FIBA WORLD CUP

Μποντιρόγκα: ''Ήθελα τον Σάσα στη Ρόμα!''

Μποντιρόγκα: ''Ήθελα τον Σάσα στη Ρόμα!''

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα εξήγησε πως η ομοσπονδία της Σερβίας περιμένει προτάσεις για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς κι αποκάλυψε πως προσπάθησε να φέρει τον ''Σάλε'' στη Ρώμη όταν εκτελούσε χρέη τζένεραλ μάνατζερ στη Ρόμα, το 2007.

Τον Νοέμβριο του 2013 ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ανέλαβε το δύσκολο έργο να αντικαταστήσει τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο της Σερβίας.

Έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο, ο ''Σάλε'' οδήγησε τους ''Αετούς'' στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στις ΗΠΑ.

Έτσι, λοιπόν, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του κόουτς Τζόρτζεβιτς στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού. Ο αντιπρόεδρος της σέρβικης ομοσπονδίας έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων στα γήπεδα της Ισπανίας και εξήγησε πως πλέον οι οι Σέρβοι έχουν τεράστιο κίνητρο για τις μελλοντικές διοργανώσεις.

''Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας και, φυσικά, στον Σάσα Τζόρτζεβιτς. Έκαναν ένα σπουδαίο τουρνουά και πρέπει να το παραδεχτούμε. Δεν αναφέρομαι μόνο στα αποτελέσματα αλλά στη γενική εικόνα που έβγαλε η Σερβία σε αυτό το World Cup! To ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι τεράστια υπόθεση για το σερβικό μπάσκετ. Οι Αμερικανοί είχαν απίστευτα ποσοστά ευστοχίας στον τελικό! Όπως και να 'χει, το πρόσημο είναι θετικό για εμάς. Πλέον έχουμε τεράστιο κίνητρο για τις μελλοντικές διοργανώσεις''.

Εν συνεχεία ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα αναφέρθηκε στο μέλλον της συνεργασίας της ομοσπονδίας με τον ''Σάλε''. ''Προσωπικά, δεν θεωρώ έκπληξη τη συνολική παρουσία του Σάσα Τζόρτζεβιτς στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Για να είμαι ειλικρινής, ήθελα να τον φέρω στη Ρώμη όταν ήμουν τζένεραλ μάνατζερ στη Ρόμα. Κάνει σπουδαία δουλειά στην εθνική ομάδα, είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του και περνάει στους παίκτες του την ενέργεια και τη θετική διάθεση που χρειάζονται. Ο Σάσα κι εγώ έχουμε την ίδια άποψη για το μπάσκετ. Δεν θα μου φανεί καθόλου παράξενο αν δεχτώ προτάσεις για τον Τζόρτζεβιτς απο συλλόγους. Ο ''Σάλε'' είναι μαζί μας και θα συνεχίσει μαζί μας!''.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ