FIBA WORLD CUP

Τζόρτζεβιτς: "Σαν να διεκδικούμε την κορυφή του Έβερεστ"

Τζόρτζεβιτς: "Σαν να διεκδικούμε την κορυφή του Έβερεστ"

Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς έχει αλλάξει γνώμη, ως προς το φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τι είπε για τις πιθανότητες διάκρισης της Σερβίας και γιατί χρησιμοποίησε τον Τόνι Πάρκερ, ως παράδειγμα.

Μετά τη νίκη της Σερβίας επί της Νέας Ζηλανδίας (83-79), ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς πήγε... παραδοσιακά στη συνέντευξη Τύπου για να δεχθεί ερωτήσεις περί του ενδεχόμενου να φορέσουν ένα μετάλλιο οι "πλάβι" στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τι είπε;

" Πριν τρεις μήνες, όταν ακόμα δεν ήταν γνωστό το ρόστερ της εθνικής των ΗΠΑ και δεν είχαν προκύψει οι αποχωρήσεις και οι τραυματισμοί, είχα πει πως οι Αμερικανοί είναι το φαβορί για το χρυσό. Τώρα, θα σας πω ότι η Ισπανία έχει τον πρώτο λόγο και γιατί παίζει στη χώρα της, ενώ διαθέτει και εκπροσώπους μιας εξαιρετικής γενιάς, όπως είναι αυτή των Γκασόλ, Ναβάρο, Καλντερόν και Ρέγιες. Φυσικά, θα πρέπει να τους δούμε και στο παρκέ", εξήγησε πριν προσθέσει " όταν ο Τόνι Πάρκερ θα ολοκληρώσει την καριέρα του, είμαι βέβαιος πως θα σας πει ότι ο αγαπημένος του τίτλος είναι το πρωτάθλημα Ευρώπης με τη Γαλλία και όχι τα δαχτυλίδια που φόρεσε στο ΝΒΑ, με τους Spures. Το πρώτο έχει να κάνει με το πάθος και το συναίσθημα. Το δεύτερο είναι δουλειά. Το αυτό ισχύει για εμένα και διάφορους άλλους συναδέλφους μου, που έχουν ζήσει ανάλογες εμπειρίες".

Και τι γίνεται με το μετάλλιο της Σερβίας; " Θα είναι σαν να κατακτήσουμε την κορυφή του Έβερεστ".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ