FIBA WORLD CUP

Ντίβατς: "Το μπάσκετ θα ανοίξει και για άλλες χώρες"

Ντίβατς: "Το μπάσκετ θα ανοίξει και για άλλες χώρες"

Ο Βλάντε Ντίβατς μίλησε για το νέο πρόγραμμα της FIBA για τις μεγάλες διοργανώσεις, βάζοντας και προκριματικούς αγώνες, τονίζοντας πως έτσι το μπάσκετ θα ανοίξει και για άλλες χώρες.

Από το 2017 θα ξεκινήσει ο νέος τρόπος που οι εθνικές ομάδες θα προκρίνονται στα Μουντομπάσκετ. Οι χώρες θα δίνουν εντός και εκτός έδρας προκριματικούς αγώνες ώστε να φτάσουν στη τελική φάση. Αυτό θα ισχύσει και για τις διοργανώσεις σε κάθε ήπειρο, όπως και για το Ευρωμπάσκετ στην δική μας περίπτωση.

Η FIBA έχει παρουσιάσει τον νέο της προγραμματισμό, με τον παλαίμαχο και θρυλικό Σέρβο σέντερ, Βλάντε Ντίβαντς, να μιλάει για τη νέα λειτουργία της διοργάνωσης: "Το κόνσεπτ είναι σπουδαίο και με βρίσκει σύμφωνο. Θα κάνει καλό στο μπάσκετ και θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, γιατί το άθλημα για χρόνια βρέθηκε στη σκιά του ποδοσφαίρου.

Το Μουντομπάσκετ θα διεξαχθεί το 2019, θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, και δεν θα πέφτει την ίδια χρονιά που γίνεται και το Μουντιάλ στο ποδόσφαιρο. Επίσης, οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εθνικές τους ομάδες στους εντός έδρας αγώνες, παρακολουθώντας τα προκριματικά παιχνίδια.

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα με παγκόσμια εμβέλεια και θα πρέπει να σκεφτούμε κάθε χώρα. Πλέον, περισσότερες χώρες θα έχουν την δυνατότητα να προσπαθήσουν να λάβουν μέρος στην τελική φάση. Δεν θέλουμε να λαμβάνουν μέρος στις μεγάλες διοργανώσεις μόνο συγκεκριμένες χώρες. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει το άθλημα και για άλλες χώρες και σε άλλους λαούς".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ