FIBA WORLD CUP

Τhe story so far

Τhe story so far

Όσοι χάσατε τις εξελίξεις ή εκείνοι που θέλετε να τις θυμηθείτε, αλλά και να μάθετε τι ακολουθεί, αρκεί να κάνετε ένα... κλικ σε αυτό το σημείο.

Οι Κροάτες έφτασαν πολύ κοντά στο να γίνουν από τους Φιλιππινέζους τα πρώτα θύματα των εκπλήξεων που είθισται να περιλαμβάνουν οι πρεμιέρες των τουρνουά. Ο Τζέισον Ουίλιαμ διαμόρφωσε το 71-71, για σκορ κανονικής περιόδου, με τον Αντρέι Μπλατς να μειώνει σε 79-78 στα 10'' για το τέλος της εξτρά περιόδου.

Ο Ντάμιεν Ρούντεζ ήταν που χάρισε τη νίκη στην παρέα του, από τη γραμμή των βολών (81-78), με τον Ουίλιαμς να χάνει την ευκαιρία να στείλει το ματς στη β' παράταση . Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο η Αργεντινή. Οι παίκτες του Χούλιο Λάμας μετέτρεψαν σε υγιεινό περίπατο το ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής. Το τελικό 98-75 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα που είχαν οι δύο ομάδες μέσα στο παρκέ.

Στο παιχνίδι που έκλεισε τις υποχρεώσεις του ομίλου, η Εθνική νίκησε χωρίς δυσκολίες τη Σενεγάλη με 87-64 , παίζοντας πολύ καλά στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Τι έγινε στον Α' όμιλο

Στο Σερβία-Αίγυπτος τη διαφορά την έκανε το επίπεδο. Ή μάλλον το... χάσμα μεταξύ εκείνου των "πλάβι" και αυτού των Αιγυπτίων. Οι Ευρωπαίοι ήταν σοβαροί, έκαναν τα βασικά και επιβλήθηκαν 64-85 . Ο Τζόρτζεβιτς είδε τέσσερις παίκτες του να τελειώνουν διψήφιοι, με πρώτο τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος έπαιξε με πυρετό.

Στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου, η Βραζιλία σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι επικράτησε της Γαλλίας με 65-63 και μπήκε με το δεξί στην διοργάνωση. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Χουέρτας, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους.

Στο τελευταίο παιχνίδι του Α' Ομίλου, η Ισπανία νίκησε το Ιράν, χωρίς δυσκολίες με 90-60 , πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση. Ρεκόρ καριέρας από τον Πάου Γκασόλ.

Τι έγινε στον Γ' όμιλο

Οι Ουκρανοί έζησαν την ιστορική στιγμή της πρώτης νίκης, στην πρώτη τους εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: το 72-62 επί της Δομινικανής Δημοκρατίας . Μετά το ξέσπασμα των... ρούκι στις αρχές της τρίτης περιόδου, δεν απειλήθηκαν ποτέ άλλοτε.

Ο Ογκούζ Σαβάς ανέλαβε την επιστροφή της Τουρκίας από το -12 (31.25), για τη νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας (73-76 ). Με εννέα σερί πόντους έκοψε τη διαφορά στους 2 πόντους, στα 3.32'' για το τέλος, με τον Πρέλντζιτς να αναλαμβάνει τη συνέχεια.

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ απέναντι στην Φινλανδία. Οι Αμερικάνοι επιβλήθηκαν εύκολα 114-55 τελειώνοντας το παιχνίδι από το ημίχρονο το οποίο ολοκλήρωσαν με διαφορά 42 πόντων.

Τι έγινε στον Δ' όμιλο

Στον τέταρτο όμιλο, η Αγκόλα πήρε το μάξιμουμ από τον Γιανίκ Μορέιρα, τον ψηλότερο παίκτη της (16π.-10 ριμπ.) και επιβλήθηκε της Κορέας 80-69 . Οι Ασιάτες ζουν και πεθαίνουν από τα τρίποντα. Στην πρεμιέρα, συνέβη το δεύτερο, καθώς είχαν 9/32.

Με ηγέτη τον Γκόραν Ντράγκιτς, η Σλοβενία επιβλήθηκε της Αυστραλίας 90-80 . Ο γκαρντ των Φοίνιξ Σανς είχε 21π., 7 ριμπ., 4 ασίστ και 2 κλεψ. σε 26.19'', με τον αδελφό του, Ζόραν να αναλαμβάνει την εξέλιξη του 50-51 (21.37'') σε 56-66 (28.31'') και σε νίκη.

Τέλος, ο Γιόνας Ματσιούλις έκανε τη διαφορά για τη Λιθουανία στο ξέσπασμα της τρίτης περιόδου κόντρα στο Μεξικό που ''κλείδωσε'' τη νίκη της ''Λιέτουβα'' με 74-87 , στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία και των τεσσάρων ομίλων...

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ