FIBA WORLD CUP

Με Ντόντσιτς η Σλοβενία, με Στρέλνιεκς η Λετονία

Slovenia's Luka Doncic, left, celebrates with teammates during their Eurobasket European Basketball Championship quarterfinal match against Latvia, in Istanbul, Tuesday, Sept. 12. 2017. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Slovenia's Luka Doncic, left, celebrates with teammates during their Eurobasket European Basketball Championship quarterfinal match against Latvia, in Istanbul, Tuesday, Sept. 12. 2017. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Η Σλοβενία και η Λετονία ανακοίνωσαν τις αρχικές λίστες για τα "παράθυρα" του καλοκαιριού, με τον Λούκα Ντόντσιτς και τον Γιάνις Στρέλνιεκς να βρίσκονται μέσα. Εκτός ο Γκόραν Ντράγκιτς!

Η μία μετά την άλλη, οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες ανακοινώνουν τις αρχικές λίστες για τα "παράθυρα" του Ιουνίου και του Ιουλίου, με την Σλοβενία και τη Λετονία να παίρνουν σειρά - μετά την Ελλάδα .

Ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης, Ράντο Τριφούνοβιτς, συμπεριέλαβε στις επιλογές του τον Λούκα Ντόντσιτς και τον Άντονι Ράντολφ, κάτι που όμως δεν συνέβη με τον Γκόραν Ντράγκιτς. Παρά το γεγονός πως το όνομα του 19χρονου πλεϊμέικερ της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στη λίστα, είναι άγνωστο αν θα παίξει στα παιχνίδια με Ισπανία (28/6) και Μαυροβούνιο (1/7) στη Λιουμπλιάνα. Κι αυτό έχει να κάνει αφενός με την κόπωση από μια πολύ δύσκολη σεζόν σε Liga Endesa και EuroLeague, αφετέρου από το γεγονός πως το Summer League του Las Vegas θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 17 Ιουλίου.

Σε όλα αυτά, ρόλο θα παίξει φυσικά κι η ομάδα που θα επιλέξει το παιδί - θαύμα της Ευρώπης. Το Phoenix έμοιαζε για καιρό ως ο πιθανότερος προορισμός του, κάτι που όμως δεν ισχύει πλέον δεδομένου ότι οι μετοχές του έχουν πέσει αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες .

Από την άλλη, η λίστα της Λετονίας περιλαμβάνει τόσο τον Γιάνις Στρέλνιεκς και τον Γιάνις Τίμα, που απουσίασαν από τους τέσσερις πρώτους αγώνες των Προκριματικών λόγω της EuroLeague, όσο και τον Ντάβις Μπερτάνς.

AP Photo/Thanassis Stavrakis

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ