FIBA WORLD CUP

FIBA U17: Το μέλλον είναι στην Αργεντινή

FIBA U17: Το μέλλον είναι στην Αργεντινή

Οι Αμερικανοί είναι το απόλυτο φαβορί στο Παγκόσμιο Κύπελλο U17 που φιλοξενεί η Αργεντινή. Διαβάστε ποια είναι τα αστέρια και η μοναδική “ελληνική” εκπροσώπηση στο τουρνουά.

Τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του 2001 θα βρίσκονται στην Αργεντινή από σήμερα (30/6) έως τις 8 Ιουλίου. Η Σάντα Φε και το Ροσάριο θα φιλοξενήσουν το 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο Παίδων (U17), μία διοργάνωση στην οποία η Ελλάδα έχει βρεθεί μόνο μία φορά, το 2014, με τους “χρυσούς” 97άρηδες. Ελληνική εκπροσώπηση δεν θα υπάρξει ούτε φέτος, ωστόσο οι ακραιφνείς μπασκετόφιλοι έχουν αρκετούς λόγους να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο τουρνουά.

Το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο δεν είναι φυσικά άλλο από τις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί κατέκτησαν και τα τέσσερα προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα U17 που έχουν διεξαχθεί, μετρώντας μάλιστα 30 νίκες σε ισάριθμους αγώνες με 38,2 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο! Η ομάδα του Ντον Σογουόλτερ θα παρατάξει στην Αργεντινή εννέα από τους 12 παίκτες που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο παναμερικανικό πρωτάθλημα Παίδων του 2017 και είναι γεμάτη ταλέντο, με τα ονόματα των Βέρνον Κάρι (MVP του FIBA Americas 2017 και Νο. 2 στη λίστα του ESPN με τους καλύτερους παίκτες highschool), Αϊζάια Στιούαρτ, Σκότι Μπαρνς και Τζέιλεν Σαγκς να ξεχωρίζουν.

Η Γαλλία, ο Καναδάς και οι άλλοι

Καμία ομάδα δεν μοιάζει ικανή να κοντράρει τους Αμερικανούς, ωστόσο η μάχη για τα υπόλοιπα μετάλλια θα είναι μεγάλη. Υπάρχουν βέβαια και δύο ομάδες που ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες. Η μία είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία, η οποία διαθέτει μία εξαιρετική γενιά και πιθανότατα την καλύτερη περιφερειακή τριάδα του τουρνουά με τους Κιλιάν Χέιζ (MVP του EuroBasket U16), Τεό Μαλεντόν και Μάλκολμ Καζαλόν. Ο Καναδάς εμφανίζεται πάντα δυνατός σε αυτές τις ηλικίες και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στην Αργεντινή, όπου θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του το next big thing του καναδικού μπάσκετ, ο σμολ φόργουορντ Άντισον Πάτερσον.

FIBA U17: Το μέλλον είναι στην Αργεντινή
EUROKINISSI

Η Σερβία του Ποκουσέβσκι

Από εκεί και πέρα, υπολογίσιμες είναι και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δηλαδή η Κροατία του Ματέι Ρούνταν, το Μαυροβούνιο (φιναλίστ στο περσινό EuroBasket Παίδων) των Κλιάγιτς, Τομάσεβιτς, Βλάχοβιτς και η Τουρκία του Μουσταφά Κουρτουλντούμ. Η ομάδα με τη μεγαλύτερη προοπτική όμως ίσως αποδειχθεί η (χάλκινη το 2017) Σερβία, η οποία έχει στο ρόστερ της τον Αλεξέι Ποκουσέβσκι του Ολυμπιακού, τον σούπερ σκόρερ Τζόρζε Πάζιν και μπόλικο ταλέντο στο υπόλοιπο ρόστερ, αρκετό για να φτάσει μέχρι το βάθρο.

Από τις άλλες ομάδες, καλό υλικό έχει το Πουέρτο Ρίκο του Άντρε Κουρμπέλο (πρώτου σκόρερ του Americas U16 2017) και υπολογίσιμη είναι πάντα η Αυστραλία, η οποία κατέκτησε το πανασιατικό πρωτάθλημα παίδων με κορυφαίους τους Σάκα Λο Μπουλούκ και Γουίγκνες. H Κίνα του 15χρονου Χαοκίν Σουν (γεννημένου στις 28/1/2003), που είχε 20,3 πόντους μ.ό. στο ίδιο τουρνουά, είναι η πιο ισχυρή ομάδα της Ασίας, ενώ το Μάλι είναι αυτό που ξεχωρίζει από την Αφρική, με σταρ τον διαβολάκο ύψους 1,75μ. Σιριμάν Κανουτέ, πρώτο σκόρερ του περσινού παναφρικανικού πρωταθλήματος παίδων (24,8π. μ.ό.), που είχε βάλει 50 πόντους σε έναν αγώνα με την Μαυριτανία.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

1ος όμιλος

Αυστραλία-Δομινικανή Δημοκρατία (19:15)

Πουέρτο Ρίκο-Τουρκία (21:30)

2ος όμιλος

Μάλι-Σερβία (23:45)

Κίνα-ΗΠΑ (02:00)

3ος όμιλος

Νέα Ζηλανδία-Αίγυπτος (19:00)

Καναδάς-Μαυροβούνιο (21:15)

4ος όμιλος

Κροατία-Φιλιππίνες (23:30)

Γαλλία-Αργεντινή (02:30)

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ