FIBA WORLD CUP

Αίγυπτος-Σερβία 64-85

Αίγυπτος-Σερβία 64-85

Ούτε μία στιγμή δεν απειλήθηκαν οι Σέρβοι από τους Αιγύπτιους, παίρνοντας εύκολα την πρώτη τους νίκη στο τουρνουά με 64-85.

Η Σερβία δεν χρειάστηκε να κάνει παρά τα βασικά για πάρει τη νίκη στην πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο: το 64-85 επί της Αιγύπτου. Οι "πλάβι" είχαν τέσσερις διψήφιους παίκτες, με πρώτο τον Τεόντοσιτς.

Αύριο (31/8) η ομάδα του Τζόρτζεβιτς θα συναντήσει τη Γαλλία του Βενσάν Κολέ, ενώ και η Αίγυπτος θα πέσει πάνω στην Ισπανία.

Ο αριθμός του αγώνα

Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος από την υψηλή συγκομιδή ριμπάουντ των παικτών του, που έφτασαν συνολικά τα 43 ( 32 αμυντικά, 11 επιθετικά).

Ο πρωταγωνιστής

Με 15 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Μίλος Τεόντοσιτς έκανε αισθητή την επιστροφή του στην εθνικής Σερβίας (μετά την περυσινή απουσία του από το Ευρωμπάσκετ) και απέδειξε για ακόμα μια φορά γιατί θεωρείται ο ηγέτης της ομάδας.

Ο αγώνας

Η κυριαρχία των Σέρβων στο παρκέ έγινε φανερή από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Στο 7' και έχοντας διανύσει ένα σερί 12-0, το σκορ ήταν ήδη 7-20 υπέρ της ομάδας του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς. Οι Αιγύπτιοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, με την διαφορά ωστόσο να παραμένει διψήφια σε όλη την διάρκεια της δεύτερης περιόδου και τα χαμηλά ποσοστά τους στο σουτ να μην τους ευνοούν. Αντίθετα, οι "πλάβι" με πρωταγωνιστή τον Ραντούλιτσα (11 πόντους σε 6 λεπτά στο 2ο δεκάλεπτο), πήραν γρήγορα την κυριαρχία στα ριμπάουντ και δεν δυσκολεύτηκαν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι, κλείνοντας το ημίχρονο στο +12 (31-43).

Ελάχιστα έως καθόλου άλλαξε η εικόνα του αγώνα στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι Αιγύπτιοι έκαναν βιαστικές επιθέσεις και πολλά λάθη, οι Σέρβοι έπαιζαν πολύ καλή άμυνα κοντά στο καλάθι και έπρεπε να φτάσουμε στο 24' για να βάλουν οι "Pharaohs'' τους πρώτους τους δύο πόντους στην περίοδο- κι αυτοί μπήκαν από την γραμμή των βολών. Ακάθεκτοι συνέχισαν να σκοράρουν οι Σέρβοι, που είχαν καλή συνεργασία μέσα στο ζωγραφιστό με το δεκάλεπτο να λήγει στο 43-68.

Με το σκορ στο +25 (55-80 στα 03:41 για το τέλος του αγώνα), δεν υπήρχαν πολλά που μπορούσαν να κάνουν οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι παρόλα αυτά έκαναν αρκετές επισκέψεις στο αντίπαλο καλάθι. Βρήκαν εν μέρει λύσεις για την δυσκολία που είχαν στο να τελειώσουν σωστά τις επιθέσεις τους , οι "πλάβι" έριξαν λίγο τους ρυθμούς τους και οι "Pharaohs" κατάφεραν να σημειώσουν 21 πόντους έναντι 17 των αντιπάλων στο τέταρτο δεκάλεπτο, χωρίς αυτό βέβαια να εμποδίζει τους Σέρβους να πανηγυρίζουν την νίκη με 64-85.

"Δεν ήταν επίδειξη δύναμης"

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς δήλωσε: "Μπήκαμε σωστά στον αγώνα. Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου, θέλουμε να νικήσουμε στον επόμενο αγώνα και έχουμε πολλή ενέργεια. Αυτό δεν ήταν πραγματική επίδειξη δύναμης. Παίξαμε σαν να παίζουμε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Μου αρέσει αυτή η νοοτρόπία των παικτών. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τυχόν λάθη και να προχωρήσουμε βήμα-βήμα"

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 31-43, 43-68, 64-85

Αίγυπτος (Αμπουελκχίρ): Σαμίρ 2, Γκέντι 11 (1), Καμάλ 8 , Μπαντρ, Αμπουελανίν, Ελγκαμάλ 12 (2), Εσλαμπάγκ 3 (1), Γκένεντι 9 (1), Σούσα 6 (1), Ελμεκάουι 7, Ιμπραΐμ 6, Ράμπιε.

Σερβία (Τζόρτζεβιτς):Τεόντοσιτς 15 (4), Σιμόνοβιτς 4, Γιόβιτς 6 (1), Μπογκντάνοβιτς 3 (1), Μπιέλιτσα 7 (1), Μάρκοβιτς 2, Κάλινιτς 11 (1), Μπίρτσεβιτς 11 (1), Κρστιτς 5, Ραντούλιτσα 13, Κάτιτς 4, Στίματς 4.

Αίγυπτος-Σερβία 64-85
Αίγυπτος-Σερβία 64-85
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ