FIBA WORLD CUP

Ντέτμαν: "Η Μπαρτσελόνα κρατάει αιχμάλωτο τον Κόπονεν"

Ντέτμαν: "Η Μπαρτσελόνα κρατάει αιχμάλωτο τον Κόπονεν"

Ο Χένρικ Ντέτμαν δεν δίστασε να επιτεθεί για μια ακόμη φορά στην EuroLeague και να επισημάνει πως η Μπαρτσελόνα κρατάει αιχμάλωτο τον Πέτερι Κόπονεν, επειδή δεν τον άφησε να παίξει ούτε αυτή τη φορά στα προκριματικά.

Το δεύτερο "παράθυρο" των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου "κλείνει" σε μερικές ώρες, με τους αγώνες των τεσσάρων εκ των οκτώ ομίλων της Ευρώπης. Η Φινλανδία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της από την Κυριακή (25/2) με τη δύσκολη εντός έδρας νίκη επί της Βουλγαρίας. Ένα αποτέλεσμα που φέρνει την σκανδιναβική χώρα πιο κοντά στη β' φάση των προκριματικών, πλην όμως δεν αρκούσε για να... καμουφλάρει τον εκνευρισμό του Χένρικ Ντέτμαν.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Φινλανδίας έκανε -για μια ακόμη φορά- επίθεση στην EuroLeague μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Βουλγαρία, μιας και " αυτή αποφασίζει ποιες ομάδες θα προκριθούν, ουσιαστικά. Ο κόσμος λέει ότι η FIBA πρέπει να αλλάξει το σύστημα, αλλά δεν θεωρώ ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση". Δεν παρέλειψε μάλιστα να σχολιάσει πως " στο προηγούμενο παράθυρο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας άφησε τους γηγενείς παίκτες της να παίξουν στα προκριματικά, όχι όμως και τον Νάντο Ντε Κολό".

Κι όλα αυτά έγιναν ακόμη πιο έντονα με δηλώσεις που έκανε στο MTV Sport της χώρας, εστιάζοντας στα δεδομένα της δικής του ομάδας, η οποία στερήθηκε για μια ακόμη φορά τον Πέτερι Κόπονεν. Όχι όμως κι η Βουλγαρία, αφού η Μπαρτσελόνα άφησε τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ να παίξει την Κυριακή (25/2), εν αντιθέσει με τον έμπειρο πλεϊμέικερ, ο οποίος παρέμεινε στο "Palau Blaugrana".

Όπως τόνισε: " Είναι δειλό αυτό που έγινε, αντιαθλητικό ως φαινόμενο. Δεν δείχνει κανένα ήθος. Ο παίκτης μας (βλ. Πέτερι Κόπονεν) κρατείται αιχμάλωτος στην Ισπανία. Ο ισπανικός νόμος λέει ότι οι παίκτες πρέπει να παίζουν στην εθνική ομάδα. Μπορεί γενικά η Μπαρτσελόνα να έχει δείξει ότι είναι σπουδαίος σύλλογος, στην προκειμένη περίπτωση όμως απέδειξε πως είναι μικρή".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ