FIBA WORLD CUP

Δομινικανή Δημοκρατία - ΗΠΑ 71-106

Δομινικανή Δημοκρατία - ΗΠΑ 71-106

Οι ΗΠΑ έφτασαν τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, επικρατώντας εύκολα με 106-71 της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Στις 20 Αυγούστου, σε ένα από τα πρώτα τους φιλικά ενόψει της προετοιμασίας τους για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, οι ΗΠΑ είχαν διαλύσει με 105-62 τη Δομινικανή Δημοκρατία στο Θρυλικό “Madison Square Garden”.

Δύο εβδομάδες αργότερα, οι ΗΠΑ δεν είχαν πρόβλημα να διαλύσουν ξανά τους Δομινικανούς, αυτή τη φορά στα πλαίσια της τέταρτης αγωνιστικής τους Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης ανάμεσα στην Δομινικανή Δημοκρατία και τις ΗΠΑ...

Η Team USA έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στους Δομινικανούς, τρέχοντας μάλιστα κάποια στιγμή ένα σερί 22-0 (!) συνεχίζοντας την… κρουαζιέρα της στον Τρίτο Όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Την ίδια στιγμή, οι Δομινικανοί πάλεψαν όσο μπορούσαν, παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκαν χωρίς τον τραυματία σταρ τους, Φρανσίσκο Γκαρσία (διάστρεμμα), ο οποίος προφυλάχθηκε προκειμένου να είναι έτοιμος για τον αγώνα της πέμπτης αγωνιστικής με την Τουρκία.

Ο πρωταγωνιστής

Ίσως έχει καταντήσει κουραστικό, ωστόσο την δεδομένη στιγμή απλώς αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Για ακόμα ένα παιχνίδι ο παίκτης που έκλεψε την παράσταση για τις ΗΠΑ δεν ήταν άλλος από τον Κενεθ Φαρίντ, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Ο αριθμός του αγώνα

26. Όσα και τα λάθη των Δομινικανών στο παιχνίδι, που οδήγησαν σε (πάρα) πολλούς αιφνιδιασμούς για την Team USA, που είχε την ευκαιρία να προσφέρει θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Ο αγώνας

Οι ΗΠΑ μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ και με τον Τζέιμς Χάρντεν να σημειώνει 5 γρήγορους πόντους ξέφυγαν με 13-5. Οι Δομινικανοί ωστόσο αντέδρασαν κάπου εκεί και με τον Τζακ Μαρτίνεζ (10 πόντοι, όλοι στο πρώτο ημίχρονο) να δίνει λύσεις στην επίθεση, κατάφεραν να μειώσουν σε 25-22 ακριβώς με τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Στην δεύτερη περίοδο οι Δομινικανοί κατάφεραν να κρατήσουν την επαφή τους με το σκορ για περίπου τέσσερα αγωνιστικά λεπτά. Η επάνοδος του Κένεθ Φαρίντ στο παρκέ, όμως, είχε ως αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να τρέξουν ένα σερί 8-0, και να ξεφύγουν 44-29, με τον Ρούντι Γκέι να παίρνει στη συνέχεια την σκυτάλη, διαμορφώνοντας το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (56-41) ακριβώς με τη λήξη της δεύτερης περιόδου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, πάντως, τα… ψέματα θα τελείωναν σχετικά γρήγορα. Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να ανεβάσουν ταχύτητα, έσφιξαν την άμυνά τους και υποχρέωσαν τους Δομινικανούς σε κακές επιλογές, ενώ την ίδια στιγμή έβγαζαν τον έναν αιφνιδιασμό μετά τον άλλο. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να ανοίγει συνεχώς η ψαλίδα της διαφοράς, με τις ΗΠΑ να τρέχουν κάποια στιγμή ένα σερί 22-0, κάνοντας το σκορ 92-52 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, κρατώντας τους Δομινικανούς χωρίς καλάθι για περίπου 7 αγωνιστικά λεπτά.

Κάπως έτσι, τα τελευταία λεπτά του αγώνα απέκτησαν καθαρά τυπικό χαρακτήρα, με τις ΗΠΑ να πανηγυρίζουν την τέταρτη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 22-25, 41-56, 52-81, 71-106

Δομινικανή Δημοκρατία (Αντίγκουα): Σόσα 9(1), Φορτούνα 6(2), Κορονάντο, Λιζ 15(2), Σαντάνα 11, Φελντέιν 5(1), Βάργκας 4, Σάντσεζ 4, Μπάεζ 2, Ραμόν 5, Μαρτίνεζ 10

ΗΠΑ (Σιζέφσκι): Κάρι 8(2), Τόμπσον 8(2), Ρόουζ 6, Φαρίντ 16, Γκέι 9, ΝτεΡόζαν 11, Ίρβινγκ 6, Πλάμλι 5, Κάζινς 13, Χάρντεν 10, Ντέιβις 10, Ντράμοντ 4

Δομινικανή Δημοκρατία - ΗΠΑ 71-106
Δομινικανή Δημοκρατία - ΗΠΑ 71-106
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ