FIBA WORLD CUP

Ο Κίνο Κολόμ πήρε από το χέρι την Ισπανία

Ο Κίνο Κολόμ πήρε από το χέρι την Ισπανία
FIBA.BASKETBALL

Ο Κίνο Κολόμ έκανε τη διαφορά για την Εθνική Ισπανίας στις πρώτες αναμετρήσεις των προκριματικών, και σε ηλικία 29 ετών, δίχως να έχει συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση με την ομάδα των Ανδρών, εξελίχθηκε στον ηγέτη που έψαχνε ο Σέρζιο Σκαριόλο. (VIDEO)

Η Ισπανία είναι από τις ομάδες που "πληγώθηκαν" περισσότερο από τη διαμάχη της FIBA με τη EuroLeague. Η συγκεκριμένη... κόντρα, σε συνδυασμό με την αποχή των NBAers, έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Σέρζιο Σκαριόλο, ο οποίος δεν μπορούσε να υπολογίζει σε κανέναν από τους παίκτες που είχε στο Eurobasket 2017.

Όταν ο πολύπειρος τεχνικός ξεκίνησε να κάνει τα πλάνα του ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, ο παίκτης που κλήθηκε αμέσως ήταν ο Κίνο Κολόμ. Ο 29χρονος γκαρντ (1.88 μέτρα) πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια με τη φανέλα της Ούνικς Καζάν (σ.σ. καλύτερος 6ος παίκτης της VTB League το 2016, κορυφαίος πασέρ στην ίδια διοργάνωση πέρυσι) κι επειδή η ομάδα του δεν παίζει στη EuroLeague φέτος, αλλά στο EuroCup, αυτομάτως ήταν διαθέσιμος.

Ο Σκαριόλο ξεκίνησε από τον Κολόμ τη σύνθεση της νέας Εθνικής Ισπανίας και στα δύο ματς με Μαυροβούνιο εκτός (79-66) και Σλοβενία εντός (92-84) ο γκαρντ της Ούνικς έκανε τη διαφορά. Πήρε από το χέρι την Εθνική ομάδα της χώρας του και την οδήγησε στο 2/2! Συγκεκριμένα, με το Μαυροβούνιο μέτρησε 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 28 λεπτά συμμετοχής, ενώ με τη Σλοβενία είχε 25 πόντους, 3 ριμπάουντ και 9 τελικές πάσες!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Κολόμ σε δύο ματς είχε 20 πόντους και 6.5 ασίστ κατά μέσο όρο, όντας ο κορυφαίος της Εθνικής Ισπανίας. Προφανώς δεν ήταν μόνος του. Αρκετοί… παλιοί έδωσαν πολύτιμες λύσεις, όπως ο Φραν Βάσκεθ που μέτρησε 13 πόντους και 4,5 ριμπάουντ ή ο Σέρχι Βιδάλ, ο οποίος είχε 14,5 πόντους κατά μέσο όρο κι απέναντι στη Σλοβενία "έγραψε" 6/7 τρίποντα !

Ο Κίνο Κολόμ πήρε από το χέρι την Ισπανία
FIBA.BASKETBALL

Ο Κολόμ, όμως, ήταν ο ηγέτης. Πήρε τις περισσότερες επιθέσεις, οργάνωσε την ομάδα του, σκόραρε με πολλούς τρόπους, κι οι αντίπαλες άμυνες δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν. Ο άλλοτε γκαρντ της Μπιλμπάο βρίσκεται πλέον σε ηλικία 29 ετών. Δεν έχει καταφέρει να παίξει σε μεγάλη διοργάνωση με την ομάδα των Ανδρών, αφού παρά το γεγονός ότι ήταν διεθνής με τις μικρές Εθνικές, η παρουσία σταρ όπως ο Γιουλ, ο Ροντρίγκεθ, ο Καλντερόν κι ο Ρούμπιο στη θέση του point guard, δεν του άνοιξαν την πόρτα.

Στα δύσκολα, όμως, βγήκε μπροστά. Κι όλα αυτά ενώ έμεινε εκτός Eurobasket πριν από μερικούς μήνες, έχοντας 11.3 πόντους και 5.7 ασίστ κατά μέσο όρο στην περσινή EuroLeague.

Μετά τον τραυματισμό του Γιουλ, ο Σκαριόλο προτίμησε τον Βίβες της Βαλένθια για την τελική δωδεκάδα του Eurobasket 2017. Πολλοί το θεώρησαν αδικία για τον Κολόμ. Ο Ιταλός -μετά το ματς με τη Σλοβενία- δήλωσε: "Του υποσχέθηκα πως θα είναι ο βασικός μας γκαρντ στους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν. Η διαδικασία της επιλογής σε μία Εθνική πολλές φορές είναι άδικη και μένουν εκτός 12άδας παίκτες που παίζουν αρκετά καλά. Για παράδειγμα, τα γκαρντ μας είναι όλα υψηλού επιπέδου. Αλλά ο Κολόμ την αξίζει αυτή την ευκαιρία".

Το show του Κολόμ απέναντι στη Σλοβενία:

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ