FIBA WORLD CUP

Γκασόλ: ''Ναι, έφυγα πριν από τη Γαλλία''

Γκασόλ: ''Ναι, έφυγα πριν από τη Γαλλία''

Ο Πάου Γκασόλ παραδέχτηκε ότι αποχώρησε από την προετοιμασία της Ισπανίας πριν από το ματς με τη Γαλλία και ταξίδεψε στη Βαρκελώνη μαζί με τον αδελφό του Μαρκ. ''Η ήττα από τη Γαλλία θα πονάει για πάντα'' εξήγησε.

Ο προημιτελικός με τη Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο εξελίχθηκε σε... Κόλαση του Δάντη για τους Ισπανούς του κόουτς Ορένγκα. ''Εσείς οι οποίοι εισέρχεστε, εγκαταλείψατε κάθε ελπίδα''.

Οι Ίβηρες απέτυχαν παταγωδώς στη ''δική'' τους διοργάνωση και ο Πάου Γκασόλ έδωσε στη Marca τις δικές του εξηγήσεις για το κάζο της εθνικής Ισπανίας στο τουρνουά.

Αρχικά ο Καταλανός φόργουορντ των Chicago Bulls μίλησε για τη σχέση του με τη ''φούρια ρόχα'' και το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τις τάξεις της εθνικής ομάδας. ''Δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί. Μου αρέσει πολύ να παίζω για την εθνική ομάδα, προφανώς. Όλοι μπορούν να το διαπιστώσουν και να καταλάβουν ότι δίνω τα πάντα σε κάθε παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά, η σχέση μου με την εθνική δεν πρόκειται να κρατήσει για πάντα. Κάποια στιγμή θα σταματήσω. Όταν συμβεί αυτό, θα έχω να θυμάμαι όλες τις καλές στιγμές που έζησα με την Ισπανία''.

Εν συνεχεία ο Πάου Γκασόλ ρωτήθηκε για την οδυνηρή ήττα από τη Γαλλία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 που άφησε πρόωρα εκτός συνέχειας τη ''φούρια ρόχα''. ''Αυτές οι ήττες ενδέχεται να προκύψουν σε οποιαδήποτε ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί. Προσπαθώ να την ξεχάσω όμως είναι πολύ πρόσφατη και μας πονάει πολύ. Η φετινή πορεία μου θυμίζει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όταν ξεκινήσαμε καλά όμως χάσαμε στα δύσκολα παιχνίδια. Η διοργάνωση ήταν πολύ ξεχωριστή για εμάς και το γνωρίζαμε''.

Τι άλλο είπε ο μεγάλος Γκασόλ; ''Παίζαμε στην έδρα μας, στα γήπεδά μας, έχοντας την καλύτερη Ισπανία όλων των εποχών. Το χρυσό μετάλλιο σε αυτό το τουρνουά ήταν ένα όνειρο. Μια μοναδική ευκαιρία που τη χάσαμε και θα μας πονάει για πάντα. Οι φίλαθλοί μας ήταν συγκλονιστική και πονάει η ψυχή μου αφού τους στεναχωρήσαμε. Όλη η χώρα μιλούσε από νωρίς για τελικό με τους Αμερικανούς. Εμείς από την πλευρά μας λέγαμε ότι θέλουμε να πάμε τελικό και δεν μας ενδιαφέρει ποιόν θα βρούμε απέναντί μας''.

Φήμες ήθελαν τον Πάου να αποχωρεί από την προετοιμασία της εθνικής Ισπανίας για τον αγώνα με τη Γαλλία και να ταξιδεύει στη Βαρκελώνη, ώστε να βρεθεί στο πλευρό του αδελφού του Μαρκ, ο οποίος έγινε πατέρας. Ο ίδιος το παραδέχτηκε. Και εξήγησε πως ''δεν ήθελα να χάσω τη γέννηση της πρώτης ανιψιάς μου! Είχαμε ρεπό εκείνο το πρωινό και μπορούσαμε να μην προπονηθούμε με την εθνική. Δεν πρόκειται να απολογηθώ για αυτή την απόφαση, ούτε για τις εμφανίσεις μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο''.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ