FIBA WORLD CUP

Ο Ρούντι θέλει Παγκόσμιο Κύπελλο και Ευρωλίγκα!

Ο Ρούντι θέλει Παγκόσμιο Κύπελλο και Ευρωλίγκα!

Η Ισπανία θα κάνει την τελευταία εμφάνιση της, με τα μέλη που τη βοήθησαν να κυριαρχήσει στο παγκόσμιο μπάσκετ, με τον Ρούντι Φερνάντεθ να στέκεται στη μοναδική στιγμή και να μιλά για το πώς ονειρεύεται αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Επί των εδαφών μας ήταν που έκανε το ντεμπούτο του, στην ανδρών. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 συστήθηκε ως μέλος της "φούρια ρόχα" ο Ρούντι Φερνάντεθ. Έκτοτε, δεν έχει χάσει ματς. Στα 29 του έχει διατελέσει και αρχηγός των Ισπανών (στο Eurobasket της Σλοβενίας), ενώ είναι ο τρίτος με τις περισσότερες συμμετοχές, εξ όσων έχουν τεθεί και φέτος στις υπηρεσίες του Χουάν Αντόνιο Ορένγκα (έχει 166, πίσω από τους Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Φελίπε Ρέγιες).

Τα τελευταία οκτώ καλοκαίρια, έχει φορέσει επτά μετάλλια με την παρέα του να έχει ως ζητούμενο να αυξήσει τη συλλογή στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην El Pais εξήγησε πως " όλοι ονειρευόμασταν να γίνει ένα Μουντομπάσκετ στη χώρα μας και να που συνέβη. Όλο το χρόνο σκεφτόμασταν αυτή τη στιγμή. Αυτό που θέλουμε είναι να αφήσουμε στην άκρη την πίεση και να εκμεταλλευτούμε τη μοναδική ευκαιρία που έχουμε. Το να παίζουμε στην... έδρα μας και να έχουμε αυτή την εθνική, είναι κάτι που ίσως να μη συμβεί ποτέ άλλοτε. Είναι πολύ ιδιαίτερη η στιγμή. Θέλουμε να δώσουμε τα πάντα στους φιλάθλους της Ισπανίας. Να είναι υπερήφανοι για εμάς. Βέβαια, σε κάθε τουρνουά δεν έχεις την τύχη στα χέρια σου. Δεν εξαρτώνται όλα από εσένα. Θα παλέψουμε όμως, ώστε αυτή η εξαιρετική εθνική να διεκδικήσει τον τίτλο".

Τι θυμάται από την πρώτη του εμφάνιση, το 2004; " Ένιωθα κάπως φοβισμένος. Αλλά με υποδέχθηκαν πολύ καλά. Όλοι. Ο Χουάν Κάρλος (Ναβάρο), ο Πάου (Γκασόλ), ο Ντουένιας"...

Τι συμβουλή του έδωσαν; " Να μάχομαι πάντα. Αυτό θα ήταν το πιο σημαντικό. Με αντιμετώπισαν ως παίκτη που θα μπορούσα να τους βοηθήσω. Με έκαναν να αισθάνομαι ως μέλος της παρέας".

Ο λόγος της κυριαρχίας των Ισπανών " είναι η εκπληκτική ατμόσφαιρα που έχουμε. Είμαστε όλοι στην ίδια "σελίδα". Ξέρουμε την ποιότητα που έχουμε, αλλά επίσης γνωρίζουμε την αξία του να είμαστε ταπεινοί. Κάποιοι λένε πως έχουμε κουραστεί να νικάμε. Αυτή η ομάδα όμως, έχει τόσες φιλοδοξίες που δεν τελειώνουν ποτέ".

Έχουν συζητήσει μεταξύ τους τις απώλειες των Αμερικανών; "Όχι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο όμιλος. Έχουμε τη Βραζιλία που έχει πολύ καλή ομάδα, την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Γαλλία, ενώ μετά υπάρχουν τα "σταυρώματα". Φυσικά, θα θέλαμε να "πάρουμε" όλα τα ματς και να φτάσουμε στον τελικό. Εκεί κατά πάσα πιθανότητα θα συναντήσουμε τις ΗΠΑ. Θα είμαστε έτοιμοι για όλα".

Πού φαντάζεται τον εαυτό του, στις 23.00, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου; " Να πίνω, για να πανηγυρίσω την κατάκτηση του Παγκοσμίου".

"Ελπίζω να πάρω τη Euroleague"

Απάντησε και σε ερωτήσεις που αφορούσαν τη Ρεάλ, αρχής γενομένης από αυτή για την επέκταση της συνεργασίας του. " Είμαι ευτυχισμένος για αυτήν την εξέλιξη. Στόχος μου είναι να κατακτήσω με την ομάδα τη Euroleague. Ελπίζω να τα καταφέρω".

Οι Νοτσιόνι, Ρίβερς, Ματσιούλις και Καμπάτσο είναι οι προσθήκες των Μαδριλένων, με τον διεθνή γκαρντ να λέει πως " είναι εξαιρετικές περιπτώσεις. Βέβαια, χάσαμε παίκτες που ήταν πολύ σημαντικοί για εμάς, όπως ο Ντάρντεν και ο Ντρέιπερ, όπως φυσικά και ο Μίροτιτς. Ελπίζουμε οι νέοι να αποδειχθούν το ίδιο καλοί".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ