FIBA WORLD CUP

Γαλλία - Κροατία 69-64

Γαλλία - Κροατία 69-64

Η Γαλλία έδειχνε πώς θα πάρει εύκολα τη νίκη κόντρα στην Κροατία, όμως η ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα επέστρεψε στο τέλος, χωρίς πάντως να πάρει και το θετικό αποτέλεσμα. Στους "8" οι πρωταθλητές Ευρώπης (69-64), θα παίξουν με την Ισπανία.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Γαλλία επικράτησε δύσκολα της Κροατίας και πήρε το "εισιτήριο" για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (69-64). Οι Γάλλοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοση τους, πέρασαν μπροστά και έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Νικολά Μπατούμ τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους, ενώ ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του, όταν δημιούργησε διαφορά από τους Κροάτες. Ο Γάλλος είχε 4/6 βολές, 5/7 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

Ο αριθμός του ματς

Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση, μοιράζοντας 6 ασίστ. Η ομάδα του συνολικά είχε 10, οπότε το ποσοστό του έφτασε το 60%.

Ο αγώνας:

Οι Κροάτες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφεραν να προηγηθούν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι Σάριτς - Μπογκντάνοβιτς βρισκόντουσαν σε εξαιρετική κατάσταση και έδωσαν αέρα οκτώ πόντων στην ομάδα τους, η οποία διατηρούσε το προβάδισμα απέναντι στους Γάλλους. Αποτέλεσμα ήταν το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει στο 7-15 για την Κροατία, με τη Γαλλία να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και να μην μπορεί να πλησιάσει το καλάθι της ομάδας του Γιάσμιν Ρέπεσα. Είναι χαρακτηριστικό πώς το δίδυμο Σάριτς - Μπογκντάνοβιτς είχαν μαζί στην πρώτη περίοδο 13 πόντους!

Στην δεύτερη περίοδο, τα πράγματα όμως άλλαξαν, καθώς οι Γάλλοι βελτίωσαν την αμυντική τους λειτουργία και περιόρισαν τον Σάριτς. Ο Άντε Τόμιτς δεν είχε "μπει" στο παιχνίδι και η Γαλλία κατάφερε να πλησιάσει την Κροατία, παίρνοντας μάλιστα και το προβάδισμα στο σκορ (19-18 στο 19'). Δύο λεπτά πριν το ημίχρονο ο Λαφαγιέτ χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με 23-22.

Οι Γάλλοι στο τρίτο δεκάλεπτο πάτησαν... γκάζι και ανέβασαν ακόμα περισσότερο την διαφορά τους από την Κροατία. Έτσι, το 30ο λεπτό του ματς βρήκε τη Γαλλία στο +12 (46-34), Στην τέταρτη περίοδο, η Κροατία ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να μειώσει την διαφορά από τους Γάλλους, με τον Τόμιτς να κάνει το 57-49 στο 35ο λεπτό του ματς.

Οι Κροάτες μείωσαν κι άλλο την διαφορά, πλησιάζοντας στους δύο πόντους (66-64), αλλά οι Γάλλοι άντεξαν και πήραν τη νίκη, μαζί με το "εισιτήριο" για τα προημιτελικά με 69-64.

Τα δεκάλεπτα: 7-15, 23-22, 46-34, 69-64.

Γαλλία (Κολέ): Ερτέλ 10 (1), Μπατούμ 14, Ντιό 2, Λοβέρν 8 (1), Τζάκσον, Φουρνιέ 13 (1), Πιετρούς 6, Γκομπέρ 2, Ντιαό 3 (1), Ζελαμπάλ 11 (1).

Κροατία (Ρέπεσα): Τόμιτς 17, Λαφαγιέτ 2, Μπογκντάνοβιτς 27 (3), Σάριτς 4, Ρούντεζ 3 (1), Ούκιτς, Σίμον 6 (1), Μάρκοτα 3 (1), Ζόριτς 2.

Οι δηλώσεις

Βενσάν Κολέ: "Δεν ήταν ένα τόσο θεαματικό παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες ήταν νευρικές και άστοχες. Πάντως πιστεύω πως αξίζαμε τη νίκη, γιατί μετά το κακό μας ξεκίνημα παίξαμε καλή άμυνα στη συνέχεια και καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς μέχρι το ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση και πήραμε μια διαφορά. Στο φινάλε τη χάσαμε, αλλά δεν χάσαμε το προβάδισμα. Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτά τα λάθη στο τέλος, αλλά ευτυχώς κερδίσαμε. Ο Ζελαμπάλ έβαλε κάποια μεγάλα σουτ".

Γιασμίν Ρέπεσα: "Έγινε ένα σκληρό παιχνίδι, όπως ακριβώς το περιμέναμε. Δεν αφήσαμε τη Γαλλία να πετύχει εύκολα καλάθια. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε καλό μπάσκετ. Ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο επιτρέψαμε στους αντιπάλους μας να σημειώσουν κάποιους εύκολους πόντους. Στην τελευταία περίοδο βρήκαμε μερικά αποθέματα ενέργειας και παίξαμε ίσως το καλύτερο μπάσκετ μας στο τουρνουά. Είχαμε το σουτ για να αλλάξουμε τη μοίρα μας στο τουρνουά. Συγχαρητήρια στη Γαλλία. Ο Τόμιτς ήταν αρκετά κουρασμένος και ζήτησε να αντικατασταθεί. Μπορούσαμε να πάμε καλύτερα σε αυτό το τουρνουά".

Γαλλία - Κροατία 69-64
Γαλλία - Κροατία 69-64
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ