FIBA WORLD CUP

Ο Σκόλα κι αν εγέρασε...

Ο Σκόλα κι αν εγέρασε...

Η Αργεντινή ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πρωταγωνιστής ήταν (ποιος άλλος;) ο Λούις Σκόλα (VIDEO).

Τον περασμένο Απρίλιο έκλεισε τα 37. Κι όμως, παραμένει ακόμα στις επάλξεις, εξακολουθεί να φοράει την φανέλα της εθνικής Αργεντινής, όπως κάνει ανελλιπώς, σε κάθε διοργάνωση, εδώ και 23 χρόνια. Μία ολόκληρη ζωή. Ο Λούις Σκόλα πήρε το βάπτισμα του πυρός το καλοκαίρι του 1995 σε ηλικία 15 ετών, όταν είχε έρθει στην Ελλάδα μαζί με την Εθνική Εφήβων της πατρίδας του για να πάρει μέρος στο Μουντομπάσκετ U19.

Πέρασαν 23 χρόνια από τότε και ο -γκριζαρισμένος πια- Λούις Σκόλα δεν έχει πάψει να δηλώνει "παρών" σε κάθε κάλεσμα των "γκαούτσος". Τα ξημερώματα της Παρασκευής ο 37χρονος πάουερ φόργουορντ οδήγησε μάλιστα την Αργεντινή στην εύκολη νίκη επί της Παραγουάης (96-63) , έχοντας 22 πόντους, 8/14 σουτ, 2/2 βολές, 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 1 κλέψιμο σε μόλις 25'14''.

Στο τέλος, δε, το κοινό της Ριόχα σηκώθηκε όρθιο για να τον αποθεώσει, ενώ αποχωρούσε προς τον πάγκο της ομάδας του. Ένα standing ovation για τον πιο πιστό στρατιώτη της Εθνικής Αργεντινής...

Παρακολουθήστε την εμφάνιση του Λούις Σκόλα στη Ριόχα:

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ