FIBA WORLD CUP

Εξεπλάγη κανείς με τους Κροάτες;

Εξεπλάγη κανείς με τους Κροάτες;

Ο Γιάσμιν Ρέπεσα τα έριξε στο βαλκάνιο ταμπεραμέντο των παικτών του και ο Ντάριο Σάριτς... πήγε να βάλει τα δόντια του.

Η Κροατία έχασε από τη Σενεγάλη, αποτέλεσμα που δεν τάραξε ακριβώς συθέμελα το οικοδόμημα του παγκόσμιου μπάσκετ. Γιατί όλοι ξέρουν ποιοι είναι οι Κροάτες και ουδείς αμφέβαλε ότι το DNA θα προσδιορίσει τις εξελίξεις και στην Ισπανία.

Συνηθισμένοι και οι ίδιοι από τον εαυτό τους, ειδοποίησαν πως δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Ο Γιάσμιν Ρέπεσα ομολόγησε ότι " έχουμε ένα πρόβλημα με τη νοοτροπία, ως Βαλκάνιοι που είμαστε, αλλά αυτό δεν είναι κάτι τωρινό. Συμβαίνει εδώ και χρόνια". Πράγμα αληθές, αλλά από την άλλη, μια από τις δουλειές που έχει είναι να αλλάξει αυτή τη νοοτροπία.

Ο Ντάμιαν Ρούντεζ εξήγησε ότι "κάθε ομάδα είναι ικανή για μια έκπληξη. Δεν τους υποτιμήσαμε. Έκαναν πολύ καλό παιχνίδι. Αυτό είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όλοι ξέρουν να παίζουν μπάσκετ και για αυτό πρέπει να είσαι έτοιμος να παίξεις εναντίον του οποιουδήποτε. Ξοδέψαμε πολύ ενέργεια και έτσι επιστρέψαμε στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά δεν τα καταφέραμε στο τέλος. Στο δεύτερο ημίχρονο τους πιέσαμε, αλλά πρόκειται για πολύ αθλητική ομάδα που είχε περίσσευμα ενέργειας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, από το να επικεντρωθούμε στην Ελλάδα".

Και τι έκδοση της Κροατίας να περιμένουμε σε αυτό το ματς; "Θα είναι το πιο δυνατό παιχνίδι. Η Ελλάδα έχει φανταστική ομάδα. Έχουμε μια ημέρα ρεπό για να συνέλθουμε και να αντεπιτεθούμε".

Το μόνο δεδομένο είναι πως πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Την τελευταία διετία που η Κροατία έχει το ταλέντο και τη συνοχή που της έλειπε, περί την 20ετία, φαίνεται να μην μπορεί να διαχειριστεί την πίεση του ότι τώρα τους υπολογίζουν.

Μια πραγματική ομάδα, μόλις χτυπήσει το καμπανάκι συσπειρώνεται. Οι Κροάτες γλίτωσαν στο παρά πέντε από τις Φιλιππίνες, αντέδρασαν πολύ καλά εναντίον μιας εκ των δυο δυνατών αντιπάλων του ομίλου (Αργεντινή)... και μετά άρχισαν ξανά τα ίδια.

Ο Ρέπεσα έχει δώσει το κλειδί της ομάδας στον Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος δεν τιμά ακριβώς την άμυνα, ενώ στην άλλη άκρη κάνει κυριολεκτικά ό,τι γουστάρει. Ο Ούκιτς δεν είναι ακριβώς ευτυχής με το χρόνο συμμετοχής που έχει και στις... παράπλευρες απώλειες είναι ο Χεζόνια, τον οποίον έχει "εξαφανίσει" ο Κροάτης κόουτς για να ικανοποιεί τους άλλους.

Αν καταφέρουν μέσα σε μια μέρα (του ρεπό) να καταλάβουν πως μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους, ενδεχομένως να 'χουν καλύτερη τύχη στο τουρνουά. Διαφορετικά, θα κάνουν μία από τα ίδια.

Φαφούτης ο Σάριτς

Στο ματς με την Αργεντινή, ο Ντάριο Σάριτς απώλεσε έξι εμφυτεύματα, τα οποία μάζεψε συμπαίκτης του που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον πάγκο. Όλα, πλην ενός. Μετά το συμβάν (το χτύπημα που δέχθηκε στο στόμα), ο φόργουορντ της Αναντολού Εφές έκανε νόημα στον Ρέπεσα, για την ανάγκη που υπήρχε να αποσυρθεί, εκείνος όμως, δεν τον είδε. Η συνέπεια ήταν να παίξει μια επίθεση (έχασε τρίποντο) και μια άμυνα, πριν γίνει αλλαγή και μετρήσει... τις απώλειες.

Μετά το ματς επισκέφτηκε οδοντιατρικό κέντρο της Σεβίλης που τον διαβεβαίωσε ότι μπορεί να επανατοποθετήσει τα εμφυτεύματα, όχι όμως, νωρίτερα από το μεσημέρι της Δευτέρας. Στο πρόγραμμα της Κροατίας υπήρχε το ματς με τη Σενεγάλη, οπότε το ραντεβού "κλείστηκε" για το απόγευμα. Το έκτο εμφύτευμα δεν βρέθηκε ποτέ, με τον 20χρονο Κροάτη να μένει με μία "κουφάλα", μέχρι να εγκατασταθεί στην Κωνσταντινούπολη.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ