FIBA WORLD CUP

Εθνική υπόθεση το Παγκόσμιο, για τη Σενεγάλη

Εθνική υπόθεση το Παγκόσμιο, για τη Σενεγάλη

Το προεδρικό μέγαρο της χώρας επισκέφτηκαν οι παίκτες της Σενεγάλης, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι για τη Σεβίλλη. Ο πρώτος κάτοικος της χώρας τους ζήτησε να τιμήσουν το... πατριωτικό φορτίο. Τι δήλωσε ο ΕνΝτογιέ για την Ελλάδα.

Πριν αναχωρήσει η αποστολή της Σενεγάλης για τη Σεβίλλη, πέρασε μια βόλτα από το προεδρικό μέγαρο, όπου ο πρώτος κάτοικος, Μακί Σολ τους παρέδωσε μια σημαία και τους θύμισε πως στο Παγκόσμιο Κύπελλο να παίξουν και πρεσβευτικό ρόλο. Ο πρόεδρος τους ζήτησε " να δείξετε κουράγιο και αυταπάρνηση και κάντε την υπέρβαση. Οφείλετε να τιμήσετε αυτό το πατριωτικό φορτίο, κατά την παρουσία σας στην ιβηρική χερσόνησο. Ο αρχηγός του κράτους, η κυβέρνηση και ο κόσμος της χώρας θα είναι στο πλευρό σας, μαζί και οι προσευχές όλων μας, η στήριξη και η αγάπη μας".

Δεν αρκέστηκε σε αυτά. Εξήγησε πως "η αλληλεγγύη και η θυσία είναι ανάγκη για όλους εσάς που θα φορέσετε τη φανέλα της εθνικής. Πρέπει να είστε έτοιμοι να αντεπεξέλθετε όλων των αντιξοοτήτων που θα συναντήσετε στα παρκέ της Ισπανίας. Θα βοηθήσει να θυμάστε όλους εκείνους που σε δύσκολους καιρούς, υπηρέτησαν με αξιοπρέπεια και τιμή τη χώρα. Να έχετε την ακλόνητη αποφασιστικότητα σας ως οδηγό, ώστε να υπερασπιστείτε το έθνος, με τον καλύτερο τρόπο. Είμαι βέβαιος πως τα καλύτερα έρχονται για τον αθλητισμό της Σενεγάλης".

Για πρώτη φορά στην ιστορία του μπάσκετ, στη συγκεκριμένη χώρα, η κυβέρνηση κάλυψε τις ασφάλειες όλων των παικτών ευθύς εξ αρχής, ώστε να μπορούν να αφοσιωθούν στο έργο τους. Κάτι που δεν παρέλειψε να θυμίσει ο πρόεδρος. "Είναι καθήκον μας να σας υποστηρίξουμε πλήρως, όπως και το κάναμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ανταγωνιστική ομάδα, που θα μπορεί να διακριθεί μεταξύ των καλύτερων. Μαζί θα συνεχίσουμε το ταξίδι προς την κορυφή, το οποίο θα κάνει ευτυχισμένους τους κατοίκους της χώρας. Ξέρουμε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες σας, αλλά γνωρίζουμε και ότι η ομάδα έχει την εμπειρία να καλύψει τα μειονεκτήματα της".

Θέλουν την πρώτη νίκη, στην ιστορία τους

Ο αρχηγός της ομάδας, Vieux Ndoye δήλωσε πως " δεν πάμε στη Σεβίλλη για τουρισμό. Γνωρίζουμε πολύ καλά τους αντιπάλους μας. Η Ελλάδα έχει πολύ καλή ομάδα, με πλήθος καλών παικτών. Οφείλουμε να ακολουθούμε στο 100% την τακτική μας και όσα έχει να μας πει ο κόουτς, προκειμένου να νικήσουμε. Το Νο1 ζητούμενο είναι η άμυνα". Ο Μοχάμεντ Ντιόπ ήταν πιο λογικός. " Στόχος είναι να πάρουμε τουλάχιστον μια νίκη, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο πλαίσιο της πρώτης φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μετά, θα θέσουμε νέο ταβάνι".

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ανακοινώθηκε η δημιουργία Μουσείου αθλητισμού, όπου θα τιμηθούν όσοι έφτασαν ψηλά με το εθνόσημο στο στήθος.

Για όσους χάσατε τις εξελίξεις, οι Σενεγαλέζοι πέρασαν 25 ημέρες στην Ισπανία, όπου έδωσαν πέντε φιλικά (ο απολογισμός ήταν 2-3).

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ