FIBA WORLD CUP

Το εθνικό χειροκρότημα

Το εθνικό χειροκρότημα
INTIME SPORTS

Στην αρχή και στο τέλος της προπόνησης της Εθνικής πέφτει χειροκρότημα. Ο Κώστας Βασιλειάδης εξηγεί από την Σεβίλλη τους λόγους της κίνησης και ταυτόχρονα οριοθετεί τους στόχους της ομάδας

Το παρατεταμένο χειροκρότημα πριν το σύνθημα “Ελλάς” συνοδεύει, πλέον, κάθε προπόνηση της Εθνικής Ομάδας στη φετινή της διαδρομή. Από το Καρπενήσι όπου ξεκίνησε η προετοιμασία, μέχρι το Παλάθιος Ντε Ντεπόρτες “Σαν Πάμπλο”, πρώτο της σταθμό στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Ένα χειροκρότημα, ενθάρρυνση του ενός προς τον άλλον και όλων μαζί προς την ομάδα. Μια καινοτομία της προετοιμασίας, που ανέλαβε να μας την εξηγήσει ο Κώστας Βασιλειάδης

" Δεν ήταν ιδέα κάποιου. Αυθόρμητα βγήκε, όπως όλα. Από την αρχή της προετοιμασίας μας, στο Καρπενήσι, όταν ο κόουτς είπε "πάμε" εμείς μπήκαμε στο γήπεδο και αρχίσαμε να χειροκροτάμε την προσπάθειά μας. Το κάνουμε και στο τέλος, για να επιβραβεύσουμε ό,τι έγινε μιάμιση ώρα στην προπόνηση, όπου ιδρώσαμε, πέσαμε στο παρκέ κυνηγήσαμε μπάλες και όλα τα άλλα" εξήγησε ο "Βάσκος" που θα γίνει Ανδαλουσιανός, αφού η συμφωνία του με τη Μάλαγα είναι δεδομένη.

Στο τέλος, βέβαια, δεν πρέπει να χειροκροτούν μόνο οι παίκτες: "Ναι, αλλά ας κάνουμε εμείς πρώτα καλά τη δουλειά μας και είμαι σίγουρος ότι οι φίλαθλοι θα μας χειροκροτήσουν στο σπίτι τους, για την προσπάθεια που κάνουμε κάθε λεπτό"

Θα φανεί στο ... χειροκρότημα με άλλα λόγια, όπως έλεγε η Πρωτοψάλτη. Θα αντέξει το σχοινί το ροκ συγκρότημα της Εθνικής Ομάδας; Ή δεν είναι τόσο ροκ. Είναι-κατά τη γνώμη μας- όλα μαζί. Και ροκ και μπλουζ και ποπ και σόουλ. Πάνω απ' όλα πάντως φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ομάδα τα έχει βρει με τον εαυτό της. Άρα στη συναυλία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που αρχίζει από το Σάββατο θα παίξει όλα τα κομμάτια της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κι ακούγοντας τον 30άρη πια Βασιλειάδη, αυτό καταλάβαμε. Η Εθνική ομάδα έχει χαμηλό προφίλ, δε λέει μεγάλα λόγια, πήγε στην Ισπανία να ευχαριστηθεί και μοιάζει απόλυτα συγκεντρωμένη για το πρώτο της παιχνίδι με την Σενεγάλη

" Ναι, αυτό που σκεφτόμαστε είναι η πρεμιέρα και μόνο αυτή. Η Σενεγάλη παίζει μια ζώνη 3-2, έχοντας μπροστά ένα ψηλό 2.10. Αυτό προσπαθήσαμε να αφομοιώσουμε στην προπόνηση και θα το συνεχίσουμε και στην επόμενη. Συν τα ριμπάουντ που είναι ένα βασικό συστατικό για να κάνουμε το παιχνίδι μας. Να τρέξουμε, δηλαδή, και να βγούμε στον αιφνιδιασμό" λέει ο έμπειρος γκαρντ

Αυτό που θέλει να μας δώσει να καταλάβουμε είναι ότι "κάθε χρόνο γίνεσαι καλύτερος. Προσθέτεις ένα χρόνο μπάσκετ στην πλάτη σου, νιώθεις πιο έτοιμος. Η Εθνική ομάδα, αυτό που βλέπω εγώ, είναι ήρεμη. Ξέρει τι θέλει, είναι χαμηλών τόνων και βλέπει κάθε ματς ξεχωριστά. Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Δεν κοιτάμε όλα τα ματς, ή αν είμαστε καλύτεροι από την Σενεγάλη, ή το Πουέρτο Ρίκο, αλλά βλέπουμε κάθε παιχνίδι που έρχεται. Να μπαίνουμε, να παίζουμε δυνατά και να πηγαίνουμε βήμα-βήμα, με ηρεμία..."

Ο Κώστας επιστρέφει στην Ισπανία, μετά την περιπλάνησή του στην Κωνσταντινούπολη, επιστρέφει στην Εθνική, μετά το 2012 και ξαναβρίσκει τον Φώτη Κατσικάρη. "Ένας προπονητής που ξέρω καλά και με ξέρει" είπε χαμογελώντας, σε ένα γήπεδο, πάντως, που δεν του ... φέρνει τόσο καλές αναμνήσεις. Όποτε έχει έρθει στη Σεβίλλη, οι ομάδες του έφευγαν ηττημένες. Ε, όλες οι παραδόσεις υπάρχουν για να σπάνε.

Αυτό που δεν θέλει να ακούει είναι η λέξη μετάλλιο: "Προτιμάμε να παίζουμε τα ματς και να μη σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο κι ας έρθει στο τέλος. Θα είμαστε όλοι χαρούμενοι".

Το σίγουρο είναι ότι νιώθει χαρούμενος και υπερήφανος που ξαναπαίζει στην Εθνική Ομάδα, που θα δώσει κάτι στην "Ελλάδα μας" όπως λέει, κάνοντας χαρούμενους όλους όσους βλέπουν τους αγώνες πίσω στην πατρίδα.

Καλή αρχή, λοιπόν...

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ