FIBA WORLD CUP

Νέα Ζηλανδία - Ουκρανία 73-61

Νέα Ζηλανδία - Ουκρανία 73-61

Οι Ουκρανοί μάλλον είχαν υποτιμήσει υπέρ του δέοντος τους Νεονζηλανδούς, που έκαναν την έκπληξη και επικράτησαν με 73-61 της ομάδας του Μάικ Φρατέλο, παίρνοντας έτσι την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση.

Σε έναν αγώνα που η Νεοζηλανδία δεν είχε τίποτα να χάσει , δεδομένου των τριών συνεχόμενων ηττών της ομάδας μέχρι τώρα στη διοργάνωση, οι παίκτες του Νέναντ Βούτσινιτς έκαναν την ανατροπή απέναντι σε έναν κατά τα φαινόμενα δυσκολότερο αντίπαλο, επικρατώντας με 73-61 της Ουκρανίας.

Οι Νεοζηλανδοί δεν έχασαν τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, πανηγύρισαν εύκολα την πρώτη τους νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο και "ανέβηκαν" στο 1-3 στον Γ' όμιλο. Αύριο θα ψάξουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους κόντρα στην Φιλανδία στις 15.00, ενώ οι Ουκρανοί, που μετά τη σημερινή ήττα βρίσκονται στο 2-2, θα τεθούν απέναντι στο...μεγαθήριο που ονομάζεται ΗΠΑ (18.30).

Ο πρωταγωνιστής

Ο Πένι με 17 πόντους και ο Φότου με double- double (10π πόντοι και 10 ριμπ.) έκαναν πολύ καλό παιχνίδι για τους Νεοζηλανδούς. Αυτός που όμως έκανε την έκπληξη και ξεχώρισε από το... πουθενά σήμερα ήταν ο Μπάρτλετ με 14π. και 4/5 τρίποντα.

Ο αριθμός του αγώνα

Ο Μάικ Φρατέλο δεν πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση των ψηλών του κάτω από το καλάθι, αφού η Ουκρανία ηττήθηκε κατά κράτος στη μάχη των ριμπάουντ έχοντας μόλις 25 έναντι των 48 που μάζεψαν οι Νεοζηλανδοί.

Ο αγώνας

Ισορροπημένα ξεκίνησε το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της πρώτης περιόδου. Οι Νεοζηλανδοί πήραν το προβάδισμα στο 16' μετά από σουτ του Λίποβιτς για το 12-13 για το διατήρησαν ως το τέλος του αγώνα χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να ξεφύγουν, αφού οι Ουκρανοί έβρισκαν συνεχώς τις λύσεις να μειώνουν και έκλεισαν την περίοδο με τη διαφορά στον πόντο (18-19 από τον Φρανκ στην εκπνοή της τελευταίας επίθεσης).

Η πρωτοφανής ανικανότητα των Ουκρανών να πάρουν τα ριμπάουντ ήταν αυτή που έδωσε την δυνατότητα στους αντιπάλους τους να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Μόλις 10 ριμπάουντ είχε η Ουκρανία, την ώρα που οι Νεοζηλανδοί έκαναν... πάρτυ κάτω από το καλάθι με 25. Βρέθηκαν λοιπόν να προηγούνται ως και με +7 οι παίκτες του Νέναντ Βούτσινιτς (29-16 στο 12') , παρά τα πολλά τους λάθη που άγγιζαν τα 12. Η ομάδα του Φρατέλο μείωσε στους 2 στα 1.57' για το ημίχρονο, με ένα σερί 4-0 του Φότου οι Νεοζηλανδοί πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο +6. (36-30).

Μπαίνοντας στην επανάληψη, οι Ουκρανοί ανέβασαν τους ρυθμούς τους, οργάνωσαν τις επιθέσεις τους και με οδηγό τον Κορνιένκο που είχε 6 πόντους σε δύο λεπτά κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι και πάλι στα ίσα στο 24' (38-38). Η Νέα Ζηλανδία, πάντως, έδειξε ψυχραιμία και συνέχισε να σκοράρει και παρά την αντίσταση της ομάδας του Μάικ Φρατέλο, το τρίποντο του Μπάρτλετ στα 1.38' για την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου έδωσε στους Νεοζηλανδούς το μεγαλύτερο προβάδισμα τους ως τότε στον αγώνα με +10 (43-53).

Το σερί 8-0 στα δύο πρώτα λεπτά του τελευταίου μέρους αποσυντόνισε ακόμα περισσότερο την άμυνα των Ουκρανών, που στο 35' βρέθηκαν πίσω με 13 (63-50). Δεν έβρισκαν χώρο να σουτάρουν και όταν σούταραν δεν έβρισκαν... καλάθι. Χαρακτηριστικό είναι ότι έκλεισαν τον αγώνα με 18/45 σουτ. Η κυριαρχία των Νεοζηλανδών κράτησε ως το τέλος του αγώνα και τους έδωσε την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση με 73-61.

Δεκάλεπτα: 18-19, 36-30, 53-45, 73-61.

Νέα Ζηλανδία (Βούτσινιτς): Τάιτ, Μπάρτλετ 14(4), Πένι 17(2), Βούκονα 7, Κένι, Γουέμπστερ Σ. 11(2), Άμπερκρόμπι, Άντονι, Φότου 10, Φρανκ 4, Λο 2, Γουέμπστερ Τ. 8.

Ουκρανία(Φρατέλο): Πουστοζβόνοφ 2, Τζέτερ 14(1), Μίσουλα 5(1), Μίχαλιουκ, Λίποβι 4, Νατιάζκο 4, Ζαμπιρτσένκο 3 (1), Κορνιένκο 15(2), Ζάιτσεφ 10(1), Κράβτσοβ 4.

Οι δηλώσεις:

Βούτσινιτς: "Θέσαμε ως στόχο τη νίκη και τα καταφέραμε, ήταν υπέροχο. Δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε πάρει την πρόκριση για τους "16", αυτό εξαρτάται και από τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων, αλλά πιστεύω ότι αν νικήσουμε την Φιλανδία, θα προχωρήσουμε στη διοργάνωση."

Φρατέλο: "Κάναμε πολλά εύκολα λάθη. Έτσι είναι το μπάσκετ, κάποιες φορές παίζεις καλά αλλά σήμερα δεν είναι μία από αυτές τις φορές. Η Νέα Ζηλανδία έπαιζε καλά στην επίθεση ενώ εμείς όχι. Πρέπει να περιμένουμε το αύριο για να δούμε αν θα προκριθούμε."

Νέα Ζηλανδία - Ουκρανία 73-61
Νέα Ζηλανδία - Ουκρανία 73-61
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ