FIBA WORLD CUP

Γιατί "τιμωρήσαμε" τις Φιλιππίνες

Γιατί "τιμωρήσαμε" τις Φιλιππίνες
INTIME SPORTS

Γιατί κόντεψαν να πλακωθούν στο τέλος Έλληνες και Φιλιππινέζοι. Ζήσης: "Έπαιξαν βρώμικα". Πρίντεζης: "Όλοι γουστάρουμε που είμαστε εδώ".

Μέσα σε αντεγκλήσεις, σπρωξίματα και άγριες ματιές τελείωσε ο αγώνας της Ελλάδας με τις Φιλιππίνες. Η εθνική είχε νικήσει, σχετικά εύκολα, αλλά οι δυο ομάδες κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια. Νωρίτερα ο Καϊμακόγλου είχε ευστοχήσει στο τελευταίο τρίποντο που διαμόρφωσε το 82-70.

Διαβάστε για τη νίκη της Εθνικής μας απέναντι στις Φιλιππίνες για την δεύτερη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου...

" Όταν μου λένε να σουτάρω, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Ο προπονητής μου έδωσε εντολή και την ακολούθησα. Μετά ο Τενόριο δεν ήθελε να μου δώσει το χέρι. Κι όμως, αυτοί ήταν σε όλο το ματς που έπαιζαν βρώμικα" είπε ο διεθνής άσος, αλλά πιο αναλυτικά τα είπε ο Κατσικάρης:

"Τι να πούμε ρε παιδιά; Εμένα με πείραξε το αντιαθλητικό χτύπημα του Τενόριο στον Παπανικολάου. Τον χτύπησε στα γεννητικά όργανα και κανονικά έπρεπε να αποβληθεί. Το χειρότερο ήταν ότι προπονητής των Φιλιππινών, έκανε μια κίνηση με την οποία επιβράβευσε τον παίκτη του. Γι αυτό και στο τέλος κάναμε σουτ".

Ο ομοσπονδιακός προπονητής ήταν αρκετά εκνευρισμένος, όπως και οι παίκτες της ομάδας. Ο αρχηγός, μάλιστα, Νίκος Ζήσης κατηγόρησε τις Φιλιππίνες ότι έπαιξαν πολύ βρώμικα. Αντιαθλητικά

Οι δηλώσεις του αρχηγού:

" Είχαμε πει ότι δεν υποτιμάμε κανέναν και αυτό το κάναμε πράξη. Είδατε τι έπαθε το Πούερτο Ρίκο. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αρχίσαμε με δύο νίκες. Παίξαμε κόντρα σε έναν πολύ βρώμικο αντίπαλο, άρα είναι η νίκη είναι σημαντική παρά το γεγονός ότι δεν παίξαμε το καλύτερο μας μπάσκετ.
Η εφετινή ομάδα έχει περισσότερα αθλητικά προσόντα και περισσότερη ενέργεια. Θα τα δίνουμε πάντα όλα μέσα στο γήπεδο. Παίζουμε μ' έναν αντίπαλο που δεν έχει άλλο χαρτί να ρίξει στο τραπέζι. Ο αντίπαλος έχει ποιότητα και φυσικά χρειάζεται συγκέντρωση. Δεν στεκόμαστε στην απώλεια του Αρόγιο γιατί το ταλέντο δεν λείπει από αυτήν την ομάδα".

Δείτε το βίντεο

Στη δική του ανάλυση ο Κατσικάρης υπογράμμισε: Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, γιατί οι Φιλιππίνες μπορούν να γυρίσουν το ματς σε λίγα λεπτά. Είχαμε προετοιμάσει την άμυνά μας για να αντιμετωπίσει τέσσερις κοντούς παίκτες και τον Μπλατς. Πιστεύω πως κάναμε πολύ καλή δουλειά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, πέρα από κάποια διαστήματα. Γενικά ελέγξαμε το ρυθμό. Στην επίθεση είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έπαιζε στο όριο του φάουλ, αλλά εμείς μείναμε συγκεντρωμένοι και το πιο σημαντικό είναι η νίκη. Γι’ αυτό συγχαίρω τους παίκτες μου», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Για τον αγώνα με το Π.Ρίκο είπε: " Το Πουέρτο Ρίκο είναι μια ομάδα με παράδοση στο Μουντομπάσκετ. Εμείς περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και αύριο. Θα πρέπει ξανά να παίξουμε καλή άμυνα και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ".

Πρίντεζης: "Όλοι γουστάρουμε που είμαστε εδώ"

Κορυφαίος του ματς ο Γιώργος Πρίντεζης με ρεκόρ πόντων (26) για την καριέρα του στην Εθνική ομάδα είπε για τα ... γούστα όλης της ομάδας:

" Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει δύο πολύ καλές εμφανίσεις. Είχαμε συγκέντρωση, πήγαμε δυναμικά στις φάσεις και παρά το ότι ήταν δύο διαφορετικά παιχνίδια ήμασταν αρκετά καλοί. Θέλουμε να είμαστε εδώ. Εκπροσωπείς τη χώρα σου και όλοι γουστάρουμε που είμαστε εδώ. Το σημαντικό είναι πως όλοι έχουν καταλάβει το ρόλο τους και είτε μπαίνεις για δύο λεπτά είτε για 40 δίνεις τα πάντα και είσαι ενεργό μέλος της ομάδας".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ