FIBA WORLD CUP

Αργεντινή - Κροατία 85-90

Αργεντινή - Κροατία 85-90

Η Αργεντινή γύρισε τρεις φορές το παιχνίδι, αλλά δεν βρήκε λύσεις στο τελευταίο ξέσπασμα της Κροατίας, με τον Ούκιτς να διασφαλίζει το 2/2 της παρέας του (85-90). Δείτε το video με τα highlights.

Οι Αργεντινοί έδειξαν το μαχητικό τους χαρακτήρα και στο ματς με την Κροατία, αλλά η ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα ήταν αυτή με τις περισσότερες λύσεις. Είχε περισσότερα κορμιά στον πάγκο, μοιράστηκε ο χρόνος και κάπως έτσι υπήρχαν οι δυνάμεις για τον καλύτερο τερματισμό (85-90).

Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ έπεσε άτσαλα στο παρκέ, στα 3' για το τέλος (με τον ώμο) και αποσύρθηκε υποβασταζόμενος, για να υποβληθεί σε εξετάσεις. O Nτάριο Σάριτς πήγε σε οδοντίατρο, διότι έχασε έξι δόντια (σε διεκδίκηση ριμπάουντ), αλλά δεν εγκατέλειψε πριν το τέλος του ματς.

Ο Λουίς Σκόλα τελείωσε με 30 πόντους, αλλά δεν είχε τη βοήθεια που είχε στην πρεμιέρα από τους φίλους του. Οι Κροάτες είχαν πέντε διψήφιους παίκτες, με πρώτο τον Κρούνοσλαβ Σιμόν (18π.).

Ο πρωταγωνιστής

Είναι ξεκάθαρο πως ο Μπογκντάνοβιτς έχει τα... κλειδιά της ομάδας (του τα έδωσε ο Ρέπεσα). Δεν διστάζει να δοκιμάσει τρίποντο στον αιφνιδιασμό (ενώ υπάρχει διάδρομος για λέι απ) και κανείς δεν του λέει κουβέντα, όταν αστοχεί. Αυτός ωστόσο, που κάνει καλύτερη φέτος την Κροατία είναι ο Λαφαγιέτ, των 16π. και των 9 ασίστ σε 29.40. Τους οργανώνει υποδειγματικά, όπως μοιράζει υποδειγματικά, ενώ ξέρει πότε να παίρνει ο ίδιος προσπάθειες.

Ο αριθμός

Οι Κροάτες επιχείρησαν 30 δίποντα και 33 τρίποντα, για να καταλάβετε... με τι έχουν εμμονή. Σκόραραν 13 φορές από τα 6.75 (ποσοστό 39%), με πιο σημαντική αυτή του Ούκιτς στα 2' πριν τη λήξη.

Ο αγώνας

Με τον Κρούνοσλαβ Σιμόν να πυροβολεί από τα 6,75 και την Κροατία να δείχνει ότι η περιπέτεια κόντρα στις Φιλιππίνες της δίδαξε κάτι ξεκίνησε το παιχνίδι. Ο Κροάτης γκαρντ πριν καλά καλά συμπληρωθούν πέντε λεπτά αγώνα είχε ήδη φτάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων, με την παρέα του να προηγείται 9-20, στο 5.50''.

Η Αργεντινή δεν άργησε να βρει τον τρόπο να απαντήσει και η απάντηση ήρθε μέσα από το ζωγραφιστό, καθώς οι Χέρμαν, Νοτσιόνι και Σκόλα ανέλαβαν να απαντήσουν στο σόου του Σιμόν. Η αντίδραση της "μπιακοσελέστε" ήταν κάτι παραπάνω από πειστική, καθώς δεν άργησε το παιχνίδι να ξαναμπεί στην πραγματική του βάση που δεν ήταν άλλη από αυτή του ντέρμπι (20-25 στο 8.32''). Μάλιστα, στο 12.45 προηγήθηκαν 29-28, με δυο βολές του Σκόλα. Το 44-46 του ημιχρόνου, άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν κάποια επιθετικά ξεσπάσματα, όμως το σκορ με μεγάλα σουτ που κατά κύριο λόγο προέρχονταν έξω από τα 6,75μ. κρατούσε ζωντανούς και τους δύο διεκδικητές της νίκης.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, τουλάχιστον έως το 27.30, οπότε ο Σκόλα μείωσε σε 62-64 με βολές. Τι ακολούθησε; Σερί 9-0 των Κροατών, με τον Σιμόν πρωταγωνιστή (έως το 62-73, στο 29.32'').

Οι Αργεντινοί φυσικά και δεν παραιτήθηκαν. Τουναντίον, βρέθηκαν στο 80-85, στο 35.46'', με δίποντο του Σκόλα. Ο Ούκιτς σκόραρε ίσως το πιο σημαντικό ματς του αγώνα, ένα τρίποντο για το 80-88 (38.07''), με τον Καμπάτσο να αστοχεί σε σουτ από τα 6.75 και τον Ζόριτς να τελειώνει την ιστορία, με λέι απ (80-90, 39.49''), μετά την ασίστ του Σιμόν.

Δηλώσεις

Κρούνοσλαβ Σίμον: "Αυτό το ματς, ήταν πολύ καλύτερο από εκείνο της πρεμιέρας. Δεν είμαστε η ομάδα που δείξαμε εναντίον των Φιλιππίνων. Αποδείξαμε πως μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους πάντες. Αξίζαμε τη νίκη. Η πρεμιέρα ήταν μεγάλο μάθημα για εμάς".

Γιάσμιν Ρέπεσα: " Νικήσαμε ένα σπουδαίο αντίπαλο. Είμαι ικανοποιημένος αν και ο αγώνας θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί καλύτερα γιατί κάναμε λάθη στην άμυνα. Πιστεύω πως δίκαια ήμασταν οι νικητές. Μας έδωσαν εύκολα καλάθια και παίξαμε ένα έξυπνο παιχνίδι επιθετικά, γι αυτό είμαι ευχαριστημένος. Η Σενεγάλη είναι ποιοτική ομάδα με αθλητικά προσόντα. Παίρνουν πολλά επιθετικά ριμπάουντ και δεν θα είναι εύκολη η προετοιμασία για το επόμενο ματς."

Χούλιο Λάμας: " Ήταν ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι. Εμείς δεν ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί στην άμυνα, στο ένας εναντίον ενός ειδικά, ενώ η Κροατία είχε πολύ υψηλά ποσοστά. Εμείς ήμασταν καλοί επιθετικά, κάποιες στιγμές εξαιρετικοί, αλλά αν δεν παίξεις άμυνα δεν μπορείς να κερδίσεις μια ομάδα σαν την Κροατία. Είδαμε μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες μας, αλλά τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες στο αμυντικό κομμάτι".

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 44-46, 63-75, 85-90.

Αργεντινή (Λάμας): Σκόλα 30 (9 ριμπ.), Μάτα 2, Καμπάτσο 13 (6 ασίστ), Πριγκιόνι 8 (4 ριμπ., 5 ασίστ), Γκουτιέρεζ 9, Χερμάν 9 (6 ριμπ.), Νοτσιόνι 11, Σαφάρ 3.

Κροατία (Ρέπεσα): Τόμιτς 5, Λαφαγιέτ 11 (9 ασίστ), Μπογκντάνοβιτς 16 (7 ριμπ.), Σάριτς 16 (9 ριμπ.), Ρούντεζ 6, Ούκιτς 8, Σιμόν 18, Ζόριτς 10 (5 ριμπ.).

Αργεντινή - Κροατία 85-90
Αργεντινή - Κροατία 85-90
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ