FIBA WORLD CUP

Φιλιππίνες - Πουέρτο Ρίκο 73-77

Φιλιππίνες - Πουέρτο Ρίκο 73-77

Το Πουέρτο Ρίκο έπαιξε για την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο και για να διεκδικήσει τις όποιες ελπίδες πρόκρισης μπορεί να έχει και τελικά επικράτησε με 77-73 των Φιλιππίνων.

Το Πουέρτο Ρίκο έπαιξε για την τιμή του και για να διεκδικήσει τις λιγοστές πιθανότητες πρόκρισης που έχει και κέρδισε με 77-73 τις Φιλιππίνες. Με αυτή τη νίκη οι Πορτορικάνοι έδωσαν την πρόκριση στη Σενεγάλη, ενώ για να βρεθούν στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης θέλουν νίκη της Ελλάδας απόψε (3/9) επί της Κροατίας και εκείνη να πάρουν το ροζ φύλλο αύριο (4/9) κόντρα στη "Χρβτσκα". Οι παίκτες του Πάκο Όλμος για 15 λεπτά έδειχναν να μην βρίσκονται μέσα στο κλίμα του αγώνα, όμως με ηγέτη τον Τζέι Τζέι Μπαρέα οι Λατινοαμερικάνοι παρουσίασαν ένα διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο.

Αύριο (4/9) οι Φιλιππίνες θα αναζητήσουν τη νίκη της τιμής κόντρα στην Σενεγάλη, ενώ το Πουέρτο Ρίκο υπό προϋποθέσεις μπορεί να παίξει ένα παιχνίδι που θα ισοδυναμεί με πρόκριση κόντρα στη Κροατία.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Τζέι Τζέι Μπαρέα ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Ο Πορτορικανός γκαρντ έδειξε ότι μπορεί να καλύψει το κενό του Αρόγιο και με τους 30 πόντους που πέτυχε ήταν ο παίκτης που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Ο αριθμός του αγώνα

Για μία ομάδα όπως οι Φιλιππίνες που αρέσκονται να σουτάρουν πολλά τρίποντα το 21% έξω από τα 6,75μ. μόνο ευχαριστημένο δεν μπορεί να άφησε τον Τσοτ Ρέγιες.

Ο αγώνας

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να επιδιώκουν να δώσουν ένα γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι. Αυτή η επιλογή στον ρυθμό ευνόησε ιδιαίτερα τους Ασιάτες που με τους Τενόριο, Μπλατς και Ντάλισταν κατάφεραν από την αρχή να χτίσουν διψήφια διαφορά ασφαλείας (29-15 στο 11') στηριζόμενοι κυρίως στα αλάνθαστα ποσοστά που είχαν μέσα από τα 6,75μ. (9/9). Στην αντίπερα όχθη οι παίκτες του Πάκο Όλμος κινούνταν επιθετικά σε μέτρια επίπεδα κι έδιναν μάχη προκειμένου να μην δουν τη διαφορά να ανεβαίνει σε δυσθεώρητα ύψη. Παράλληλα η άμυνα ζώνης που είχαν επιλέξει οι Λατινοαμερικάνοι δεν είχε πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι "Γκίλας" όπως και στο παιχνίδι με την Αργεντινή είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στα ηνία του σκορ κι έδιναν μάχη να κρατήσουν σε απόσταση το Πουέρτο Ρίκο που με ηγέτες τους Μπαρέα και Σάντσεθ προσπαθούσε να ανατρέψει την ισχύουσα κατάσταση.

Η προσπάθεια ανάκαμψης για το Πουέρτο Ρίκο συνεχίστηκε με τους Μπαρέα και Χουέρτας να προσπαθούν άλλοτε με διεισδύσεις κι άλλοτε με σουτ από μέση και μακρινή απόσταση να απειλήσουν. Από την άλλη πλευρά όπως ήταν φυσικό οι Φιλιππίνες δεν μπόρεσαν να κρατήσουν σε τόσο υψηλά επίπεδα και στο δεύτερο ημίχρονο τα ποσοστό ευστοχίας τους κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να πάρει και πάλι φωτιά με τη διαφορά να πέφτει στο καλάθι (52-49 στο 25'). Το τρίτο δεκάλεπτο τελικά ολοκληρώθηκε με τους Λατινοαμερικάνους να έχουν κάνει την ολική επαναφορά και να παίρνουν για πρώτη φορά το προβάδισμα με 61-57. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει μία άγρια ομορφιά πλέον, καθώς οι Πορτορικάνοι δεν σκόπευαν να τα παρατήσουν και ήθελαν να πάρουν μία νίκη για την τιμή τους. Από την άλλη οι Φιλιππινέζοι με κινητήριο μοχλό τη μαχητικότητα και το κίνητρο πάλευαν για το ροζ φύλλο αγώνα. Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες έψαχναν για μεγάλα σουτ και οι Τζέι Τζέι Μπαρέα, Λούις Τενόριο και Αντρέι Μπλατς να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα. Με το σκορ στο 70-70 στο τελευταίο λεπτό ο Μπαρέα μετέτρεψε το παιχνίδι σε προσωπικό σόου πετυχαίνοντας 5 συνεχόμενους πόντους και δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη νίκη στην ομάδα του με 77-73.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 44-39, 57-61, 73-77.

Φιλιππίνες (Ρέγιες): Άλαπαγκ 6 (1), Τενόριο 18 (2), Τσαν, Ουίλιαμ 4, Ντε Οκάμπο 2, Νόργουντ 6, Μπλατς 25 (2), Φαγιάρδο, Ντάλισταν 10 (1), Αγκιλάρ, Πίνγκρις 2.

Πουέρτο Ρίκο (Όλμος): Κλεμέντε 2, Μπαρέα 30 (3), Φράνκλιν 3, Ριβέρα 5 (1), Ντίαθ 4, Σάντσεθ 13 (3), Χουέρτας 1 (3), Μπάλκμαν 2, Γκαλίντο 5 (1).

Οι δηλώσεις

Τσοτ Ρέγιες: "Είμαι πολύ απογοητευμένος με την ήττα. Προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Πληρώσαμε για άλλη μια φορά τα λάθη μας. Θέλω να ζητήσω συγνώμη στους απίστευτους οπαδούς μας. Σήμερα ήταν φοβεροί. Αύριο θα παλέψουμε για να τους δώσουμε χαρά. Θα κοιτάξουμε τα θετικά αυτής της εμπειρίας. Μαθαίνουμε από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και στόχος μας είναι να παίξουμε ξανά σε τόσο σημαντικές διοργανώσεις και να έχουμε περισσότερες χαρές".

Πάκο Όλμος: " Οι παίκτες μου έχουν δείξει ότι θέλουν να μείνουν στο τουρνουά. Δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά καταφέραμε να χειριστούμε τους σουτέρς των Φιλιππίνων σωστά. Το τρίτο δεκάλεπτο μπορέσαμε και το διαχειριστήκαμε. Ο Τζέι Τζέι Μπαρέρα είναι αρχηγός μέσα και έξω από το παρκέ".

Τζέι Τζέι Μπαρέρα: "Αξίζουν συγχαρητήρια στις Φιλιππίνες, παλεύουν κάθε παιχνίδι, έχουν πολλούς κοντούς σαν κι εμένα και τον Μπλατς... Ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο μετά τις τρεις ήττες μας, αλλά μείναμε ενωμένοι και κερδίσαμε. Χαίρομαι που είμαστε ακόμη ζωντανοί και χαρίσαμε μια νίκη στη χώρα μας. Όλα είναι πιθανά πλέον, θα δούμε τι θα γίνει αύριο. Η Κροατία είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα, πολύ δυνατή και θα δούμε τι θα κάνουμε. Ήθελα να παλέψω μέχρι θανάτου. Το έβλεπα στα μάτια όλων στην ομάδα πόσο ήθελαν αυτή τη νίκη".

Φιλιππίνες - Πουέρτο Ρίκο 73-77
Φιλιππίνες - Πουέρτο Ρίκο 73-77
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ