FIBA WORLD CUP

Παρέμβαση του προέδρου της ΔΟΕ για τις εθνικές ομάδες

IOC President Thomas Bach addresses delegates during the general assembly of the Association of National Olympic Committees (ANOC) in Prague, Czech Republic, Thursday, Nov. 2, 2017. (AP Photo/Petr David Josek)
IOC President Thomas Bach addresses delegates during the general assembly of the Association of National Olympic Committees (ANOC) in Prague, Czech Republic, Thursday, Nov. 2, 2017. (AP Photo/Petr David Josek) AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, έκανε παρέμβαση για το θέμα των εθνικών ομάδων, τονίζοντας πως οι κοινωνικές αξίες του αθλητισμού κινδυνεύουν να χαθούν αν όλα κινούνται γύρω από την επιχειρηματική λογική.

Η διαμάχη της FIBA με την EuroLeague για τα "παράθυρα" των εθνικών ομάδων συνεχίζει (και θα συνεχίσει για πολύ ακόμη) να αποτελεί θέμα συζήτησης και προβληματισμού όλων των εμπλεκομένων στα παγκόσμια αθλητικά δρώμενα. Οι τάσεις που έχουν εκφραστεί όλο αυτό το διάστημα είναι πολλές, αλλά η παρέμβαση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είναι ό,τι πιο σημαντικό έχει ακουστεί.

Στη συνδιάσκεψη των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έγινε την Τρίτη (21/11), ο Τόμας Μπαχ ήταν επίσημος προσκεκλημένος, έχοντας τη δυνατότητα να εκφράσει την ανησυχία του για όσα όσα γίνονται στον ευρωπαϊκό χώρο. Στο briefing των δημοσιογράφων που ακολούθησε της συνδιάσκεψης, εξήγησε ότι " είναι ειλικρινής ελπίδα μου ότι δε θα χάσουμε τη ματιά στο πολύ σημαντικό κοινωνικό ρόλο που παίζει ο αθλητισμός, εξισορροπώντας τα πάντα με τις εμπορικές αθλητικές εταιρίες. Είμαστε βαθύτατα ανήσυχοι για συγκεκριμένες ερμηνείες που γίνονται στην ευρωπαϊκή συνθήκη και το περιβάλλον ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τα σπορ. Αν βλέπουμε τα πάντα στην Ευρώπη μέσα από μία επιχειρηματική λογική, οι κοινωνικές αξίες του αθλητισμού θα χαθούν. Ο αθλητισμός είναι τόσα πολλά περισσότερα εκτός από επιχείρηση".

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ΔΟΕ σχολιάζει δημοσίως όσα γίνονται ανάμεσα σε FIBA και EuroLeague, ενδεικτικό του "σημείου μηδέν" στο οποίο βρίσκεται η κατάσταση.

AP Photo/Petr David Josek

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ