FIBA WORLD CUP

Σλοβενία - Αγκόλα 93-87

Σλοβενία - Αγκόλα 93-87

Η Σλοβενία είδε την Αγκόλα να της δυσκολεύει τη ζωή, όμως στο τέλος με την ψυχραιμία του Ντόμεν Λόρμπεκ κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο της κερδίζοντας με 93-87

Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού η Σλοβενία έβλεπε την Αγκόλα να της κάνει τη ζωή δύσκολη, όμως στο τέλος οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς κατάφεραν να κερδίσουν με 93-87 και να μείνουν η μοναδική αήττητη ομάδα του Δ' ομίλου. Πλέον οι Σλοβένοι χρειάζονται νίκη επί της Λιθουανία αύριο (4/9) προκειμένου να τερματίσουν στην πρώτη θέση, ενώ σε περίπτωση ήττας υπάρχει περίπτωση να μπλέξουν ακόμα και σε τριπλή ισοβαθμία.

Όσον αφορά τους Αφρικανούς θέλουν αύριο (4/9) να κερδίσουν αυτοί την Αυστραλία και το Μεξικό να χάσει από την Κορέα ώστε να μπουν σε τριπλή ισοβαθμία κι εκεί να κριθεί αν θα συνεχίσουν ή όχι στη διοργάνωση.

Ο αριθμός του αγώνα

Ένα σερί 10-0 στο τελευταίο πεντάλεπτο το αγώνα ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στους Σλοβένους, καθώς από εκείνο το σημείο κι έπειτα δεν ξαναβρέθηκαν να κυνηγάνε στο σκορ

Ο πρωταγωνιστής

Ο Ντόμεν Λόρμπεκ είναι χωρίς ανταγωνισμό ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα. Ο Σλοβένος σούτινγκ γκαρντ εκτός από τους 17 πόντους που σημείωσε ήταν και ψύχραιμος όταν χρειάστηκε από την γραμμή των βολών.

Ο αγώνας

Με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο ξεκίνησε ο αγώνας. Οι Αγκολέζοι αιφνιδίασαν με τα αθλητικά τους προσόντα, τους τυπικά γηπεδούχους που βρέθηκαν οριακά πίσω στο σκορ (5-9). Γενικότερα οι Σλοβένοι έψαχναν τρόπους να αντιμετωπίσουν τους πολύ πιο αλτικούς Αφρικανούς που έφταναν εύκολα στο επιθετικό ριμπάουντ και κέρδιζαν δεύτερες και τρίτες προσπάθειες, ενώ η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς αποσυντονίστηκε ακόμα περισσότερο από τα γρήγορα δύο φάουλ του Γκόραν Ντράγκιτς που τον παρόπλισαν στον πάγκο (17-25 στο 11'). Το θετικό για τους Ευρωπαίους ήταν ότι παρά τις δυσκολίες δεν έχασαν το καθαρό τους μυαλό επιθετικά και με πλουραλισμό κατάφερνε να βρίσκεται ακόμα και οριακά μπροστά στο σκορ 44-43.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε την τύχη για καμία από τις δύο ομάδες, καθώς αμφότερες εναλλάσσονταν στα ηνία του σκορ. Οι μεν Αγκολέζοι είχαν μία τριπλέτα ασταμάτητη, καθώς οι Μορέιρα, Φορτέ και Μούρ έδειχναν να βρίσκονται σε εξαιρετική βραδιά, ενώ οι Σλοβένοι είχαν περισσότερο επιθετικό πλουραλισμό με τον Γκόραν Ντράγκιτς να παίρνει κρίσιμα σουτ και τον αδελφό του, Ζόραν να έχει ένα πιο δημιουργικό ρόλο (πρώτο σε ασίστ στον αγώνα με 7). Με το σκορ στο 74-74 οι Σλοβένοι είχαν ένα επιθετικό ξέσπασμα και με τους Σλόκαρ, Κλόμπουτσαρ, Μούριτς έτρεξαν ένα σερί 10-0 ξεφεύγοντας για πρώτη φορά με διψήφιο αριθμό. Οι παίκτες του Μασέντο βρέθηκαν με την πλάτη στο τοίχο και προσπάθησαν να αντιδράσουν στηριζόμενοι στο ένστικτο επιβίωσης κάτι που είχε αποτέλεσμα, καθώς στα τελευταία δευτερόλεπτα με τους Μορέιρα, Ντοντιέμα και Φορτέ μείωσαν ακόμα και σε 89-87, όμως ο Λόρμπεκ ήταν τέσσερις φορές που χρειάστηκε ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και τελικά έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 93-87.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 44-43, 65-66, 93-87

Σλοβενία (Ζντοβτς): Μπάλασιτς 11 (3), Σλόκαρ 6, Πρέπελιτς 5 (1), Μούριτς 7 (1), Μπλάζιτς 7 (1), Ζούπαν, Ντράγκιτς Γκ. 14 (4), Ντράγκιτς Ζ. 6, Λόρμπεκ 17 (3), Κλόμπουτσαρ 12 (1), Όμιτς 8.

Αγκόλα (Μασέντο): Σιπριάνο, Κόστα 2, Φορτέ 21 (2), Ντοντιέμα 14 (2), Χοακίμ 6, Γκόμες, Μουρ 17 (3), Μορέιρα 20, Μπάρος, Μίνγκας 7.

Οι δηλώσεις

Γιούρι Ζβοντς: "Το ματς ήταν μια εξαιρετική αντιπαράθεση. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη, αλλά αύριο (4/9) το πρωί θα δώσουμε μάχη απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα (Λιθουανία). Έχουμε πρόβλημα στο ριμπάουντ και αυτό είναι αρκετά δύσκολο"

Γκόραν Ντράγκιτς: "Η Αγκόλα τα πήγε πολύ καλά, με τους γρήγορους παίκτες της. Εμείς, από την άλλη, δεν παίξαμε όπως θέλαμε. Η Λιθουανία είναι πολύ καλή ομάδα, όπως και εμείς, επομένως περιμένουμε ένα ματς με ένταση".

Πάουλο Μασέντο: "Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι, στο οποίο και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλά. Πρέπει, όμως, να βελτιωθούμε διότι χάσαμε πολλά σουτ. Αυτό ίσως να ήταν το καλύτερο μας ματς σε όλη τη διοργάνωση, σε όλους τους τομείς του αγώνα".

Σλοβενία - Αγκόλα 93-87
Σλοβενία - Αγκόλα 93-87
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ