FIBA WORLD CUP

Ουκρανία - ΗΠΑ 71-95

Ουκρανία - ΗΠΑ 71-95

Οι ΗΠΑ έκαναν… πλάκα για ένα δεκάλεπτο κόντρα στην Ουκρανία, ωστόσο στην συνέχεια σοβαρεύτηκαν, φτάνοντας σε μία εύκολη νίκη με 95-71. Τρομάρα με Ίρβινγκ, ο οποίος έπεσε άτσαλα στο παρκέ λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Για ένα δεκάλεπτο, το πρώτο, οι παίκτες των ΗΠΑ έδιναν την εντύπωση ότι… βαριόντουσαν. Και μπορεί πράγματι να βαριόντουσαν. Το γεγονός πάντως ότι οι Ουκρανοί έδειξαν να είναι ανταγωνιστικοί στην πρώτη περίοδο, καταφέρνοντας κάποια στιγμή να προηγηθούν με 19-12, φαίνεται πως ξύπνησε τον εγωισμό των Αμερικανών, που αποφάσισαν να πατήσουν γκάζι στην δεύτερη περίοδο, καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι, κάνοντας στη συνέχεια συντήρηση δυνάμεων μέχρι το τέλος του αγώνα.

Διαβάστε το LIVE της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ουκρανία και τις ΗΠΑ...

Μία συντήρηση δυνάμεων που παραλίγο πάντως να τους βγει… ξινή, αφού ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα ο Κάιρι Ίρβινγκ προσπάθησε να κάνει μία διείσδυση, αλλά έπεσε άτσαλα στο παρκέ, αποχωρώντας από το παιχνίδι με πόνους στη μέση.

Ουκρανία - ΗΠΑ 71-95

Ο αριθμός

Πριν από τον αγώνα με τις ΗΠΑ η Ουκρανία είχε 13.5 ασίστ μέσο όρο. Κόντρα στην Team USA, ωστόσο, οι Ουκρανοί μοίρασαν μόλις 8 ασίστ, με τις δύο τελευταίες τους πάσες μάλιστα να τους πιστώνονται στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα του αγώνα, όταν όλα είχαν κριθεί.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Τζέιμς Χάρντεν πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όντας μία συνεχής πηγή κινδύνου για την άμυνα των Ουκρανών, τελειώνοντας τον αγώνα με 17 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά το παιχνίδι. Πιο νωθρή ομάδα πάντως ήταν οι ΗΠΑ, που ξεκίνησαν με 0/5 σουτ, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Ουκρανοί, οι οποίοι αρχικά ξέφυγαν με 7-2 και λίγο αργότερα με 19-12, στηριζόμενοι κυρίως στον Σλάβα Κράβτσοβ, κλείνοντας τελικά την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 19-14. Στην δεύτερη περίοδο, ωστόσο, η Team USA θα προσγείωνε τους Ουκρανούς.

Οι Αμερικανοί έσφιξαν την άμυνά τους, ενώ την ίδια στιγμή είδαν τους Κάρι και Χάρντεν να πυροβολούν από την περιφέρεια. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν αρχικά οι ΗΠΑ να ισοφαρίσουν σε 25-25 και αργότερα να προηγηθούν με 30-27 (πρώτο προβάδισμά τους μετά το… 2-0). Και κάπου εκεί ήρθε η… έκρηξη, με τους Αμερικανούς να κλείνουν την δεύτερη περίοδο με ένα επιμέρους σκορ 14-5, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 44-32.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι ΗΠΑ συνέχισαν από εκεί που είχαν σταματήσει, τρέχοντας πάνω-κάτω στο παρκέ, ξεφεύγοντας με 51-34. Οι Ουκρανοί πάντως πάλευαν να μείνουν κοντά στο σκορ. Και η αλήθεια είναι ότι τα κατάφεραν για αρκετή ώρα, κρατώντας την διαφορά κάτω από τους 20 πόντους μέχρι τα μέσα της τέταρτης περιόδου (83-64 στο 35’). Κάπου εκεί, όμως, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να ανεβάσουν λίγο ακόμα τον ρυθμό τους, με τους Ουκρανούς να μοιάζουν – και να είναι – ανήμποροι να αντιδράσουν, με την Team USA να φτάνει τελικά σε μία άνετη νίκη με 95-71. Αν μάλιστα δεν υπήρχε και η ανησυχία για την κατάσταση του Ίρβινγκ, όλα θα ήταν τέλεια για την Team USA.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 32-44, 54-69, 71-95

Ουκρανία (Φρατέλο): Πουστοζβόνοφ, Τζέτερ 13(2), Μισούλα 6(1), Μίχαλιουκ 3(1), Λίποβι 6, Νατιάζκο 6, Ζαρμπιτσένκο 7(2), Κορνιένκο 4, Ζάιτσεβ 11(2), Πουστόβι, Κράβτσοβ 15.

ΗΠΑ (Σιζέφσκι): Κάρι 14(3), Τόμπσον 7(1), Ρόουζ 4, Φαρίντ 10, Γκέι 2, ΝτεΡόζαν 5, Ίρβινγκ 11, Πλάμλι 2, Κάζινς 11, Χάρντεν 17, Ντέιβις 12, Ντράμοντ

Ουκρανία - ΗΠΑ 71-95
Ουκρανία - ΗΠΑ 71-95
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ