FIBA WORLD CUP

Αιχμές Αταμάν εναντίον Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς

Αιχμές Αταμάν εναντίον Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς

Ο Εργκίν Αταμάν βρήκε τον τρόπο να κερδίσει (πάλι) τις εντυπώσεις, απευθύνοντας δριμύ "κατηγορώ" στους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς. Τι είπε; Διαβάστε.

Ο Εργκίν Αταμάν είναι ο τύπος που είχε πει πέρυσι (όταν η Ευρώπη είχε εστιάσει στη Φενέρμπαχτσε και τη συμφωνία με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς) πως η Γαλατασαράι θα είναι καλύτερη της Φενέρ, στη Euroleague. Η πραγματικότητα τον δικαίωσε, καθώς η ομάδα του "Ζοτς" έμεινε στο ΤΟΡ16, ενώ η Γαλατά πέρασε στα πλέι οφ -όπου τη "σκούπισε" η Μπαρτσελόνα.

Η αγωνιστική περίοδος 2014-15 τελείωσε με το non show της Γαλατασαράι, στον έβδομο τελικό της Τουρκίας με τη Φενέρμπαχτσε, ως μέσο αντίδρασης για μια... προτίμηση που όπως λένε οι της Γαλατά είχαν δείξει οι αρχές του σπορ, προς τη Φενέρ. Μετά, ο Αταμάν άρχισε την προετοιμασία με την εθνική Τουρκίας και όλα ξεχάστηκαν. Ή τουλάχιστον, αυτό πίστεψαν κάποιοι.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Aksam Gazetesi , είπε πως "οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς ήρθαν στην Τουρκία, μόνο για λεφτά. Τα προηγούμενα χρόνια οι παίκτες σταρ θα πήγαιναν είτε στην Ιταλία, είτε στη Ρωσία. Πλέον, υπάρχει “άνθιση” εδώ και η τουρκική αγορά βρίσκεται σε άνοδο. Αυτός ο επαγγελματισμός που δείχνουν όλοι, δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν. Το ίδιο ισχύει και για τους προπονητές. Ο Ίβκοβιτς και ο Ομπράντοβιτς είναι πολύ καλοί προπονητές αναμφίβολα. Όμως, μακάρι όλα αυτά να γίνονται για να πάει μπροστά το τουρκικό μπάσκετ".

Πέρα όμως από τις αιχμές που άφησε για τους δυο προπονητές μίλησε και για την εθνική ομάδα της Τουρκίας.

"Η εθνική ομάδα είναι ένας διαφορετικός ενθουσιασμός. Το μπάσκετ στην Τουρκία είναι δημοφιλές άθλημα. Όλοι έχουν μεγάλες προσδοκίες. Ήρθα αντιμέτωπος με αυτές. Είμαι σε αυτή την ομάδα για να δώσω τις οδηγίες μου. Οι Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς είναι προπονητές των οποίων τις ιδέες θα λάβω υπόψιν. Η ομάδα της Τουρκίας δουλεύει για την επιτυχία, σημαντικό, ωστόσο είναι και το τουρκικό μπάσκετ να κατευθυνθεί προς την ίδια κατεύθυνση. Είμαι ανοιχτός σε αυτό".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ