FIBA WORLD CUP

Αθώα στην κατηγορία του "στησίματος"

Αθώα στην κατηγορία του "στησίματος"

Η Αυστραλία είχε κατηγορηθεί (από πλήθος κόσμου και δη τους Σλοβένους) ότι... κάθισε να χάσει από την Αγκόλα, ώστε να αποφύγει τους Αμερικανούς, στα "χιαστί" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η FIBA αποφάσισε πως είναι αθώα.

Η FIBA ολοκλήρωσε την έρευνα που αφορούσε την πειθαρχική δίωξη κατά της Αυστραλίας, μετά τις καταγγελίες που ήθελαν τους Boomers να χάνουν εκσεμμένα από την Αγκόλα, ώστε να μην πέσουν πάνω στις ΗΠΑ στα "χιαστί" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τελικά, έπεσαν πάνω στους Αμερικανούς και αποκλείστηκαν, αλλά... πάμε στο θέμα μας.

Αυτό που βρήκε η παγκόσμια ομοσπονδία, ήταν πως οι Aussies δεν παραβίασαν τον εσωτερικό κανονισμό. Η έρευνα αφορούσε το DVD του ματς που διεξήχθη στις 6/9, στα Γκραν Κανάρια, μαζί και τις εκθέσεις του κομισάριου και των διαιτητών, αλλά και το έγγραφο του προέδρου της αυστραλιανής ομοσπονδίας, Scott Derwin. Το θέμα συζητήθηκε και στην ειδική επιτροπή της FIBA, η σύσκεψη της οποίας συγκλήθηκε τη Δευτέρα (24/11) και την Τρίτη (25/11).

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν δήλωσε ότι "είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως η έρευνα μας κατέληξε στο ότι η Αυστραλία δεν έχει υποπέσει σε παράβαση κανονισμών. Ξέρουμε πως μπορούμε να βασιζόμαστε ότι θα σέβεται τις αρχές του fair play και να τιμά την ηθική συμπεριφορά που υπάρχει και στον σχετικό κώδικα της FIBA".

Kατά τη διάρκεια της έρευνας, η παγκόσμια ομοσπονδία έστειλε επιστολή σε όλα τα μέλη της, ενημερώνοντας πως δεν θα ανεχτεί συμπεριφορά που θα έχει ως αποτέλεσμα την χειραγώγηση των αποτελεσμάτων που καταστρέφουν την εικόνα του μπάσκετ, από ομοσπονδία, παίκτη ή προπονητή. Το έγγραφο κατέληξε στο ότι η FIBA δεν θα διστάσει να πάρει τα πιο σκληρά μέτρα, αν προκύψει σχετικό θέμα.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ