FIBA WORLD CUP

Σαν το Ευρωμπάσκετ του '87

Σαν το Ευρωμπάσκετ του '87

Πέντε Ισπανοί δημοσιογράφοι μιλούν στο Sport24.gr για το ''δικό'' τους Παγκόσμιο Κύπελλο, θυμούνται τον Τάιρον Μπογκς και τον Νίκο Γκάλη, προσδοκούν τελικό με τις ΗΠΑ και συγκρίνουν καταστάσεις με το Ευρωμπάσκετ της Ελλάδας!

Από το 2001 και μετά, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο και ο Πάου Γκασόλ έχουν συμμετάσχει σε όλες τις σπουδαίες ισπανικές επιτυχίες. Η ''φούρια ρόχα'' στηρίχθηκε σε αυτή τη σπουδαία φουρνιά των '80s για να γίνει υπερδύναμη τα χρόνια που ακολούθησαν.

Το χρυσό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ Εφήβων 1999 στην Πορτογαλία ήταν η αρχή της άνθισης του μπάσκετ τους. Έκτοτε οι Ίβηρες μετρούν ένα χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο το 2006, δύο ασημένια ολυμπιακά μετάλλια το 2008 και το 2012, δύο χρυσά μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ το 2009 και το 2011 καθώς και το χάλκινο στη διοργάνωση του 2013, όπου παρέταξαν ομάδα ''ειδικών συνθηκών''. Διόλου άσχημα, έτσι;

Πλέον η σπουδαία γενιά του Ναβάρο, του Γκασόλ και του Ρέγιες ετοιμάζεται πιθανότατα για τον τελευταίο ''χορό''. Οι Ισπανοί έχουν μετατρέψει το Παγκόσμιο Κύπελλο σε εθνική υπόθεση κι ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών ''βλέπουν'' τελικό με τους Αμερικανούς, το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου στη Μαδρίτη!

Το Sport24.gr ζήτησε από μπασκετικούς Ισπανούς δημοσιογράφους να εξηγήσουν πως έζησαν την προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο, τι περιμένουν το διάστημα 30/08-14/09 καθώς και το πως ''βλέπουν'' την επόμενη μέρα της ''φούρια ρόχα'' μετά το τέλος εποχής αυτής της ''χρυσής'' φουρνιάς.

Ο Ντράζεν, ο Μπογκς και ο Γκάλης

''Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια, το 1986. Ήταν η πρώτη φορά που η πατρίδα μου διοργάνωσε τελική φάση Μουντομπάσκετ. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Ντράζεν, τον Άρβιντας, τον Τάιρον Μπογκς, τον Ντέιβιντ Ρόμπινσον, τον Νίκο Γκάλη. Σπουδαίες ομάδες όπως η Σοβιετική Ένωση, η Γιουγκοσλαβία και οι ΗΠΑ... Όλα αυτά φαίνονται πλέον τόσο παλιά! Πλέον οι 9 στους 12 παίκτες της εθνικής Ισπανίας έχουν παίξει ή αγωνίζονται στο ΝΒΑ! Πρόκειται, αναμφίβολα, για την καλύτερη γενιά του ισπανικού μπάσκετ που έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα τα τελευταία 15 χρόνια! Το μόνο που απομένει είναι ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Πιθανότατα έχουμε μπροστά μας τον τελευταίο χορό της καλύτερης Ισπανίας. Τότε, το 1986, ήμουν παιδί. Πλέον είμαι δημοσιογράφος που μπορώ να παρακολουθώ από κοντά και να γράφω για τα αδέλφια Γκασόλ, τον Ναβάρο, τον Ρούντι, τον Ιμπάκα και τον Ρούμπιο. Είναι το δικό μου Παγκόσμιο Κύπελλο!''.

- José Manuel Olías ( @jolias78) Málaga Hoy

Σαν το Ευρωμπάσκετ του '87


Ο τεράστιος Ντέιβιντ Ρόμπινσον στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας!!!

Φόρος τιμής στους κορυφαίους

''Νομίζω ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 είναι η κορύφωση της καλύτερης δεκαετίας στην ιστορία του ισπανικού μπάσκετ! Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλάθλους μας να αποτίσουν φόρο τιμής σε μια γενιά μοναδικών παικτών, μια γενιά που έχει προσφέρει απίστευτες συγκινήσεις σε όλους μας! Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά τις καλύτερες ομάδες μπάσκετ στον κόσμο, σε μια σπέσιαλ διοργάνωση για όλους εμάς τους Ισπανούς!''.

- César Nanclares ( @CesarNanclares) Tubasket.com, Gigantes del Basket

Σαν το Ευρωμπάσκετ του '87


Οι Ισπανοί περιμένουν με αγωνία το ''δικό' τους Παγκόσμιο Κύπελλο

Ευκαιρία για μια ιστορική στιγμή!

''Για έναν Ισπανό δημοσιογράφο που ασχολείται επαγγελματικά με το μπάσκετ, η δυνατότητα να ζήσει την εμπειρία ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου στην πατρίδα του είναι μια μοναδική ευκαιρία! Το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι σταρ θα βρίσκονται, ουσιαστικά, κοντά στο σπίτι μας είναι κάτι που πάντα θέλαμε. Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα να ζήσουμε μια ιστορική στιγμή, με δεδομένο ότι θα παλέψουμε για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στα γήπεδά μας''.

- David Sardinero ( @davidsardinero) KiaenZona.com, Gigantes del Basket

Σαν το Ευρωμπάσκετ του '87


Η ''φούρια ρόχα'' θέλει να ζήσει ανάλογες στιγμές το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου

Υπάρχει και η Ελλάδα

''Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 παρουσιάζεται ως μια μεγάλη ευκαιρία για την Ισπανία ώστε να επαναλάβει την επιτυχία της Ιαπωνίας και να κατακτήσει ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο. Όλοι πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ και η Ισπανία θα παίξουν στον τελικό όμως υπάρχουν κι άλλες ομάδες όπως η Λιθουανία, η Ελλάδα, η Κροατία και η Γαλλία που είναι επίσης ανταγωνιστικές. Έξι πόλεις είναι έτοιμες για να ζήσουν τη μαγεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου: η Σεβίλλη, η Γρανάδα, το Μπιλμπάο, η Λας Πάλμας, η Βαρκελώνη και η Μαδρίτη, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός στις 14 Σεπτεμβρίου. Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο με μεγάλη αγωνία. Θα έχουμε sold out στη Γρανάδα και το Μπιλμπάο ενώ παρατηρείται επίσης μεγάλο ενδιαφέρον και στα υπόλοιπα γήπεδα. Ο Τύπος στην Ισπανία θα καλύψει το γεγονός με συνεχείς ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές μεταδόσεις, καθώς και ειδικά προγράμματα για τη σπουδαία Γενιά του '80 (Πάου Γκασόλ, Φελίπε Ρέγιες, Χουάν Κάρλος Ναβάρο).

- Emilio Fernández (@emilio6fdez) La Opinión de Málaga

Σαν το Ευρωμπάσκετ του '87


Όλοι περιμένουν τελικό Ισπανίας - ΗΠΑ αλλά...

Σαν το Ευρωμπάσκετ 1987!

''Το World Cup, το δικό μας Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός αφού θα δούμε για τελευταία φορά τον Πάου, τον Ναβάρο και τον Φελίπε Ρέγιες να παίζουν μαζί. Με αυτούς τους παίκτες, το ισπανικό μπάσκετ έφτασε στο απώγειό του. Ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί όταν αποσυρθούν από την εθνική ομάδα! Όλοι οι Ισπανοί ονειρεύονται τη νίκη στον τελικό με τις Ηνωμένες Πολιτείες! Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα γίνει ό,τι συνέβη και στην Ελλάδα με το Ευρωμπάσκετ 1987. Όλοι στη χώρα θα ερωτευτούν το μπάσκετ!''.

- Fernando Martín ( @fmartinBasket) Gigantes del Basket

Σαν το Ευρωμπάσκετ του '87


Αν οι Ίβηρες κερδίσουν τους Αμερικανούς, ο κόσμος θα... ερωτευτεί το μπάσκετ!

Twitter @Giannis_Stavr

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ