FIBA WORLD CUP

Με Σεϊμπούτις, αλλά χωρίς παίκτες EuroLeague η Λιθουανία στα προκριματικά

Με Σεϊμπούτις, αλλά χωρίς παίκτες EuroLeague η Λιθουανία στα προκριματικά
CHAMPIONSLEAGUEBASKETBALL.NET

Η Λιθουανία ανακοίνωσε την λίστα με τους 24 παίκτες για τα "παράθυρα" της FIBA, αφήνοντας εκτός τους παίκτες που αγωνίζονται στην EuroLeague, επιλέγοντας να συμπεριλάβει πολλούς νεαρούς παίκτες και βετεράνους όπως ο Σεϊμπούτις και ο Λαβρίνοβιτς. Μέσα και ο Μοτιεγούνας.

Την ίδια στιγμή που όλες οι χώρες έχουν επιλέξει να συμπεριλάβουν κανονικά τους παίκτες της EuroLeague στις λίστες τους για τα "παράθυρα" της FIBA, η Λιθουανία αποφάσισε να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο. Αποφάσισε λοιπόν να μην συμπεριλάβει στην λίστα κανέναν παίκτη που αγωνίζεται σε ομάδα της EuroLeague!

Με λίγα λόγια οι παίκτες της Ζαλγκίρις, όπως και οι διεθνείς που αγωνίζονται εκτός συνόρων (Καλνιέτις και Γκουντάιτις-Μιλάνο, Λεκαβίτσιους-Παναθηναϊκός, Ματσιούλις-Ρεάλ) δεν θα χρειαστεί να μπουν στο δίλημμα τον προσεχή Νοέμβριο όταν θα διεξαχθούν οι δύο πρώτοι αγώνες των προκριματικών της FIBA.

Όσο για το ποιοι παίκτες μπήκαν στην λίστα των Λιθουανών; Αρχικά ο Ντομάντας Μοτιεγούνας που αγωνίζεται στην Κίνα - με την ομάδα του να έχει ήδη αρνηθεί να του δώσει άδεια - και οι έμπειροι Γκετσεβίτσιους και Γκριγκόνις. Από εκεί και πέρα όμως η λίστα περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας, τα οποία πρωταγωνιστούν στις μικρές ηλικίες, όπως ο 18χρονος Άρνας Βελίτσκα της Μπαρτσελόνα, ο 19χρονος Αρνόλντας Κουλμπόκα της Κάπο Ντ' Ορλάντο και οι 20χρονοι Λαουρίνας Μπιρούτις της Σιαουλάι και ο Μαρτίνας Έχοντας της Λιέτουβος Ρίτας, καθώς και βετεράνοι όπως ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις της Νεπτούνας και ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς της Λιετκαμπέλις.

Αναλυτικά η λίστα των Λιθουανών: Άντας Γιουσκεβίτσιους, Μιντάουγκας Γκιντζιούνας, Σαρούνας Βασιλιάουσκας, Ζιγκιμάντας Γιαναβίτσιους, Άρνας Βελίτσκα, Μάριους Γκριγκόνις, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, Ρενάλντας Σεϊμπούτις, Ντεϊβιντας Ντούλκις, Ρόκας Γκιεντράιτις, Ντέιβιντας Γκάλιους, Άρνας Μπουτκεβίτσιους, Μιντάουγκας Λουκάουσκις, Τάντας Σεντεκέρσκις, Αρνόλντας Κουλμπόκα, Ντονάτας Μοτιεγιούνας, Γκεμίνικας Ορελίκας, Εϊμάντας Μπέντζιους, Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς, Σαούλιους Κουλβιέτις, Εβάλντας Καϊρις, Μαρτίνας Έχοντας, Βαϊντας Τσεπουκάιτις, Λαουρίνας Μπιρούτις.

Η Λιθουανία βρίσκεται στον τρίτο όμιλο των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης, παρέα με την Πολωνία, το Κόσοβο και την Ουγγαρία. Βάσει προγράμματος αναμένεται αρχικά να αγωνιστεί εκτός έδρας κόντρα στο Κόσοβο στις 24 Νοεμβρίου και ακολούθως να υποδεχθεί την Πολωνία στις 26 Νοεμβρίου.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ