FIBA WORLD CUP

Πειθαρχική δίωξη κατά της Αυστραλίας

Πειθαρχική δίωξη κατά της Αυστραλίας

Το σύστημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι τέτοιο που... επιτρέπει τις επιλογές. Η Αυστραλία φέρεται να έκανε μια τέτοια για να αποφύγει τις ΗΠΑ, στα "χιαστί". Και η FIBA διερευνά το θέμα -αντί να διορθώσει το σύστημα.

Το σύστημα της φάσης των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο από την FIBA, ώστε στην τελευταία αγωνιστική, οι ομάδες να έχουν τη δυνατότητα να... επιλέγουν το μέλλον τους. Άσχετα που η ιστορία έχει αποδείξει ότι η εκάστοτε επιλογή ποτέ δεν βγαίνει σε καλό και οι ομάδες καταλήγουν να αποχαιρετούν νωρίς τη διοργάνωση.

Κάπως έτσι φέρεται να σκέφτηκε και η Αυστραλία και αποφάσισε να χάσει το τελευταίο της ματς στο Δ' όμιλο κόντρα στην Αγκόλα, για να αποφύγει τη διασταύρωση με τις ΗΠΑ. Προς μεγάλη ικανοποίηση των Σλοβένων (οι πρώτοι που κατήγγειλαν το γεγονός) η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε πως θα ασκήσει πειθαρχική δίωξη εναντίον των Boomers.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας:

" Η FIBA ανακοινώνει πως προχωρά στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον της Αυστραλίας, μετά τον τρόπο με τον οποίο έχασε η ομάδα τον τελευταίο της αγώνα στον Δ' όμιλο της διοργάνωσης κόντρα στην Αγκόλα (91-83), την προηγούμενη Πέμπτη στα Κανάρια Νησιά.

Η συμπεριφορά των Αυστραλών στο παρκέ σε αυτόν τον αγώνα απογοήτευσε πολλούς φίλους αλλά και ειδικούς του μπάσκετ. Υπάρχουν πολλές υποψίες ότι η ομάδα έχασε τον αγώνα για να αποφύγει να έρθει αντιμέτωπη, τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά, με τους τωρινούς παγκόσμιους πρωταθλητές, την ομάδα των ΗΠΑ.

Η ομοσπονδία της χώρας έχει την ευκαιρία να απολογηθεί πριν η FIBA αποφασίσει αν, και σε πιο βαθμό, θα επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις"

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ