FIBA WORLD CUP

Επισήμως εκτός Παγκοσμίου ο Τζινόμπιλι

Επισήμως εκτός Παγκοσμίου ο Τζινόμπιλι

Η ομοσπονδία της Αργεντινής ενημέρωσε πως ο Μανού Τζινόμπιλι μένει οριστικά εκτός της αποστολής για το Παγκόσμιο, καθώς οι Σπερς δεν του επέτρεψαν τελικά να αγωνιστεί λόγω του τραυματισμού του.

Παρά την επιθυμία του, ο Μανού Τζινόμπιλι δεν θα έχει τελικά την ευκαιρία να αγωνιστεί με τα χρώματα της πατρίδας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ομοσπονδία της Αργεντινής.

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς είχαν εκφράσει πρόσφατα την ανησυχία τους για τον τραυματισμό που ταλαιπωρεί έδω και λίγο καιρό τον παίκτη στον πόδι, και τελικά έκαναν πράξη την προειδοποίηση τους προς τον αθλητή , απαγορεύοντας του την συμμετοχή στο τουρνουά για να μην τεθεί σε περαιτέρω κίνδυνο η κατάσταση της υγείας του.

"Ο Μανού Τζινόμπιλι δεν θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, καθώς οι Σαν Αντόνιο Σπερς δεν του έδωσαν την άδεια, εφαρμόζοντας την ρήτρα της συμφωνίας FIBA και ΝΒΑ σχετικά με τις απαιτήσεις και τους περιορισμούς της συμμετοχής παικτών του NBA στις εθνικές ομάδες. Η ρήτρα αναφέρει ότι οι παίκτες του ΝΒΑ δεν επιτρέπεται να αγωνίζονται με τις εθνικές τους ομάδες, όταν υπάρχουν εύλογες ιατρικές ανησυχίες, που συνεπάγονται πιθανότητα κινδύνου της φυσικής κατάστασης των αθλητών" ήταν τα όσα ανέφερε η ανακοίνωση της CABB.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ