FIBA WORLD CUP

Ορένγκα: "Δεν ήθελα να είμαι το πρόβλημα"

GRA308. LIUBLIANA (ESLOVENIA), 17/09/2013.- El entrenador de la selección española de baloncesto Juan Antonio Orenga, durante la rueda de prensa que ha ofrecido esta tarde en el hotel de Liubliana (Eslovenia), en el que el combinado nacional se encuentra concentrado, previa al partido de cuartos de final del Eurobasket Eslovenia 2013 que disputarán mañana frente a Serbia EFE/Chema Moya
GRA308. LIUBLIANA (ESLOVENIA), 17/09/2013.- El entrenador de la selección española de baloncesto Juan Antonio Orenga, durante la rueda de prensa que ha ofrecido esta tarde en el hotel de Liubliana (Eslovenia), en el que el combinado nacional se encuentra concentrado, previa al partido de cuartos de final del Eurobasket Eslovenia 2013 que disputarán mañana frente a Serbia EFE/Chema Moya EFE

Μολονότι η ισπανική ομοσπονδία τον στήριξε, ο Χουάν Αντόνιο Ορένγκα υπέβαλε την παραίτηση του την Τρίτη (16/9) από τον πάγκο της "φούρια ρόχα" και σήμερα (17/9) εξήγησε το γιατί.

Δυο ημέρες μετά τον αιφνίδιο (όσο αιφνίδιος μπορεί να είναι) αποκλεισμό της Ισπανίας από τη Γαλλία, στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Χοσέ Λουίς Σάεθ είχε πει πως δεν πρόκειται να πάρει κάποια απόφαση, πριν ερευνηθούν εις βάθος τα αίτια αυτής της αποτυχίας.

Ο Χουάν Αντόνιο Ορένγκα δεν περίμενε αυτά τα αποτελέσματα. Για την ακρίβεια, πρόλαβε τις εξελίξεις, υποβάλλοντας την παραίτηση του από τον πάγκο των Ισπανών. Όπως εξήγησε " η ομοσπονδία έχει ένα πολύ ωραίο πλάνο για το μέλλον και δεν θέλω να αποτελέσω το πρόβλημα. Προτιμώ να γίνω η λύση και για αυτό παραιτήθηκα. Ως προπονητής ξέρω ποιες είναι οι ευθύνες μου, όπως και ξέρω να τις αναλαμβάνω".

Συνέστησε στον κόσμο (που ζητούσε επίμονα την απόλυση του, ακόμα και στον τελικό του Παγκοσμίου) να ηρεμήσει " γιατί τότε θα δει ότι το ισπανικό μπάσκετ έχει τεράστια δυναμική".

Σε ό,τι αφορά όσα έγιναν στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Ισπανία " προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε το στόχο μας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Και αυτό πρέπει να έχει συνέπειες. Δεδομένα ο αθλητισμός είναι σκλάβος των αποτελεσμάτων. Είδα τρεις φορές το ματς με τη Γαλλία και μπορώ να πω ότι κάναμε κακό παιχνίδι. Όλα πήγαν στραβά. Δεν ξέρω αν υπήρχαν πράγματα που θα μπορούσα να αλλάξω, αλλά πια δεν έχει σημασία".

Τον ρώτησαν αν υπήρχε κάποιος παίκτης που τον απογοήτευσε. Απάντησε "σε ένα γκρουπ παικτών πάντα υπάρχουν κάποιοι που δεν είναι τόσο ευτυχισμένοι με αυτό που ζουν ή δεν αισθάνονται βολικά με το ρόλο που τους έχει δοθεί. Ό,τι έγινε όμως, έγινε".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ