FIBA WORLD CUP

"Μπορούμε τη δεύτερη θέση"

"Μπορούμε τη δεύτερη θέση"

Ο Ομέρ Ονάν, ο οποίος έχει κατακτήσει δύο ασημένια μετάλλια με την εθνική Τουρκίας αναλύει στο Sport24.gr τον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου και βρίσκεται η χώρα του.

Η Τουρκία βρίσκεται στον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας μαζί με τις Φινλανδία, Δομινικανή Δημοκρατία, Νέα Ζηλανδία, Ουκρανία και ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου με τις υπόλοιπες να παλεύουν για τα άλλα τρία εισιτήρια.

Ο Ομέρ Ονάν αποτέλεσε για χρόνια βασικό γρανάζι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, καθώς ήταν στις δύο μεγαλύτερες επιτυχίες της Τουρκίας. Το 2001 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Τουρκία ο Ονάν πέρασε το στήθος του το ασημένιο μετάλλιο, ενώ εννέα χρόνια μετά πήρε την δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και πάλι στην Τουρκία, όταν η εθνική της χώρας του ηττήθηκε από τις ΗΠΑ στον μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Η Τουρκία από τότε έχει ανανεωθεί, αρκετά πρόσωπα έχουν αλλάξει και πλέον θα επιδιώξει να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί στη φετινή διοργάνωση. Ο Ονάν μίλησε στο Sport24.gr, αναλύοντας τον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τονίζοντας πώς οι συμπατριώτες του είναι σε θέση να πάρουν την δεύτερη θέση πίσω από τις ΗΠΑ.

" Οι ΗΠΑ είναι το μεγάλο φαβορί του ομίλου, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Από εκεί και πέρα, εμείς πιστεύω πώς μπορούμε να πάρουμε την δεύτερη θέση, είναι στις δυνατότητες μας. Όλες οι ομάδες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται. Η Φινλανδία παίζει πολύ καλό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, ενώ και η Νέα Ζηλανδία διαθέτει έμπειρη ομάδα. Η Ουκρανία έχει κάνει βήματα μπροστά τα τελευταία χρόνια και η Δομινικανή Δημοκρατία έχει ανταγωνιστική ομάδα.

Όπως είπα το μεγάλο φαβορί είναι οι ΗΠΑ και από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι είμαστε σε θέση να πάρουμε την δεύτερη θέση, αλλά χρειάζεται προσοχή, καθώς όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές. Ίσως μετά τις ΗΠΑ, εμείς, η Φινλανδία και η Ουκρανία να είμαστε πιο κοντά στην πρόκριση. Αλλά, όπως είπα όλα τα ματς είναι δύσκολα και χρειάζεται συγκέντρωση".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ