FIBA WORLD CUP

Σημαντική η προσέλευση των φιλάθλων στο πρώτο "παράθυρο"

Σημαντική η προσέλευση των φιλάθλων στο πρώτο "παράθυρο"

Το πρώτο "παράθυρο" της FIBA ανήκει πλέον στο παρελθόν και οι φίλαθλοι έδωσαν δυναμικό "παρών" στην 1η και στη 2η "στροφή" των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

Οι δύο πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλο πραγματοποιήθηκαν και σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η FIBA, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη.

Επίσης, σε πάρα πολλές χώρες δικαιώθηκε σε μεγάλο βαθμό η επιλογή των ομοσπονδιών οι εθνικές να αγωνιστούν μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα . Ο κόσμος "αγκάλιασε" την συγκεκριμένη επιλογή και οι φίλαθλοι έδειξαν πως... διψούν για τον αθλητισμό, καθώς δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τις εθνικές ομάδες της χώρας τους.

Στην Τουρκία στην 2η "στροφή" των προκριματικών 6.500 φίλαθλοι γέμισαν το γήπεδο της Τόφας για τον αγώνα της εθνικής της χώρας του με την Λετονία, ενώ περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη νίκη της Γερμανίας (79-70) επί της Λετονίας στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής.

Το Πάλα Ρουφίνι στο Τορίνο ήταν γεμάτο στην αναμέτρηση της Ιταλίας με την Ρουμανία, καθώς το sold out είχε πραγματοποιηθεί αρκετές μέρες πριν από το τζάμπολ του αγώνα. Στο Ρότερνταμ 3.00 άνθρωποι είδαν την Ολλανδία να επικρατεί της Κροατίας, ενώ 10.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την αναμέτρηση της Αργεντινής με την Παραγουάη στο Σούπερ Ντόμο και σχεδόν 6.000 άτομα έδωσαν το "παρών" στην αναμέτρηση του Μεξικού με την Κούβα.

Σημαντική η προσέλευση των φιλάθλων στο πρώτο "παράθυρο"

Στην Κίνα 13.000 κόσμος βρέθηκε στη Ναντζίνγκ για την αναμέτρηση με το Χονγκ Κονγκ, ενώ στον αγώνα της Κινέζικης Ταϊπει με την Αυστραλία κόπηκαν 5.000 εισιτήρια.

Επίσης, στους δεύτερους αγώνες σημειώθηκε σημαντική προσέλευση φιλάθλων στις αναμετρήσεις Σερβία - Γεωργία (6.000), Ουκρανία - Τουρκία (6.000), Ρουμανία - Ολλανδία (5.300), Γαλλία - Βοσνία (5.000), Λιθουανία - Πολωνία (5.000), Ουγγαρία - Κόσοβο (5.000), Λιθουανία - Πολωνία (5.000) και Φινλανδία - Τσεχία (5.000).

H κόντρα της FIBA με την Euroleague συνεχίζεται, αλλά τα στοιχεία της ομοσπονδίας για τις πρώτες δύο αγωνιστικές του Παγκοσμίου Κυπέλλου δείχνουν πως η αγάπη και το ενδιαφέρον για το μπάσκετ και τις εθνικές ομάδες παραμένουν.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ