FIBA WORLD CUP

Εκτός Σερβίας ο Μίτσοφ

Εκτός Σερβίας ο Μίτσοφ

Κατά τη διάρκεια του φιλικού με τη Νέα Ζηλανδία (σήμερα 24/8), ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς έδιωξε από το γήπεδο τον Βλάντιμιρ Μίτσοφ και τον άφησε εκτός ομάδας. Τι έκανε στην ήττα της Σερβίας (96-102);

Το τελευταίο φιλικό της Σερβίας, πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι το σημερινό με τη Νέα Ζηλανδία (παρεμπιπτόντως, οι φιλοξενούμενοι νίκησαν 102-96), κατά τη διάρκεια του οποίου οι "πλάβι" συνάντησαν διαφόρων τύπων προβλήματα.

Για παράδειγμα, είδαν το 22-13 να γίνεται 29-22, 31-31, 31-356, με τους Μπογκντάνοβιτς και Ραντούλιτσα να τοποθετούνται επί του θέματος (40-37), πριν προκύψει ένα... παρατράγουδο, το 37-44 και το 43-52 του ημιχρόνου. Ποιο ήταν το παρατράγουδο; Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς έκανε αλλαγή τον Βλάντιμιρ Μίτσοφ, κάτι που δεν άρεσε ιδιαίτερα στον παίκτη. Όχι μόνο το έδειξε, αλλά... και το είπε (παραπονέθηκε για την εσπευσμένη έξοδο του -μετά ένα χαζό φάουλ-, ο κόουτς του απάντησε και... ο Μίτσοφ ξαναπάντησε), με τον εθνικό κόουτς των Σέρβων να διώχνει τον παίκτη της Γαλατασαράι από το γήπεδο και από την ομάδα.

Ο Τζόρτζεβιτς έκανε λόγο για πειθαρχικό παράπτωμα, ενώ ο Μίτσοφ είχε να πει στη novosti.rs ότι " δεν πέταξα πετσέτα. Δεν γίνεται, γιατί δεν κρατούσα τίποτα. Ούτε είπα κάτι άσχημο. Ήθελα πολύ να παίξω στην εθνική, μολονότι οι γιατροί μου έλεγαν να μη το κάνω. Εύχομαι στους συμπαίκτες μου να πετύχουν στο παγκόσμιο Κύπελλο και σέβομαι την απόφαση των υπευθύνων".

Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα τελείωσε με 17π., ο Ραντούλιτσα πρόσθεσε 14π. και άλλους τόσους είχε ο Στίματς. Οι νικητές είχαν 11/20 τρίποντα, ο Πένι σκόραρε 27 πόντους, ο Βούκονα 22 και ο Ουέμπστερ 21. Εκτός ρόστερ ήταν οι Κάτιτς και Μίτροβιτς, οι οποίοι πιθανότητα θα μείνουν εκτός Παγκοσμίου.

Πριν το ματς, ο Τζόρτζεβιτς είχε πει πως " από την πρώτη ημέρα προσπαθώ να περάσω στους παίκτες τη βασική αρχή της ομάδας. Αυτή είναι ότι ουδείς είναι πάνω από την ομάδα. Ουδείς είναι μεγαλύτερος από το σύνολο. Μόνο έτσι φτάνεις σε επιτυχίες. Η Σερβία δεν είναι πια κραταιά δύναμη. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα δουλέψουμε σκληρά, για να ξαναγίνουμε μεγάλοι. Το ερώτημα είναι πόσο έτοιμοι είναι οι παίκτες για αυτό. Στόχος είναι να παλέψουμε για τα μετάλλια. Αυτό προϋποθέτει πολλά. Ψυχραιμία, θέληση, πείνα, φιλοδοξία, γνώσεις. Όλοι κάνουμε λάθη, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου. Αλλά πρέπει να προσπαθούμε".".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ