FIBA WORLD CUP

Αργεντινή - Φιλιππίνες 85-81

Αργεντινή - Φιλιππίνες 85-81

Η Αργεντινή αν και δυσκολεύτηκε αρκετά κατάφερε να κάμψει τελικά την αντίσταση των Φιλιππίνων με 85-81 κι έτσι έφτασε στην δεύτερη νίκη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Σε ακόμα ένα παιχνίδι οι Φιλιππίνες έμειναν με τις κερδισμένες εντυπώσεις αλλά με το κίτρινο φύλλο αγώνα. Η Αργεντινή έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι κατάφεραν να κερδίσουν με 85-81 τους "Γκίλας" και έδειξαν καλά αντανακλαστικά μετά την ήττα από την Κροατία.

Οι δύο ομάδες, οι οποίες είχαν να συναντηθούν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974 πλέον κοιτάζουν το μέλλον τους στο Β' όμιλο με εντελώς διαφορετικό μάτι, καθώς η Αργεντινή την Τετάρτη (3/9) κόντρα στην Σενεγάλη θα προσπαθήσει να τριπλασιάσει τις νίκες της, ενώ οι Φιλιππίνες κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο θα κοιτάξουν να πάρουν το πρώτο τους ροζ φύλλο στη διοργάνωση.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία και των τεσσάρων ομίλων...

Ο πρωταγωνιστής

Όλοι περίμεναν ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι από τον Λουίς Σκόλα, όμως αυτός που πραγματικά κράτησε όρθιους τους Αργεντινούς όταν οι Φιλιππίνες έδειχναν να ξεφεύγουν ήταν ο Μάρκος Μάτα, ο οποίος αν και ήρθε από τον πάγκο έδωσε πολύτιμους πόντους ειδικά έξω από τα 6,75μ.

Ο αριθμός του αγώνα

Οι Τζιμ Άλαπαγκ και Ράνιντελ Ντε Οκάμπο ήταν τα βαριά όπλα των Φιλιππίνων στο παιχνίδι κόντρα στην Αργεντινή. Οι δύο τους πέτυχαν 9 τρίποντα από τα 13 που σημείωσε συνολικά η ομάδα τους!

Ο αγώνας

Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια έτσι και σε αυτό οι Φιλιππινέζοι είχαν ως σημείο αναφοράς επιθετικά τον Αντρέι Μπλατς, ο οποίος μαζί με τον δαιμόνιο Ουίλιαμ έπιασαν στον... ύπνο τους τυπικά γηπεδούχους που είδαν με το καλημέρα να μένουν πίσω στο σκορ με 2-12 (στο 3'). Οι παίκτες του Τσοτ Ρέγιες είδαν για πρώτη φορά σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο να βρίσκονται μπροστά στο σκορ κι αυτό τους έδωσε ώθηση ψυχολογικά βοηθώντας τους να αποκτήσουν πλουραλισμό επιθετικά με μεγάλα σουτ. Στην αντίπερα όχθη οι Αργεντίνοι έδειξαν να αιφνιδιάζονται από τους αντιπάλους τους και αδυνατούσαν να βρουν τρόπο να πλησιάσουν το ασιατικό καλάθι επιχειρώντας να απειλήσουν αποκλειστικά από μέση και μακρινή απόσταση.

Ο αγώνας είχε εξελιχθεί σε έναν άτυπο διαγωνισμό τρίποντων κάτι που συνέφερε όπως είναι φυσικό τους "Γκίλας" που με μπροστάρηδες τους Ντε Οκάμπο και Ντάλισταν κατάφερναν να κρατάνε σε απόσταση ασφαλείας τους λατινοαμερικάνους, οι οποίοι απειλούσαν ουσιαστικά μόνο με τους Καμπάτσο και Χέρμαν. Το σημαντικό για τους Φιλιππινέζους ήταν ότι κατάφερναν να διατηρούνται μπροστά στο σκορ χωρίς να βρίσκεται στο παρκέ ο Μπλατς, ο οποίος από την πρώτη αγωνιστική αγωνίζεται τραυματίας. Τελικά το μόνο που χρειαζόταν ήταν να βρουν ρυθμό οι παίκτες του Λάμας, οι οποίοι με τους Πριτζιόνι, Σκόλα και Μάτα έτρεξαν ένα σερί 12-0 μετατρέποντας το 28-36 σε 40-36 (19').

Οι λατινοαμερικάνοι είχαν βρει πλέον τον τρόπο να φτάσουν στο αντίπαλο καλάθι και με τους Σκόλα, Μάτα και Λαπροβίτολα εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις κακές επιθετικές επιλογές των τυπικά φιλοξενούμενων που πλέον έκαναν πολύ πιο εύκολα το λάθος. Για τους Φιλιππινέζους οι μόνοι που έδειχναν να βρίσκουν με συνέπεια το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι από τα 6,75μ. ήταν οι Ντε Οκάμπο και Άλαπαγκ. Οι δύο τους δεν ήταν αρκετοί για να ξαναδώσουν το προβάδισμα στην ομάδα τους, ήταν υπεραρκετοί όμως για να κρατούν τους "Γκίλας" σε απόσταση αναπνοής (82-81 στο 38').

Διαβάστε το πρόγραμμα και τις βαθμολογίες όλων των ομίλων.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 43-38, 71-61, 85-81

Αργεντινή (Λάμας): Σκόλα 19 (1), Μάτα 17 (5), Καμπάτσο 9 (1), Πριτζιόνι 8 (2), Λαπροβίτολα 10 (2), Γκουτιέρεζ 3 (1), Χέρμαν 10 (2), Νοτσιόνι 9 (1).

Φιλιππίνες (Ρέγιες): Άλαπαγκ 15 (5), Τενόριο 3, Τσαν, Ουίλιαμ 11 (3), Ντε Οκάμπο 18 (4), Νόργουντ 6, Μπλατς 14, Φαγιάρντο 6, Ντάλισταν 6 (1), Αγκιλάρ 2, Πίνγκρις.

Οι δηλώσεις

Χούλιο Λάμας: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο αντίπαλος σε κάνει να νιώθεις άβολα. Μας πίεσε στο όριο του φάουλ και έπαιξε με πολύ πάθος γιατί δεν είχε τίποτα να χάσει. Ευτυχώς καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και μεγάλη συμβολή σε αυτή είχαν ο Λαπροβιτόλα και ο Μάτα, σε άμυνα κι επίθεση αντίστοιχα"

Τσοτ Ρέγιες: "Η ήττα μας πλήγωσε γιατί είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους, παρότι ο Μπλατς είχε πρόβλημα με το φάουλ. Παρότι βρεθήκαμε στο -15 δεν τα παρατήσαμε, φτάσαμε σε θέση να πάρουμε το παιχνίδι, αλλά χάσαμε και γι’ αυτό πονά πολύ η ήττα. Είμαστε μικρόσωμοι, μας λείπει η εμπειρία, αλλά δεν τα παρατάμε ποτέ. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να χαρίσουμε στη χώρα μας τη νίκη σε ένα ακόμη ματς που είχαμε το τελευταίο σουτ για τη νίκη. Πιστεύω πως αξίζαμε τουλάχιστον μια νίκη στα τρία πρώτα μας παιχνίδια. Αν μου λέγανε πριν το τουρνουά πως θα χάναμε με τόσο μικρή διαφορά από Κροατία και Αργεντινή, θα χαιρόμουν, αλλά η ήττα με τον τρόπο αυτό πραγματικά είναι οδυνηρή. Έτσι όμως είναι το μπάσκετ".

Αργεντινή - Φιλιππίνες 85-81
Αργεντινή - Φιλιππίνες 85-81
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ