FIBA WORLD CUP

Νταλιπάγκιτς: ''Οι ΗΠΑ τρέχουν με 150, εμείς με 60!''

Νταλιπάγκιτς: ''Οι ΗΠΑ τρέχουν με 150, εμείς με 60!''

Ο θρύλος του γιουγκοσλαβικού μπάσκετ, Ντράζεν Νταλιπάγκιτς, δήλωσε πως περίμενε τη συντριβή από τις ΗΠΑ στον τελικό κι εξήγησε πως οι Αμερικανοί βρέθηκαν σε κακή... βραδιά στο Μουντομπάσκετ της Ιντιανάπολις.

Ο Νταλιπάγκιτς οδήγησε τη Γιουγκοσλαβία στην κορυφή του κόσμου του 1978 . Ήταν το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τους ''πλάβι'' που έπειτα από 36 ολόκληρα χρόνια, είδαν τη Σερβία του Σάσα Τζόρτζεβιτς να φτάνει ως το τέλος της διαδρομής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Πλέον ο βετεράνος φόργουορντ και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Παρτίζαν εξηγεί πως οι ''Αετοί'' πέτυχαν τεράστια υπέρβαση ωστόσο οι Αμερικανοί παραμένουν οι καλύτεροι ομάδα στον κόσμο.

''Το ασημένιο μετάλλιο είναι μια τεράστια επιτυχία! Δεν χρειάζεται να είσαι... φιλόσοφος για να το καταλάβεις. Χάσαμε όλα τα δύσκολα παιχνίδια στην α' φάση όμως δείξαμε τις πραγματικές μας δυνατότητες στον προημιτελικό με την Ελλάδα. Βέβαια, θεωρώ απολύτως φυσιολογικό αυτό που έγινε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήταν κάτι που περιμέναμε να συμβεί. Τα παιδιά μας έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν όμως οι Αμερικανοί απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, μολονότι παρατάχθηκαν με δεύτερες και τρίτες επιλογές''.

Εν συνεχεία ο Ντράζεν Νταλιπάγκιτς πρόσθεσε πως το σερβικό μπάσκετ πρέπει να επενδύσει σε αυτή την επιτυχία. ''Μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον μας στις επόμενες διοργανώσεις. Σίγουρα στο επόμενο EuroBasket θα ξεκινήσουμε από το μηδέν, όπως όλες οι ομάδες. Μπορούμε να κερδίσουμε τους πάντες και να χάσουμε από όλους! Είναι θετικό το ότι πλέον η Σερβία έχει έναν κορμό παικτών για να στηριχτεί τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια''.

Ο θρύλος του γιουγκοσλαβικού μπάσκετ κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν έχει κλείσει η ψαλίδα μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ. ''Από τη στιγμή που οι Αμερικανοί κατεβάζουν επαγγελματίες στις διεθνείς διοργανώσεις, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Αγωνίζονται με... 150 χιλιόμετρα την ώρα ενώ εμείς με 60. Καμία ευρωπαϊκή ομάδα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους Αμερικανούς. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο αν βρεθούν σε κακή μέρα, όπως το 2002 στην Ιντιανάπολις''.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ