FIBA WORLD CUP

Τα... χρωστούμενα του Κρστιτς στην Κωνσταντινούπολη

Τα... χρωστούμενα του Κρστιτς στην Κωνσταντινούπολη

Ο Νέναντ Κρστιτς εξηγεί γιατί αποφάσισε να αποσυρθεί από την εθνική Σερβίας, αποκαλύπτει πως ο Τζόρτζεβιτς είχε... δει το μετάλλιο και θυμάται τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Final Four, το 2012.

Τέλεσε χρέη αρχηγού της Σερβίας, στο αργυρό μετάλλιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και όταν πια τα φώτα στο "Παλάθιο ντε λος Ντεπόρτες" της Μαδρίτης είχαν σβήσει, ο Νέναντ Κρστιτς ανακοίνωσε πως αυτή ήταν η τελευταία συμμετοχή του με την εθνική Σερβίας.

Ό,τι και αν έκαναν οι συμπαίκτες του (δημιούργησαν σύνθημα, με κεντρικό νόημα το "Νέναντ μη φύγεις"), αλλά και οι 20.000 άνθρωποι που υποδέχθηκαν την ομάδα, στην επιστροφή της στο Βελιγράδι, δεν ήταν ικανά να του αλλάξουν άποψη. Γιατί όπως λέει "υπάρχει καλύτερος τρόπος να κρεμάσω τη φανέλα με το εθνόσημο;".

Μετά πρόσθεσε πως "ή λθε η ώρα να δώσουμε χώρο στους νεότερους παίκτες. Έχω παίξει τόσα χρόνια στην εθνική, έχω συλλέξει τόσες όμορφες στιγμές. Ξέρω τι μου πρόσφερε αυτή η ομάδα -πολλά πράγματα- και ελπίζω να κατάφερα να τα ανταποδώσω μέσω των αγώνων και της συμπεριφοράς μου. Αλλά όλα έχουν ένα τέλος".

Οι βάσεις της νέας Σερβίας

Και τώρα η θέση "5" περνά στα χέρια του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. " Έκανε εκπληκτικό τουρνουά. Ήταν εξαιρετικός και στην προετοιμασία. Είναι παράδειγμα για όλα τα παιδιά που έρχονται στην εθνική και δεν "κρατούν" τίποτα για τον εαυτό τους. Τα δίνουν όλα. Με βοήθησε πάρα πολύ, γιατί είχα πρόβλημα με το γόνατο μου. Είναι εκπληκτικός παίκτης και πολύ καλό παιδί. Η Σερβία έχει βρει τον σέντερ της, για τα χρόνια που έρχονται".

Για τον Μίλος Τεόντοσιτς είχε πει ότι " είναι ο φυσικός διάδοχος στο πόστο του αρχηγού. Για μια ακόμη φορά απέδειξε πως είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Ξέρει τα πάντα, έχει παίξει για τους καλύτερους. Όσο είναι υγιής, θα είναι μεταξύ των καλύτερων".

Τον ρώτησαν και για τον Νεμάνια Μπιέλιτσα: " Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στην Ευρώπη. Μπορεί και αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις. Ενδεχομένως να είναι αυτός το "κλειδί" της επιτυχίας μας. Συνέδεε όλες τις γραμμές, με τις ασίστ και τα ριμπάουντ του".

Για το τέλος, άφησαν τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. " Είναι πάρα πολύ ώριμος, για την ηλικία του. Παίζει σαν τα χέρια και τα πόδια του να 'χουν εμπειρίες από 5-6 μεγάλα τουρνουά. Δεν θυμάμαι να έχω δει άλλον παίκτη στην ηλικία του, με τέτοια αυτοπεποίθηση, με τόση αυτοσυγκέντρωση. Είναι πολλοί αυτοί που όταν δεν "μπαίνουν" αμέσως στο ματς, καταρρακώνονται. Εκείνος δεν καταλαβαίνει τίποτα. Θα έχει πάντα τη συμπαράσταση σου".

"Ο Τζόρτζεβιτς είχε "δει" το μετάλλιο"

Φυσικά, σχολίασε και τον Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, για να αποκαλύψει " όταν συναντηθήκαμε, είπαμε πως πάμε για μετάλλιο. Είναι απίστευτο, αλλά πραγματικά το... είχαμε δει να έρχεται. Η αισιοδοξία και η ενέργεια που μετέδωσε, μαζί με τις γνώσεις του τον έκαναν τον κύριο λόγο της επιτυχίας μας. Μετά το πρώτο ματς -των ομίλων- με τη Γαλλία, όταν όλοι έδειχναν να είναι νευρικοί, ήλθε και μου είπε "Κρλε ξέρω πως είσαι μια χαρά, αλλά σε χρειάζομαι για τους ημιτελικούς και τους τελικούς". Αμέσως ένιωσα πως μπορούμε να τα καταφέρουμε".

"Υπομονή και όλα θα γίνουν"

Σε λίγες ημέρες θα ταξιδέψει για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα ξαναβρεθεί με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. " Το πρόβλημα που έχω στο γόνατο μου δεν μου επιτρέπει να ακολουθήσω το πλήρες πρόγραμμα της Εφές. Η ομάδα έχει επενδύσει σημαντικά ποσά και φυσικά έχει υψηλές προσδοκίες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε πολλούς νέους παίκτες. Άρα, θα χρειαστούμε χρόνο για να "βρεθούμε" και θα ήταν χρήσιμο να έχει ο κόσμος υπομονή".

Η τελευταία φορά που πήγε στην Κωνσταντινούπολη, ως φιλοξενούμενος, ήταν στον τελικό του 2012. Και όλοι θυμούνται τι έγινε εκεί. " Ελπίζω αυτήν τη φορά να κατακτήσω την πόλη", απάντησε.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ