FIBA WORLD CUP

Το ανεκμετάλλευτο της Κροατίας

Το ανεκμετάλλευτο της Κροατίας

Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς προσπάθησε να εξηγήσει τι έχει η Κροατία και δεν μπορεί να διακριθεί. Απέφυγε να ρίξει το ανάθεμα στον Γιάσμιν Ρέπεσα και δήλωσε απογοητευμένος με τον εαυτό του.

Σε συνέντευξη του στη Vecjerni List, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς μίλησε για την αδυναμία της Κροατίας να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της και προσπάθησε να εξηγήσει ποια είναι η λύση στο πρόβλημα. Όχι, δεν είπε πως ο Γιάσμιν Ρέπεσα φταίει για όλα.

" Ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν πιο δύσκολη. Το συναίσθημα που είχα μετά την ήττα από τη Γαλλία ήταν τραγικό. Ειλικρινά "έπεσα" σε κατάθλιψη". Λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό και με ήρεμη -πια- σκέψη, εξήγησε ότι "ήμασταν παρορμητικοί και οι προσδοκίες για μετάλλιο, ουτοπικές. Όλοι άρχισαν να κάνουν λόγο για διάκριση, πριν καν πάμε στην Ισπανία. Εμείς γνωρίζαμε πως ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα, είχαν".

Ποιο είναι το πρόβλημα των Κροατών και όλο αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες που δημιουργούν οι δυνατότητες τους; " Δεν είχαν εξερευνηθεί στο έπακρο οι δυνατότητες αυτής της ομάδας. Για να μιλήσω επί προσωπικού, είμαι απογοητευμένος από τον εαυτό μου (σ.σ. αν και ήταν μεταξύ των πρώτων σκόρερ της διοργάνωσης, εξήγησε πως "οι αριθμοί δεν σημαίνουν τίποτα. Δεν ήμουν καλός") Δεν πιστεύω εν τω μεταξύ, πως οι συμπαίκτες μου νιώθουν ικανοποιημένοι. Δεν γίνεται αυτό", φωτογραφίζοντας τον Άντε Τόμιτς.

Ποια είναι η λύση στο πρόβλημα; "Για να κάνεις κάτι καλό, πρέπει να 'χεις καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα. Να έχεις την ικανότητα να τη δημιουργήσεις, όπως συνέβη πέρυσι στη Σλοβενία. Οφείλεις και να εκμεταλλεύεσαι κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις δυνατότητες που έχει η ομάδα σου, βάσει του τι έκανε κάθε παίκτης με το σύλλογο του όλη τη σεζόν. Δεν γίνεται να τα κρατάς κρυμμένα αυτά, αν και ομολογώ πως δεν είναι το ίδιο να παίζεις για το σύλλογο σου και για την εθνική".

Είναι ο Γιάσμιν Ρέπεσα ο κύριος υπεύθυνος της νέας αποτυχίας; " Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος για να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση και είναι ηλίθιο να μιλάμε για αυτό. Υπάρχουν υπεύθυνοι στην ομοσπονδία που θα πάρουν αποφάσεις".

Η συνέντευξη

Το ανεκμετάλλευτο της Κροατίας
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ