FIBA WORLD CUP

Αγκόλα - Μεξικό 55-79

Αγκόλα - Μεξικό 55-79

Το Μεξικό δεν παραδόθηκε εύκολα και με ένα σερί 9-0 στο δεύτερο δεκάλεπτο αιφνιδίασε την Αγκόλα και την υποχρέωσε στην δεύτερη ήττα της στη διοργάνωση

Παρότι έπαιζε με την πλάτη στο τοίχο το Μεξικό έδειξε ότι δεν προτίθεται να πέσει τόσο εύκολα κι έπειτα από ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο επικράτησε εύκολα με 79-55 της Αγκόλας. Για τους Λατινοαμερικάνους αυτή ήταν η πρώτη τους νίκη στον Δ' όμιλο και πλέον έπιασαν στο 1-3 τους Αφρικανούς έχοντας φυσικά πλεονέκτημα εξαιτίας της σημερινής (2/9) τους νίκης.

Πλέον αύριο (3/9) το Μεξικό θα ψάξει κόντρα στην Αυστραλία τη δεύτερη νίκη του, ενώ η Αγκόλα θα έχει δύσκολο έργο κόντρα στην Σλοβενία.

Δείτε το πρόγραμμα και τις βαθμολογίες όλων των ομίλων

Ο πρωταγωνιστής

Από το τρίτο δεκάλεπτο κιόλας ο Γκουστάβο Αγιόν είχε ήδη κάνει νταμπλ νταμπλ φτάνοντας σε διψήφια επίπεδα τους πόντους και τα ριμπάουντ του.

Ο αριθμός του αγώνα

Το 4/27 στα τρίποντα που μεταφράζεται σε 15% μάλλον θα πρέπει να προβληματίσει τον προπονητή της Αγκόλας, Πάουλο Μασέντο που είδε την ομάδα του να απειλεί ουσιαστικά μόνο μέσα από τα 6,75μ.

Ο αγώνας

Από την αρχή η Αγκόλα έδειξε να θέλει να πάρει τα ηνία στο σκορ, όμως οι Μεξικανοί έβρισκαν τον τρόπο να διατηρούνται σε απόσταση αναπνοής (20-15 στο 10'). Στη δεύτερη περίοδο, όμως τα πράγματα άλλαξαν και οι πιο αποφασισμένοι λατινοαμερικάνοι έτρεξαν ένα σερί 9-0 μετατρέποντας το 27-25 σε 27-34 μέσα σε διάστημα τριών λεπτών. Αυτή η διαφορά ήταν και η μεγαλύτερη του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο. Σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού για την ομάδα του Σέρχιο Βαλντεολμίγιος αυτοί που ξεχώριζαν ήταν οι Γκουτιέρεζ, Αγιόν και Κρουζ.

Το Μεξικό είχε εδραιωθεί πλέον σε θέση οδηγού, ενώ η Αγκόλα αν και ήθελε δεν μπορούσε να αντιστρέψει το ρου του αγώνα, καθώς επιθετικά τα ποσοστά της ήταν πολύ κακά, ενώ ειδικά έξω από τα 6,75μ. δεν μπορούσε σχεδόν καθόλου να απειλήσει. Οι Αφρικανοί είχαν μπει πλέον στο ρυθμό που ήθελαν οι αντίπαλοι τους, ενώ και ψυχολογικά έδειχναν να μην μπορούν να αντιδράσουν. Η υπόθεση νίκη είχε πλέον ξεκαθαρίσει με το Μεξικό να παίρνει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα, όμως το πλήγα για την ομάδα του Βαλντεολμίγιος ήρθε δύο λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού όταν και ο Μάρκο Ράμος αποχώρησε τραυματίας.

Αγκόλα - Μεξικό 55-79

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 35-36, 45-57, 55-79

Αγκόλα (Μασέντο): Σιπριάνο 3, Κόστα 5 (1), Φορτές 7 (2), Νντονιέμα 5, Σάντος, Χοακίμ 13 (1), Γκόμες, Μουρ, Μορέιρα 13, Μάνουελ 2, Μπάρος 2, Μίνγκας 5.

Μεξικό (Βαλντεολμίγιος): Στολ 6 (2), Ράμος, Μαρτίνεζ 12 (4), Γκουτιέρεζ Χ. 6, Αγιόν 17, Κρουζ 14, Γκουτιέρεζ Ι., Μέζα, Ερνάντεζ 24, Μέντεζ, Ζαμόρα, Παράδα.

Αγκόλα - Μεξικό 55-79
Αγκόλα - Μεξικό 55-79
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ