FIBA WORLD CUP

Γκαρμπαχόσα: "Το πρόβλημα των παραθύρων, είναι πρόβλημα όλης της Ισπανίας!"

Γκαρμπαχόσα: "Το πρόβλημα των παραθύρων, είναι πρόβλημα όλης της Ισπανίας!"

Περίπου μία εβδομάδα από τις πρώτες αναμετρήσεις των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα -πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας- αποκάλυψε τη σοβαρότητα της κατάστασης και τον κίνδυνο που διατρέχει το μπάσκετ!

Με τη διαμάχη της EuroLeague με τη FIBA να μαίνεται, οι Εθνικές ομάδες ετοιμάζονται για πρώτες αναμετρήσεις των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για την επόμενη εβδομάδα. Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα, πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας μπάσκετ, κι ο ομόλογος του της Ομοσπονδίας του ποδοσφαίρου, αποκάλυψαν σε δηλώσεις τους το πόσο σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στη χώρα!

"Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή όλα όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ διότι είναι μία συνέπεια της αμέλειας που παρατηρήθηκε από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η EuroLeague. Αν αυτό που συμβαίνει τούτη τη στιγμή κρίνεται επιτρεπτό, θα ισοπεδωθούν η Εθνική ομάδα και το εγχώριο πρωτάθλημα, η ACB, που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε μία πολύ σύνθετη κατάσταση. Αν αυτό δε σταματήσει, θα ισοπεδωθεί και η Εθνική ομάδα. Σίγουρα!

Αν η FIBA δεν επιτύχει σε αυτή την προσπάθεια το ισπανικό μπάσκετ είναι πολύ επικίνδυνο να εξαφανιστεί ως βιομηχανία. Πρέπει να προστατεύσουμε τις εγχώριες αθλητικές βιομηχανίες και οι παίκτες οφείλουν να συμμορφωθούν σύμφωνα με το νόμο", δήλωσε ο Χαβιέ Τεμπάς, πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, σε συνάντηση που είχε με το Europa Press.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας μπάσκετ, Χόρχε Γκαρπαχόσα, συμπλήρωσε: "Το πρόβλημα των Παραθύρων του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει μετατραπεί σε πρόβλημα ολόκληρης της χώρας. Συμφωνώ απόλυτα με τον κ.Τεμπάς. Πρέπει να σεβαστούμε τις εθνικές Λίγκες και τις Εθνικές ομάδες διότι είναι η βάση της δομής κάθε αθλήματος.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην Εθνική ομάδα της Ισπανίας να απουσιάσει από τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις μέχρι το 2021. Αν αποκλειστούμε από το Παγκόσμιο Κύπελλο έχοντας τους καλύτερους παίκτες στη διάθεσή μας, θα είναι ευθύνη της Ομοσπονδίας, του προέδρου της και του προπονητή. Χρειαζόμαστε όμως το δυναμικό για να ανταγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο".

Ο Γκαρμπαχόσα σημείωσε επίσης ότι: "Ακόμα είμαστε σε αναζήτηση της κατάλληλης λύσης για να αποφύγουμε τις καταστροφικές συνέπειες για σπορ στην Ισπανία. Θα προσπαθήσουμε τα πάντα μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν πραγματικά πολύ, όσο εμείς. Δεν μπορώ να φανταστώ όμως, ανθρώπους που δουλεύουν περισσότερο από εμάς. Είναι ένα πανεθνικό ισπανικό πρόβλημα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε μία από τις καλύτερες εθνικές ομάδες στον κόσμο να απουσιάσει από το Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ