FIBA WORLD CUP

Τα πρώτα τεστ πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο

Τα πρώτα τεστ πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Αγκόλα θα δώσει τα πρώτα της φιλικά στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκτός ομάδας βρίσκεται ο Φελιζάρντο Αμπρόσιο.

Η εθνική ομάδα της Αγκόλα βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ισπανίας (30/8-14/9). Στο πλαίσιο αυτού θα συμμετάσχει σε φιλικούς αγώνες κόντρα στην Αργεντινή και τη Βραζιλία σε τουρνουά στο Ρίο ντε Τζανέιρο (31/7-2/8).

Από τους πρωταθλητές Αφρικής εκτός αποστολής τέθηκε ο Φελιζάρντο Αμπρόσιο εξαιτίας τραυματισμού. Θέση στην ομάδα και ντεμπούτο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα διεκδικεί ο Γιάνικ Μορέιρα.

Ο σέντερ του Southern Methodist University, στο δρόμο για την εθνική ομάδα θα έχει να προσπεράσει ορισμένα εμπόδιο. Το πρώτο αφορά τον Βαλντελίτσιο Χοακίμ, ο οποίος είχε μια εκπληκτική σεζόν με την Petro de Luanda, πριν υπογράψει στη Recreativo do Libolo.

Ο 23χρονος αθλητής θα βρίσκεται υπό διαρκή έλεγχο από τον προπονητή της ομάδας, Πάουλο Μασέντο, στα παιχνίδια της προετοιμασίας.

"Ανυπομονώ να δω πως ο Γιάνικ θα προσαρμοστεί στην ομάδα και πως θα παρουσιαστεί κόντρα σε κορυφαίους παίκτες. Ωστόσο, αυτός δεν θα είναι ο μόνος που θέλω να δω σε δράση. Η παρουσία των παικτών στο Ρίο θα με βοηθήσει να κρίνω ποιοι από αυτούς θα έρθουν στο Παγκόσμιο", δήλωσε αρχικά ο προπονητής της Ανγκόλα και συνέχισε: "Η ομάδα δεν είναι ακόμη στο επίπεδο που πρέπει. Έχουμε ακόμη περιθώρια βελτίωσης, αλλά από τη στιγμή που θα επιστρέψουμε από το Ρίο ευελπιστώ να έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο".

Η ομάδα της προετοιμασίας περιλαμβάνει περισσότερους από 12 παίκτες, οι οποίοι έχουν κατακτήσει το κύπελλο στο Afrobasket 2013, με εξαίρεση των ΦελιζάρντοΑμπρόσιο και Κάρλος Αλμέιδα, που "κρέμασε" τα παπούτσια του.

Ο Μασέντο επιμένει πως οι νεοφερμένοι Γιάνικ Μορέιρα, Έντμιρ Λούκας, Έντσον Εντονιέμα, Μούτου Φονσέκα και Ισλάντο Μάνουελ είναι έτοιμοι να παλέψουν για μια θέση στην ομάδα που θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο.

Η Αγκόλα βρίσκεται στο Group D κόντρα στις ομάδες του Μεξικό, Κορέα, Λιθουανία, Αυστραλία και Σλοβενία.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ