FIBA WORLD CUP

Ραντούλιτσα: ''Έχω καλύτερο μούσι από τον Χάρντεν!''

Ραντούλιτσα: ''Έχω καλύτερο μούσι από τον Χάρντεν!''

Η Σερβία έφτασε ως το τέλος της διαδρομής στο World Cup και ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα μπήκε στη διαδικασία να συγκρίνει το... μούσι του με αυτό του Τζέιμς Χάρντεν! Στίματς: ''Κάναμε περήφανη την πατρίδα!''.

H ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς έφτασε ως το τέλος της διαδρομής στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, σε μια σειρά από υπερβάσεις που ολοκληρώθηκε απόψε (15/09) στον τελικό του τουρνουά κόντρα στην πανίσχυρη Team USA.

Ισπανία, αποστολή: Γιάννης Φιλέρης

Οι Σέρβοι δέχθηκαν 129 πόντους όμως έφυγαν... πανευτυχείς από το γήπεδο. Γνωρίζουν ότι πέτυχαν κάτι μοναδικό κι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται πετυχημένοι για την πορεία τους στο τουρνουά.

Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς πανηγύριζαν τυλιγμένοι με σημαίες της Σερβίας ενώ ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα έκανε τη δήλωση της... ημέρας: ''Είμαστε λίγο λυπημένοι γιατί δεν μπορέσαμε να κοντράρουμε τον αντίπαλο όσο θα θέλαμε. Πάντως και το ασημένιο μετάλλιο μας αφήνει ικανοποιημένους. Είμαι υπερήφανος για τους συμπαίκτες μου. Το μούσι μου πάντως είναι καλύτερο από αυτό του Χάρντεν!''.

Από την πλευρά του, ο Σέρβος σέντερ Βλάντιμιρ Στίματς ανέφερε χαρακτηριστικά πως ''το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Κάναμε περήφανη την πατρίδα μας και αυτό είναι απίστευτο συναίσθημα! Είμαστε μια χώρα λίγων εκατομμυρίων όπου το μπάσκετ είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Η δεύτερη θέση σε αυτό το τουρνουά σημαίνει πολλά για εμάς''.

Ο Νίκολα Κάλινιτς τόνισε από την πλευρά του πως ''πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Είχαμε έναν πολύ δύσκολο όμιλο στην πρώτη φάση όμως αντιστρέψαμε την κατάσταση. Παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ στα νοκ άουτ παιχνίδια. Το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιου Κύπελλο επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές''.

Ίρβινγκ: ''Το μεγαλύτερό μας επίτευγμα''

Για τους Αμερικανούς, ο Στέφεν Κάρι υπογράμμισε: ''Το χρυσό μετάλλιο αυτό είναι ξεχωριστό όπως και αυτό που πήρα με την ομάδα στην Κωνσταντινούπολη. Νομίζω ότι πήγαμε καλά σε όλα τα παιχνίδια παρά το γεγονός ότι είχαμε την πίεση του φαβορί. Ηρθαμε εδώ απόλυτα συγκεντρωμένοι και αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι''.

Ο Άντονι Ντέιβις πρόσθεσε: ''Το χρυσό μετάλλιο μας αφήνει ένα υπέροχο συναίσθημα και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε. Θα ήθελα να παίξω και στους Ολυμπιακούς, είναι όμορφο να είμαι μέρος αυτού του μπασκετικού προγράμματος''.

Ο MVP Κάιρι Ιρβινγκ τόνισε μετά τη νίκη επί της Σερβίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου: ' 'Το μεγαλύτερό μας επίτευγμα. Είναι απίθανο. Ίσως το καλύτερο συναίσθημα που έζησα ποτέ. Θα το θυμάμαι για πάντα. Μεγάλη υπόθεση να είσαι μέλος μιας τέτοιας ομάδας. Να είσαι συμπαίκτης με τέτοια παιδιά. Ευχαριστηθήκαμε κάθε μέρα. Αυτή η ομάδα σημαίνει πάρα πολλά για μένα, κι ας μην ήξερα κανέναν πριν! Θα με βοηθήσει αυτή η νίκη και στους Καβαλίερς, γιατί πήρα μεγαλύτερες ευθύνες''.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ