FIBA WORLD CUP

Σιζέφσκι: ''Δεν αλλάζω το χρυσό!''

Σιζέφσκι: ''Δεν αλλάζω το χρυσό!''

Ο Μάικ Σιζέφσκι αρνήθηκε να συγκρίνει το χρυσό μετάλλιο στην Ισπανία με τις αντίστοιχες επιτυχίες των Αμερικανών στο Πεκίνο και το Λονδίνο ενώ ο Σάσα Τζόρτζεβιτς εξήγησε τους λόγους που προτίμησε άμυνα μαν-του-μαν.

Οι Αμερικανοί παρέμειναν στον ''θρόνο'' τους και ο εθνικός κόουτς Μάικ Σιζέφσκι εξήγησε το χρυσό μετάλλιο στο Palacio de los Deporers της Μαδρίτης μπορεί να συγκριθεί με το εθνικό πρωτάθλημα στις ΗΠΑ.

Ισπανία, αποστολή: Γιάννης Φιλέρης

Παράλληλα, ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για τις... εναλλαγές των σταρ στα παιχνίδια της Team USA κι ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στα γήπεδα της Ισπανίας.

''Αξίζουν συγχαρητήρια στη Σερβία για την πορεία της. Έπαιξαν πέντε λεπτά πολύ καλά. Ο Κάζινς γύρισε το ματς για εμάς με πέντε φάσεις. Στη συνέχεια, όλη η ομάδα πήγε όπως ακριβώς θέλαμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο στην Ισπανία, στα Κανάρια, στο Μπιλμπάο, στη Βαρκελώνη και στη Μαδρίτη. Είμαστε υπόχρεοι απέναντί τους. Είχαμε πολλές απώλειες και τραυματισμούς όμως τα παιδιά έκαναν σπουδαία δουλειά.

Είναι μεγάλη δουλειά για μένα. Σαν να κερδίζεις το εθνικό πρωτάθλημα! Όταν νικάς είναι ωραία. Δεν ξέρω ποιο είναι πιο γλυκό. Δεν το αλλάζω με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και του Πεκίνου. Κι αυτά γλυκά ήταν. Κάθε φορά είχαμε και ένα διαφορετικό σταρ. Ο Τόμπσον ήταν καθοριστικός, όπως και ο Ντέιβις, ή ο Φαρίντ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το ματς. Στο διεθνές μπάσκετ μαθαίνεις πράγματα. Θέλουμε να μην έχουμε κακές ημέρες. Οι ευρωπαϊκές ομάδες είναι δύσκολες στο να τις αντιμετωπίσεις, αλλά είχαμε ένα επιτελείο που δούλεψε πολύ και τα καταφέραμε''.

Τζόρτζεβιτς: ''Τι τακτική να πούμε;''

Από την πλευρά του, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ανέφερε μετά την ήττα των Σέρβων στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. '' Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τους παίκτες μου. Έπαιξαν όσο καλύτερα μπορούσαν. Όλοι εναντίον των Αμερικανών παίζουν άμυνα ζώνης. Εμείς δεν θέλαμε, γιατί το σήμα κατατεθέν μας ήταν το μαν-του-μαν, η ατομική άμυνα. Αλλά δεν συζητάμε για τακτική. Τι τακτική να πούμε; Έχουν γρήγορους παίκτες. Είχαν 11/13 τρίποντα σε κάποια στιγμή. Πολύ σκληροί, δεν ήταν εύκολο...Είναι λογική η διαφορά. Εμείς είμαστε μια νέα ομάδα, με παίκτες που δεν αγωνίζονται στο ΝΒΑ, αλλά σιγά-σιγά θα ωριμάσουμε και να γίνουμε καλύτεροι''.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ