FIBA WORLD CUP

"Από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω πάρει για Φώτση"

"Από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω πάρει για Φώτση"

Ο Φώτης Κατσικάρης επέλεξε τους παίκτες που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ισπανία (30/8-14/9). Διαβάστε αναλυτικά τι είπε.

Ο Φώτης Κατσικάρης την Κυριακή (13/7) ανακοίνωσε τους 16 εκλεκτούς που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας (30/8-14/9).

Μιλώντας στον Sentra 103,3, ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξήγησε τους λόγους των επιλογών, μίλησε για τις απουσίες Σπανούλη και Σχορτσιανίτη ενώ στάθηκε και στην δύσκολη απόφαση που έλαβε για τον αποκλεισμό του Αντώνη Φώτση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φώτη Κατσικάρη στον Sentra 103,3:

Αν όλα είναι εντάξει:

"Όλα εντάξει… Προς το παρόν όλα εντάξει, αφού τα καταφέραμε και βγάλαμε και την 16άδα, καλά είναι".

Για τις εξηγήσεις που έδωσε μέσω των δηλώσεων για τις επιλογές του:

"Νομίζω ότι ήταν το πιο λογικό, το πιο φυσιολογικό. Όταν μιλάμε για Εθνική, το πιο λογικό ήταν να εξηγήσω λίγα λόγια για τα παιδιά γιατί τους επέλεξα. Να είμαι ξεκάθαρος σε όλους γιατί θεωρώ και πιστεύω πως δεν κάνω λάθος με αυτές τις επιλογές. Είναι το πιο φυσιολογικό και λογικό να επιλέγει ο κάθε προπονητής, έτσι και εγώ, βάσει της φιλοσοφίας του τους παίκτες για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα. Όπως σε ομάδα που επιλέγεις τους παίκτες που ταιριάζουν στη φιλοσοφία σου, έτσι νιώθω ότι το ίδιο πρέπει να κάνω και στην Εθνική".

Για τις απώλειες πολλές φορές σημαντικών παικτών, όπως στην προκειμένη με Σπανούλη:

"Δυστυχώς για οποιαδήποτε Εθνική, υπάρχουν πολλά προβλήματα, διότι το καλεντάρι γίνεται σκληρό και οι παίκτες είναι φορτωμένοι. Πολλοί παίκτες δεν θέλουν να επιβαρύνουν το πρόγραμμα τους. Έτσι με δεδομένους τους παίκτες που έχουμε, θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα".

Περί Βασίλη Σπανούλη:

"Είναι αλήθεια, του έχω πολύ μεγάλο σεβασμό σαν παίκτη και σαν προσωπικότητα. Θα μπορούσαμε να ΄χουμε αποφασίσει πιο νωρίς να μείνει εκτός, όμως περίμενα να δω πως πηγαίνει η αποθεραπεία του. Ο Βασίλης ήθελε να είναι με την ομάδα, όμως ήταν το καλύτερο ήταν να μην έρθει για τον ίδιο και για την Εθνική. Μου το πε ο ίδιος αυτό. Δεν ήμασταν τυχεροί. Ήθελε πολύ να παίξει, όμως δεν θα μπορέσει να μας βοηθήσει".

Περί Καλάθη και τι γίνεται με την ποινή του:

"Η περίπτωση του Νικ είναι μοναδική. Είναι μία δύσκολη περίπτωση, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε, ελπίζουμε ότι η απόφαση αυτή που θα παρθεί να είναι θετική και να είναι με την ομάδα μαζί. Μου έκανε θετική εντύπωση ότι θέλει να είναι με την ομάδα. Ελπίζουμε να έχουμε καλή απόφαση-πόρισμα και να τον έχουμε στην ομάδα".

Περί δοκιμής για άλλο ρόστερ με δεδομένο πως λείπουν παίκτες της παλιάς φουρνιάς:

"Θα σας πω ειλικρινά, γιατί είμαι οπαδός της Εθνικής, νιώθουμε υπερήφανοι για αυτή την ομάδα, πράγματι, υπάρχει εξέλιξη και τάιμινγκ κάθε καλοκαίρι. Παίκτες που έχουμε συνηθίσει, υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια που μπορεί να τους είχαμε όλους, όμως και καλοκαίρι που δεν μπορούμε να τους έχουμε όλους. Υπάρχει μία συνέχεια στην ομάδα, δεν έχουμε καταλάβει τη δυναμική που έχουμε, θα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, να το αξιολογήσουμε και να δούμε πως η ομάδα είναι πάντα εκεί. Υπάρχουν παιδιά που έρχονται από κάτω, υπάρχει μέλλον στην Εθνική. Είμαι αισιόδοξος, αν λείπει ο Διαμαντίδης, ο Φώτσης, ο Σπανούλης, υπάρχουν παιδιά στην ομάδα να αναλάβουν το βάρος αυτό".

Το μπέρδεμα με 4άρια όπως στο τελευταίο Eurobasket και η απόφαση για τον αποκλεισμό του Φώτση:

"Είναι μία σημαντική θέση στο μοντέρνο μπάσκετ. Όλοι ψάχνουν τα 4άρια να κάνουν τη διαφορά. Είναι μία νευραλγική θέση που συνδέει το παιχνίδι με το πλέι μέικερ, είναι σημαντικό να είναι ξεκάθαρος ο ρόλος τους στο παιχνίδι. Χωρίς αμφιβολίες στο προηγούμενο τουρνουά είχαμε τρεις παίκτες σ' αυτή τη θέση που μοιάζουν. Με τον Αντώνη μίλησα, ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω πάρει στην καριέρα μου. Είναι μεγάλος παίκτης, τον εκτιμώ τον Αντώνη. Μπορεί να κάνω και λάθος μαζί του. Ίσως να μην είμαι 100% σωστός στην απόφαση που πήρα".

Περί Σχορτσανίτη:

"Μου έκανε εντύπωση το πρόβλημα που προέκυψε με τον Σχορτσανίτη, ήταν ένα δυνατό όπλο για την ομάδα ομάδα, όμως δεν είναι σε καλή κατάσταση. Από την κουβέντα που κάναμε, διαπίστωσα πως δεν είναι 100% έτοιμος. Με στεναχώρησε η απουσία του, πίστευα ότι είναι μια καλή στιγμή να επιστρέψει και ο ίδιος. Από τη στιγμή που δεν είναι 100%, δεν είναι στην ομάδα".

Για τις πολλές θέσεις παικτών:

"Νομίζω ότι είναι μία ομάδα που έχει τέτοια χημεία. Άπαντες μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις. Ζήσης, Καλάθης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Βασιλειάδης, Γιάνκοβιτς και Αθηναίου μπορούν να προσφέρουν σε δυο θέσεις, ο Αντετοκούνμπο μπορεί να είναι σε αρκετές θέσεις".

Περί της παρουσίας κλασικού σουτέρ τύπου Βασιλειάδη:

"Πάντα χρειάζεσαι έναν σουτέρ στο μοντέρνο μπάσκετ. Για έναν προπονητή που γνωρίζει τον παίκτη. Ξέρω πως είναι ο Βασιλειάδης, γνωρίζω τις αδυναμίες και τις δυνατότητες του. Είναι απαραίτητο να υπάρχει σουτέρ στην ομάδα, δεν με ενδιαφέρει το πόσα σουτ θα βάλει, είναι θέμα να ανοίξει και το παιχνίδι. Δεν είναι ίδιοι παίκτες ο Βασιλειάδης με τον Μπράμο, θεώρησα πως επειδή γνωρίζω τον Βασιλειάδη, έπρεπε να τον πάρω στην Εθνική, διότι θεωρώ πως μπορεί να σου αλλάξει το παιχνίδι. Από την άλλη, είναι πιο αμυντικογενής ο Μπράμος που μπορούμε να το καλύψουμε απ' άλλους παίκτες".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ