FIBA WORLD CUP

Ράτζα: "Δεν ζούμε πια στις εποχές της δόξας"

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ / ΟΣΦΠ - DUSAN IVKOVIC STARS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ / ΟΣΦΠ - DUSAN IVKOVIC STARS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ντίνο Ράτζα μίλησε για την "σφαλιάρα" της Κροατίας από την Ολλανδία, επισημαίνοντας πως η "χρβάτσκα" δεν είναι στο επίπεδο που βρισκόταν. Χωρίς τον Κρούνοσλαβ Σιμόν κόντρα στην Ιταλία.

Ένα χρόνο μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Κροατία γύρισε πολύ πίσω σε προσδοκίες και αποτελέσματα. Αρχικά είδε την πορεία της στο Eurobasket 2017 να ολοκληρώνεται από τη φάση των "16", μετά τη βαριά ήττα από τη Ρωσία (101-78), κι εν συνεχεία γνώρισε ήττα στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ολλανδία .

Κι αν το πρώτο μπορεί να δικαιολογηθεί, το δεύτερο αποτελεί "σφαλιάρα" άνευ προηγουμένου για μία χώρα, που βλέπει τη Σερβία και την Σλοβενία να προοδεύουν διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Μιλώντας για το άνευ προηγουμένου αρνητικό αποτέλεσμα στο Ρότερνταμ, ο Ντίνο Ράτζα δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. " Πρέπει να μάθουμε από τους άλλους", τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: " Δεν ζούμε πιο στις εποχές της δόξας, ακόμη κι απέναντι σε ομάδες όπως η Ολλανδία και η Ρουμανία θα παίζουμε ντέρμπι".

Δεν περιορίστηκε σε αυτά βέβαια ο θρύλος της "χρβάτσκα", αφού επεσήμανε πως εν αντιθέσει με τη Σερβία " εμείς δεν έχουμε ανθρώπους όπως ο Ντούσαν Ίκοβιτς, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς. Όλοι αυτοί συνέχισαν να δουλεύουν με συνέπεια, πλέον υπάρχει ο Αλεκσάνταρ Τζόρτζεβιτς που έχει τον έλεγχο. Μιλάμε για ένα σύστημα που πηγάζει από τα σχολεία και δημιουργεί αθλητές, εμείς το είδαμε... μπίζνα όλο αυτό. Σταματήσαμε να δουλεύουμε εντατικά".

Κάπως έτσι, η αποψινή (26/11) αναμέτρηση με την Ιταλία έχει χαρακτήρα "τελικού" για την Κροατία. Κάτι που αντιλαμβάνονται όλοι. Ο βαθμός δυσκολίας ήταν εκ προοιμίου μεγάλος, κι έγινε ακόμη μεγαλύτερος μόλις κατέστη σαφές πως ο Κρούνοσλαβ Σιμόν δεν θα δώσει το "παρών", παρότι είχε αρχικά ενημερώσει γι αυτό. Ο λόγος; Η Αναντολού Εφές τού ζήτησε να υπογράψει πως σε περίπτωση τραυματισμού, το συμβόλαιό του θα τερματιστεί άμεσα. Κι ο 32χρονος γκαρντ απέφυγε να... ρισκάρει το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που υπέγραψε μόλις πριν από μερικούς μήνες με την κροατική ομάδα.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ