FIBA WORLD CUP

Ο περήφανος κύριος Οριέμα

Ο περήφανος κύριος Οριέμα

Οι ΗΠΑ δικαιολόγησαν τον τίτλο του φαβορί που είχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, φτάνοντας (ξανά) στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ο Τζίνο Οριέμα δήλωσε περήφανος για τις παίκτριές του, δύο εκ των οποίων επελέγησαν στην καλύτερη πεντάδα.

Η παραμονή των ΗΠΑ στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Για τους εκτός ομάδας. Γιατί για τον Τζίνο Οριέμα και τις παίκτριές του τίποτα δεν ήταν δεδομένο σε αυτή τη διοργάνωση. Τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό που θα επιτρεπόταν η παραμικρή χαλάρωση κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

" Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Συμμετέχουν μερικές πολύ καλές ομάδες που γίνονται διαρκώς καλύτερες", υποστήριξε αρχικά ο προπονητής των ΗΠΑ, ο οποίος εξήγησε πως " επειδή περιμένουν όλοι πως θα κερδίσουμε, αυτό δεν σημαίνει πως είναι πιο εύκολο".

Πριν μιλήσει για τα κορίτσια του, για τα οποία ανέφερε: " Οι παίκτριές μου θυσιάστηκαν για να παίξουν για την πατρίδα τους. Γι αυτό δεν θα μπορούσα να είναι πιο περήφανος".

Και πως να μην είναι, όταν οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χρυσό για δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τη Μάγια Μουρ να αναδεικνύεται πολυτιμότερη παίκτρια της διοργάνωσης και την Μπρίτνεϊ Γκράινερ να της κάνει... παρέα στην καλύτερη πεντάδα. Μαζί με τις Άλμπα Τόρενς (Ισπανία), Σάντσο Λιτλ (Ισπανία) και Πένι Τέιλορ (Αυστραλία).

Η ηγέτιδα της "Αστερόεσσας" ολοκλήρωσε τη διοργάνωση, έχοντας 15.3 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ, την ίδια ώρα που το νέο αστέρι του παγκόσμιου μπάσκετ, μέτρησε 12.3 πόντους, 6.2 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ.

Η δεξαμενή ταλέντων της Αμερικής συνεχίζει να παράγει ατόφια ταλέντα, με τις μέρες που έρχονται να είναι ακόμα πιο λαμπρές για την υπερδύναμη του παγκόσμιου μπάσκετ.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ