FIBA WORLD CUP

Η ύστατη προσπάθεια για να βρεθεί λύση με τα "παράθυρα"

Η ύστατη προσπάθεια για να βρεθεί λύση με τα "παράθυρα"

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα έστειλε μήνυμα στην EuroLeague, την ίδια στιγμή που θα γίνει ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση με τις Εθνικές, ώστε να μην διασυρθεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και παράλληλα έστειλε το μήνυμά του στον συμπατριώτη του Τζόρντι Μπερτομέου. Η ισπανική Ομοσπονδία θα καλέσει κανονικά τους παίκτες της EuroLeague στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 , άρα η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης και οι ομάδες της, ήδη δεν αισθάνονται καλά.

Γιατί όμως το έκανε αυτό ο πρόεδρος της FEB; Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει πρωτοβουλία της ελληνικής, της ιταλικής και της ισπανικής ομοσπονδίας, προκειμένου η FIBA και η EuroLeague να βρουν τη χρυσή τομή, ούτως ώστε να αποφευχθεί ο διασυρμός του μπάσκετ στην Γηραιά Ηπειρο. Παρ΄ ότι υπάρχει μπόλικος εγωισμός και από τις δύο πλευρές, κάποιοι ελπίζουν ότι θα προκύψει λύση και δεν θα διεξάγονται ταυτόχρονα ματς των Εθνικών ομάδων και των συλλόγων.

" Ελπίζω ότι σύντομα η EuroLeague και η FIBA θα βρουν μία λύση πριν τον Νοέμβριο όταν ξεκινάνε οι αγώνες", είπε ο Γκαρμπαχόσα στον επίλογο των δηλώσεών του, αφού πρώτα επιτέθηκε στην EuroLeague. Και το τάιμινγκ δεν ήταν καθόλου τυχαίο, αφού στην Γενεύη θα συναντηθούν εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών με την FIBA, προκειμένου να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα. Δεν είναι εύκολο να βρεθεί λύση, η EuroLeague και οι σύλλογοι δεν είναι εύκολο να κάνουν πίσω ενώ έχει ήδη βγει το πρόγραμμα, αλλά υπάρχει μικρή ελπίδα να αποφευχθεί ο διασυρμός του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Οπως και να έχει, βέβαια, η ισπανική ομοσπονδία έστειλε δυνατό μήνυμα προς τον Μπερτομέου (ουσιαστικά αυτός είναι υπαίτιος της όλης κατάστασης) και ίσως κάτι τέτοιο να τον κάνει να ξανασκεφτεί τα πράγματα. Με τις πιθανότητες πάντα να μην είναι υπέρ της εξεύρεσης λύσης.

Η πρόταση, πάντως, που θα συζητηθεί και θα κατατεθεί είναι να μειωθούν τα παράθυρα μέσα στη σεζόν για τις Εθνικές ομάδες - είναι τέσσερα τούτη τη σεζόν - και την ίδια στιγμή η EuroLeague να αφήσει κενές ημερομηνίες όταν θα γίνονται τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με εκατέρωθεν υποχώρηση και καλή θέληση από τις δύο πλευρές, κάτι θετικό μπορεί να προκύψει για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ισως οι επόμενες ημέρες να αποδειχθούν καθοριστικές και από τη συνάντηση της Γενεύης να βγει κάτι σημαντικό, που θα βοηθήσει όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους και δεν θα βάλει στη μέση τους παίκτες, που δεν φταίνει σε τίποτα.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ