FIBA WORLD CUP

Ο Κουτλουάι, οι Dev Adam και η Νταρουσάφακα

Ο Κουτλουάι, οι Dev Adam και η Νταρουσάφακα

Ο Ιμπραήμ Κουτλουάι μίλησε για τη νέα του αποστολή στην Νταρουσάφακα, την εθνική Τουρκίας και εξήγησε πως "τη φανέλα με την εθνόσημο πρέπει να τη φορούν αυτοί που το θέλουν πραγματικά".

Η Νταρουσάφακα έχει για ιδιοκτήτη έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Τουρκίας και αυτός αποφάσισε να δώσει στον Ιμπραήμ Κουτλουάι τη θέση του μάνατζερ, στην ομάδα.

Στο πλαίσιο των νέων του καθηκόντων, εμφανίστηκε στο καμπ που έκανε ο σύλλογος, με παιδιά από τις ακαδημίες και μίλησε για όλα όσα αφορούν τη χώρα του, ως μπασκετικό έθνος. Για την ακρίβεια, επισκέφτηκε δέκα πόλεις, στις οποίες είδε περισσότερα από 5000 παιδιά (ηλικίας 12-17 χρόνων) και διάλεξε τους 20 που έφτασαν στο τελικό στάδιο.

Κατ' αρχάς, διευκρίνισε ότι η εθνική Τουρκίας βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο " και αυτό το ανέλαβε ο Εργκίν Αταμάν, ένας από τους πιο σημαντικούς κόουτς της χώρας. Διαθέτουμε ταλαντούχους παίκτες και στόχος είναι να γινόμαστε καλύτεροι, ενώ είναι σε εξέλιξη το τουρνουά. Τα αποτελέσματα των φιλικών προετοιμασίας δεν έχουν καμία σημασία. Αυτό που ενδιαφέρει στην παρούσα φάση, είναι να εμφανίζεται καλύτερη η ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Είμαι βέβαιος πως η Τουρκία θα είναι έτοιμη στο Παγκόσμιο. Δεν θα χαρακτήριζα δύσκολο τον όμιλο μας (ανήκουν στον Γ', μαζί με τους Δομινικανή Δημοκρατία, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία, Ουκρανία και ΗΠΑ), δεδομένων και όσων έχουν γίνει και αφορούν την Αμερική. Σίγουρα θα χρειαστούμε και τύχη, στα χιαστί".

Σε ό,τι αφορά το... όχι και τόσο έντονο ενδιαφέρον των Τούρκων NBAers να παίξουν στην εθνική, απάντησε "δεν πρέπει να τα συνδέουμε αυτά. Στο τέλος της ημέρας, σημασία έχει να φορούν αυτήν τη φανέλα, εκείνοι που πραγματικά θέλουν να βρίσκονται εδώ. Η πόρτα της εθνικής είναι ανοιχτή για όλους. Διαθέτουμε πολλούς ικανούς παίκτες. Δεν έχουμε πρόβλημα".

Στα της Νταρουσάφακα, εξήγησε ότι " το πρόγραμμα "μείνε στο παιχνίδι" έχει ως στόχο να ωθήσει τα παιδιά να επιστρέψουν στα γήπεδα της γειτονιάς τους για να παίξουν μπάσκετ. Έχουμε αποφασίσει να βοηθήσουμε στην επιδιόρθωση ζημιών που έχουν γίνει στα ανοιχτά γήπεδα, ώστε να διοργανώσουμε τουρνουά και άλλες δραστηριότητες που θα μας βοηθήσουν να υλοποιήσουμε το στόχο μας".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ