FIBA WORLD CUP

Αγκόλα-Κορέα: 80-69

Αγκόλα-Κορέα: 80-69

Η Αγκόλα κυριάρχησε για τρία δεκάλεπτα και δεν άφησε το ένα κακό να την αποτρέψει από το να πάρει τη νίκη στην πρεμιέρα απέναντι στη Νότια Κορέα με 80-69.

Με πρώτους σκόρερ του Σιπριάνο (16) και Μορέιρα (16) οι πρωταθλητές Αφρικής πήραν τη πρώτη τους νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η οποία ήρθε πιο δύσκολα από ότι περίμεναν στο δεύτερο ημίχρονο και δεδομένου του εντυπωσιακού ξεκινήματος τους.

Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 20 πόντους οι Κορεάτες χάρις στον Κιμ μείωσαν στους 4 (52-48) μετά την έκλαμψη τους στο τρίτο δεκάλεπτο και έπεσαν εντέλει μαχόμενοι. Πλήρωσαν την αδυναμία τους μέσα στη ρακέτα, αλλά και το γεγονός ότι δεν είχαν τα ποσοστά που περίμεναν από το τρίποντο.

Ο αριθμός του αγώνα

9/32, δηλαδή 28%... Για μια ομάδα που ποντάρει τόσο πολύ στο σουτ τριών πόντων το 9 μπορεί να μην είναι μεγάλο, αλλά το 28% πίσω από τη γραμμή είναι.

Ο πρωταγωνιστής

Ο σέντερ και ψηλότερος παίκτης της Αγκόλα, Γιανίκ Μορέιρα με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ έκανε αισθητή την παρουσία του μέσα στη ρακέτα στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο σημείο που οι Κορεάτες έγιναν απειλητικοί στο σκορ.

Ο αγώνας

Οι Αγκολέζοι εκμεταλλευόμενοι τα αθλητικά τους προσόντα και την αστοχία του αντιπάλου -που έπαιζε περισσότερο βιαστικά, παρά γρήγορα - προηγήθηκαν νωρίς με διψήφια διαφορά. Ενδεικτική της αναποτελεσματικότητας των Κορεατών ήταν κι η επιθετική τους συγκομιδή στο 10λεπτο που έκλεισε με 16-6. Οι Αφρικανοί κατάφεραν να ανοίξουν κι άλλο την ψαλίδα ως το ημίχρονο (36-18) με πρωταγωνιστή τον Σιπριάνο που ήταν εύστοχος από την περιφέρεια, αλλά και το δίδυμο Μουρ-Μορέιρα που έκανε πολύ καλή δουλειά κοντά στο καλάθι.

Οι Κορεάτες, πιστοί στο γρήγορο παιχνίδι τους, κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα στο 3ο δεκάλεπτο και με συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα πλησίασαν απειλητικά στους 4 πόντους με το τρίποντο του Γιανγκ που έκανε το 52-48 στο 30'. Στη συγκεκριμένη περίοδο οι Ασιάτες πέτυχαν 30 πόντους, παρά το γεγονός ότι είχαν 18 σε ένα ολόκληρο 20λεπτο, με τον Κιμ να κάνει τη διαφορά με προσωπικές ενέργειες.

Η Αγκόλα όταν ένιωσε την ανάσα της Κορέας στράφηκε και πάλι στον Γιανίκ Μορέιρα. Ο 23χρονος σέντερ (αγωνίζεται στο κολεγιακό πρωτάθλημα) μετατρέποντας σε πόντους τη διαφορά μεγέθους με τον αντίπαλο του. Κάπως έτσι η διαφορά πήγε και πάλι στους 10 πόντους (62-52). Ήταν η ώθηση που χρειαζόντουσαν οι πρωταθλητές Αφρικής για να ξεφύγουν πάλι στο σκορ και να καθαρίσουν το παιχνίδι, όπως και έκαναν όταν επέστρεψε στο παρκέ ο Ολίμπιο Σιπριάνο που επιβεβαίωσε την καλή του ημέρα, βάζοντας τη σφραγίδα του στο τελικό 80-69.

Δεκάλεπτα: 16-6, 36-18, 52-48, 80-69

Αγκόλα (Μασέδα): Σιπριάνο 16 (4), Κόστα 6 (1), Φορτέ, Ν'Ντονιέμα 2, Σάντος, Γιοακίμ 6, Γκόμες, Μουρ 10 (2), Μορέιρα 16, Μανουέλ, Μπάρος 10, Μίνγκας 14 (1).

Κορέα (Γιαεχάκ Γιου): Μουν (ευρύτερα γνωστός ως Τζαρόντ Στίβενσον) 8 (2), Πάρκ, Ντ. Γιανγκ 11 (3), Ταεσούλ Κιμ, Λι 4, Σουνχιούνγκ Κιμ 15 (1), Τσο 10 (2), Χ. Γιανγκ 3 (1), Γιου Κιμ 6, Χέο, Ο 4, Γ. Κιμ 8.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ