FIBA WORLD CUP

Με Σβεντ και Μοζγκόβ στο τρίτο "παράθυρο" η Ρωσία

Με Σβεντ και Μοζγκόβ στο τρίτο "παράθυρο" η Ρωσία

Ο Αλεξέι Σβεντ και ο Τιμοφέι Μοζγκόβ θα ενισχύσουν την Ρωσία στους αγώνες του τρίτου "παραθύρου" για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με δύο από τους καλύτερους παίκτες της θα παραταχθεί η Ρωσία στους αγώνες με Βέλγιο (29/6) και Γαλλία (2/7) για το τρίτο "παράθυρο" της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Αλεξέι Σβεντ και ο Τιμοφέι Μοζγκόβ θα ενισχύσουν τη ρωσική ομάδα στα κρίσιμα παιχνίδια που έπονται τον Ιούνιο και τον Ιούλιο για πρώτη φορά στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης.

Αμφότεροι συμπεριλήφθηκαν στην 16άδα που ανακοίνωσε η Ομοσπονδία της Ρωσίας, από την οποία "κόπηκαν" οι Πάβελ Αντίποβ, Εβγκένι Βαλίεβ και Στάνισλαβ Ιλίτσκι σε σχέση με την προεπιλογή των 19 που είχε δημιουργηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο.

" Παίζω πολλά χρόνια στην εθνική ομάδα και το λατρεύω. Είναι σπουδαίο και μου αρέσει να παίζω με τους συμπατριώτες μου, τους συμπαίκτες μου, τους φίλους μου με την φανέλα της Ρωσίας. Το να παίζεις στην εθνική ομάδα είναι διαφορετικό απ' ότι στο ΝΒΑ ή οποιουδήποτε παίζει κανείς. Είναι υπερηφάνεια να εκπροσωπείς την πατρίδα σου, είναι μοναδικό", λέει ο Μοζγκόβ.

Η Ρωσία βρίσκεται στον 5ο όμιλο της προκριματικής φάσης και μετά τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια βρίσκεται στην 2η θέση με απολογισμό 2-2. Πρώτη είναι η Γαλλία (4-0), τρίτη η Βοσνία (2-2) και τέταρτο το Βέλγιο (0-4). Οι πρώτες τρεις ομάδες προκρίνονται στη δεύτερη φάση.

Photo credits: AP Photo/Lefteris Pitarakis

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ